Închide meniul

Fenerbahce, amendată de UEFA pentru scandări pro-Vladimir Putin la meciul cu echipa Mircea Lucescu

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 6 august 2022, 10:28

Fenerbahce, amendată de UEFA pentru scandări pro-Vladimir Putin la meciul cu echipa Mircea Lucescu

Suporterii turci au scandat în favoarea lui Vladimir Putin

Fanii lui Fenerbahce, în timpul meciului cu Dinamo Kiev / Profimedia

Fenerbahce a fost amendată de UEFA cu 50.000 de euro după ce suporterii turci au manifestat scandări pro-Vladimir Putin, în timpul unui cu Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De asemenea, UEFA a a anunțat că Fenerbahce va avea mai puțini fani pe stadion la următorul meci din Europa de pe teren propriu.

Fenerbahce, amendată de UEFA pentru scandări pro-Vladimir Putin

Incidentele s-au petrecut în timpul unui joc care conta pentru turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, câștigat cu 2-1 de Dinamo Kiev. După un gol marcat de ucraineanul Vitaliy Buyalski, câteva sute de suporteri ai lui Fenerbahce au scandat numele șefului statului rus, potrivit videoclipurilor postate pe rețelele de socializare. UEFA a deschis imediat o anchetă disciplinară cu privire la „presuppusul comportament rău” al fanilor turci.

Fenerbahçe și-a cerut inițial scuze într-un comunicat de presă, după care ca președintele său a anunțat trei zile mai târziu că clubul nu își va cere scuze Ucrainