Închide meniul

Erling Haaland a primit nota 10 în L`Equipe pentru a doua oară în carieră. ”Cyborgul a devastat tot”

Dan Roșu Publicat: 15 martie 2023, 9:18

Reclamă

Erling Haaland a primit nota 10 în L`Equipe, după prestația perfectă din primele 63 de minute ale meciului dintre Manchester City și Leipzig, din returul optimilor UEFA Champions League. Haaland a marcat nu mai puțin de cinci goluri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Performanța norvegianului cotat la 170 de milioane de euro i-a convins pe francezi și acesta a primit nota maximă, fiind doar al doilea jucător care reușește așa ceva de două ori în carieră, după Lionel Messi. A primit 10 și după hat-trick-ul din duelul cu Manchester United, câștigat de cetățeni cu 6-3.

Erling Haaland a primit nota 10 în L`Equipe

Este a 16-a oară când L`Equipe acordă nota maximă, iar cu acest lucru se mai pot lăuda staruri precum Lionel Messi, Robert Lewandowski, Kylian Mbappe, Neymar sau Lucas Moura.

”Cyborgul a devastat tot! Marcator a cinci goluri, Haaland a fost un real coșmar pentru adversari. Pe lângă goluri, a fost foarte util în timpul meciului și agresiv pe faza de pressing”, au notat francezii, care au titrat și pe prima pagină un titlu care spune totul: „Dintr-o altă galaxie”.

Erling Haaland a înscris cinci goluri (22, 24, 45+2, 54, 57) şi a spulberat mai multe recorduri. Erling Haaland a devenit al treilea jucător care înscrie de cinci ori în acelaşi meci din Liga Campionilor. O performanţă similară a mai reuşit Luiz Adriano în 2014 şi Lionel Messi în 2012.

Reclamă
Reclamă 4

Erling Haaland a primit nota 10 în L`Equipe. Lista cu toți jucătorii ”de 10”

Ce i-a spus Erling Haaland lui Pep Guardiola în momentul schimbării

Erling Haaland ar fi avut timp să intre cu adevărat în istoria UEFA Chamopions League, dar a fost schimbat de Pep Guardiola în minutul 63. Dacă mai marca un gol, ar fi devenit singurul jucător cu șase goluri înscrise într-un singur meci de Ligă.

”I-am spus lui Pep Guardiola că mi-ar fi plăcut să marchez un dublu hat-trick, dar ce pot să fac?”, a spus Erling Haaland, citat de mundodeportivo.com.

În această ediţie din UCL, Haaland a marcat 10 goluri în 6 meciuri. A avut, în total, 24 de încercări de a marca. Atacantul de 22 de ani are o cotă de piaţă de 170 de milioane de euro. City l-a transferat la începutul sezonului, de la Borussia Dortmund, pentru 60 de milioane de euro.

Reclamă

Recordurile lui Haaland

Haaland a ajuns la 39 de goluri în 36 de meciuri pentru „cetăţeni”, la chiar primul său sezon în tricoul echipei antrenate de Pep Guardiola. Este o performanţă fabuloasă obţinută în faţa fanilor de pe Etihad Stadium.

Starul norvegian a devenit jucătorul care a înscris cele mai multe goluri pentru Manchester City, într-un singur sezon. A „bătut” recordul stabilit de Tommy Johnson în 1928-1929.

Haaland mai spulberase două recorduri în minutul 24, când reuşise „dubla”. A ajuns la borna de 30 de goluri marcate în UEFA Champions League. A atins această performanţă în numai 25 de partide. Recordul fusese stabilit de Ruud van Nistelrooy în 34 de meciuri. Lewandowski a avut nevoie de 46 de apariţii, iar Messi de 48!

Mai mult decât atât, Haaland i-a spulberat recordul lui Lionel Messi şi a devenit cel mai tânăr jucător care ajunge la 30 de goluri în Liga Campionilor. A făcut-o la 22 de ani şi 236 de zile. Starul argentinian atingea această bornă la 23 de ani şi 131 de zile.

Recomandări

Câte goluri va înscrie Cristiano Ronaldo la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
0:14

Calculele calificării „tricolorilor” în optimile EURO 2024, după victoria dramatică a Ungariei cu Scoția!

23:57 23 iun.

Elveţia – Germania 1-1 şi Scoţia – Ungaria 0-1! Maghiarii au obținut locul al 3-lea în Grupa A! Scoțienii, eliminați!

23:53 23 iun.

Barnabas Varga s-a prăbuşit pe teren şi colegii lui au început să plângă. UPDATE Anunţul oficial făcut după Scoţia – Ungaria

23:35 23 iun.

„Va reveni Kylian Mbappe pe teren?” Didier Deschamps a făcut anunţul, înainte de Franţa – Polonia

23:29 23 iun.

Universitatea Craiova a pierdut primul amical al verii! Alexandru Mitriță s-a accidentat la duelul cu Pafos

22:48 23 iun.

„Tricolorii”, în proces de refacere înaintea meciului cu Slovacia! Cum s-au relaxat jucătorii naţionalei

1 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 4 FotoDenis Drăguş şi Florinel Coman au izbucnit în plâns la finalul meciului uriaş cu Ucraina! Imagini istorice la Munchen 5 Programul complet al lui David Popovici la Campionatele Europene de înot de la Belgrad. Competiţia e live în AntenaPLAY 6 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală
Citește și