Închide meniul

FCSB – Sparta Praga 2-3. Campioana României a încercat o remontada istorică, după o primă repriză de coşmar

Antena Sport Publicat: 13 august 2024, 23:10 / Actualizat: 14 august 2024, 0:22

Reclamă
FCSB – Sparta Praga 2-3. Campioana României a încercat o remontada istorică, după o primă repriză de coşmar

FCSB - Sparta Praga 2-3. Campioana României a încercat o remontada istorică, după o primă repriză de coşmar

Profimedia

FCSB a fost eliminată din Liga Campionilor la fotbal de echipa cehă Sparta Praga, care s-a impus cu scorul de 3-2 (3-0), marţi seara, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, în manşa secundă din turul al treilea preliminar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După 1-1 în deplasare, campioana României plătit preţul pentru o primă repriză catastrofală, în care a primit trei goluri, marcate de Veljko Birmancevic (13, 28 – penalty) şi Lukas Haraslin (37). FCSB a jucat mai bine în partea secundă, a marcat de două ori, prin Darius Olaru (60) şi Malcom Edjouma (85), dar nu a reuşit mai mult.

Sparta a dominat autoritar primul sfert de oră şi golul a venit firesc. La un corner (13), la care portarul Târnovanu a fost pasiv şi ezitant, Soerensen a reluat cu capul, Lixandru a respins de pe linia porţii, dar Birmancevic a reluat plasă de la un metru.

FCSB a replicat imediat, dar portarul Vindahl nu a avut emoţii la lovitura de cap a lui Ngezana (15).
Oaspeţii au fost din nou periculoşi, prin Olatunji (16), al cărui şut la colţul scurt a fost prins de Târnovanu. Ştefănescu (18) a şutat la colţul lung, dar mingea s-a dus pe lângă poartă.

Sparta s-a desprins pe tabelă dintr-un penalty transformat de Birmancevic (28), după ce Olatunji a fost lovit cu capul de Dawa la un duel aerian.

Reclamă
Reclamă 4

O nouă ezitare a defensivei bucureştene a făcut ca scorul să devină unul de forfait, Haraslin (37) a trecut uşor de Creţu şi a tras la colţul lung, fără speranţe pentru Târnovanu. Olatunji (40) şi Haraslin (44) au avut şi ei situaţii notabile. FCSB a fost periculoasă chiar înainte de pauză, dar Băluţă (45) a tras pe lângă colţul lung, iar Ştefănescu (45) a şutat slab din careu, fără probleme pentru portarul danez.

În debutul reprizei secunde, scorul putea lua proporţii, dar Târnovanu l-a blocat pe Olatunji (52), scăpat singur.  FCSB a reuşit să reducă din diferenţă prin Olaru (60), care a profitat de căderea lui Birmancevic şi a marcat frumos, cu un şut cu efect.

Popa (76) a reluat pe lângă poartă din poziţie dificilă, iar FCSB a reuşit să înscrie şi al doilea gol, prin Edjouma (85), care a reluat cu capul centrare excelentă a lui Olaru. Echipa antrenată de Charalambous a sperat în ultimele minute că va trimite meciul în prelungiri, dar nu a reuşit acest lucru, deşi a atacat şi cu Târnovanu în careul advers.

Reclamă

Campioana României va continua în play-off-ul Europa League, în care va înfrunta formaţia austriacă LASK Linz. FCSB va juca primul meci în deplasare, pe 22 august, iar manşa secundă la Bucureşti, pe 29 august.

FCSB are prezenţa asigurată în grupele Conference League dacă va fi eliminată de LASK.

FCSB – Sparta Praga 2-3

Min. 90+5: FINAL DE MECI! FCSB a fost eliminată de Sparta Praga şi va merge în playoff-ul Europa League.

Min. 86: FCSB – Sparta Praga 2-3. Olaru a centrat perfect, iar Edjouma a marcat cu o lovitură de cap perfectă.

Min. 59: FCSB – Sparta 1-3. Darius Olaru a marcat un gol superb, cu un şut perfect.

Min. 46: A început a doua repriză. Au intrat Popa, Baeten și Edjouma și au ieşit Băluță, Ștefănescu și Șut.

Min. 45+3:  FINAL DE REPRIZĂ! FCSB nu a avut nicio şansă în prima repriză cu Sparta Praga.

Min. 45: Olaru i-a pasat lui Ştefănescu, dar şutul acestuia a fost prins de portarul Spartei Praga.

Min. 44: Alexandru Băluţă încercat o execuţie la colţul lung, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

Min. 38: FCSB – Sparta Praga 0-3! Haraslin a marcat cu un şut fabulos!

Min. 29: FCSB – Sparta Praga 0-2. Birmancevic a transformat fără emoţii penalty-ul.

Min. 26: Penalty pentru Sparta Praga. Dawa a sărit târziu la un duel aerian cu Olatunji, dar l-a lovit pe atacantul Spartei în cap.

Min.14: Ocazie FCSB! Ştefănescu a executat un corner, dar lovitura de cap a lui Ngezana a fost prinsă de portarul cehilor.

Min. 13: FCSB – Sparta Praga 0-1. Cehii au dat lovitura în urma unei lovituri de colţ. Birmancevic a împins mingea din apropierea porţii.

Min. 10: Prima acţiune periculoasă a celor de la FCSB. Şutul lui Olaru a fost deviat de David Miculescu, dar Vindahl a fost atent.

Min. 1: A început partida dintre FCSB şi Sparta Praga.

Târnovanu – Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic – Șut, Lixandru – Ștefănescu, Olaru (cpt.), Băluță – Miculescu

Rezerve: Vlad – Panțuru, Haruț, Kiki, Edojouma, Daniel Popa, Antwi, Chiricheș, Pandele, Baeten, Alhassan

Antrenor: Elias Charalambous

Sparta Praga: Vindahl – Vitik, Sorensen, Zeleny – Preciado, Laci, Kairinen, Rynes – Birmancevic, Olatunji, Haraslin

Antrenor: Lars Friis

FCSB – Sparta Praga, LIVE TEXT, 21:30

După meciul tur cu Sparta Praga, FCSB s-a duelat în campionat cu Farul. Campioana s-a impus dramatic, scor 3-2, graţie „dublei” lui Darius Olaru din minutele 88 şi 90+4.

Sparta Praga, de cealaltă parte, s-a impus şi ea în meciul din campionat, reuşind să o învingă pe Bohemians cu scorul de 2-1.

Cele două echipe s-au duelat şi în urmă cu opt ani, tot în turul trei preliminar din Champions League. FCSB s-a impus graţie unei victorii cu 2-0 din retur, după ce în meciul tur scorul a fost tot de 1-1. Nicolae Stanciu i-a calificat pe roş-albaştri în play-off, cu „dubla” marcată în retur.

FCSB nu se va putea baza pe Luis Phelipe în returul din Ghencea, acesta fiind accidentat. De cealaltă parte, Sparta Praga a primit veşti bune, după ce căpitanul echipei, Filip Panak, s-a antrenat normal înaintea confruntării cu roş-albaştrii.

Atmosfera din Ghencea va fi una de zile mari, aproape toate biletele fiind deja vândute. Au fost păstrate doar 300 de tichete, pentru ca acestea să fie vândute la casele de bilete de la arenă.

Echipele probabile:

Charalambous şi Lixandru, ultimele detalii înainte de FCSB – Sparta Praga

Elias Charalambous şi Mihai Lixandru au oferit ultimele detalii înainte de meciul FCSB – Sparta Praga, decisiv pentru calificarea în play-off-ul UEFA Champions League.

„Ştim că va fi foarte dificil, suntem pregătiţi pentru un meci greu. Am analizat adversara şi îi ştim mai bine decât în prima partidă. Cu siguranţă, vom încerca să dăm totul pentru a ne califica în turul următor. Acesta este obiectivul nostru.

Vom juca cu 30.000 de oameni în tribună, sunt sigur că îi vor împinge de la spate pe băieţi din primul şi până în ultimul minut. Sper că îi vom face fericiţi după meci şi că vom sărbători împreună”, a declarat Mihai Lixandru.

„(V-aţi pregătit şi pentru lovituri de departajare?) Nu, este posibil astăzi. Mister poate să ne spună. Dar până acum nu, am avut şi meciul cu Farul, sunt foarte multe meciuri. E normal, ne-am pregătit pentru Farul… ieri şi astăzi ne pregătim pentru meciul cu ei. Este foarte important pentru club şi pentru suporteri, de asemenea şi pentru noi şi suntem conştienţi cu toţii de asta„, a spus Lixandru.

„Suntem pregătiţi pentru orice! V-am mai spus că ştim că va fi un meci dificil. Am făcut analiza adversarului şi suntem pregătiţi pentru orice situaţie se va ivi. Nu ştii cum poate începe un meci, un moment poate schimba totul„, a reacţionat antrenorul FCSB-ului.

La ce echipă va juca Ianis Hagi în noul sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:17 14 aug.

Mihai Lixandru, după FCSB – Sparta Praga 2-3: „Am fost nervos! Ne-a arătat ceasul mereu!”

0:05 14 aug.

„Poate asta a fost de vină” Malcom Edjouma a identificat marile probleme din FCSB – Sparta Praga: „S-a văzut asta”

23:47

Gigi Becali, necruţător cu Charalambous şi Pintilii: „Am greşit echipa că m-am luat după ei! Nu mă mai iau în viaţa mea după ei!”

23:44

Decizia radicală luată de Gigi Becali după eliminarea FCSB din Liga Campionilor. Anunţul făcut imediat după 2-3 cu Sparta Praga

23:39

Ce sumă va primi FCSB de la UEFA după înfrângerea cu Sparta Praga. Campioana României merge în play-off-ul Europa League

23:30

Gigi Becali a desfiinţat un jucător după FCSB – Sparta Praga 2-3: „Nu e de nivelul ăsta! Vai de capul lui”

1 FotoTeodora Meluţă a semnat cu o echipă din Turcia: „Aştept cu încredere această nouă experienţă!” 2 Zeljko Kopic, încântat după Poli Iaşi – Dinamo: „Sunt foarte mulţumit”. Ce a spus despre cei doi accidentaţi 3 „Cu Rapid este un meci ca oricare altul!” Cătălin Cîrjan, dezlănţuit înaintea derby-ului din Giuleşti: „Mergem să câştigăm!” 4 PAOK – Malmo 3-4 (d.p). Dramă pentru Răzvan Lucescu. Campioana Greciei, eliminată din Liga Campionilor 5 „Infernal!” Cehii, şocaţi înainte de FCSB – Sparta Praga! Ce i-a uimit când au ajuns în Bucureşti: „Nu e aşa cum ne-am imaginat!” 6 Clauza secretă din contractul lui Ianis Hagi cu Rangers! Fiul „Regelui” şi-a decis viitorul, după ce a ajuns la echipa a doua
Citește și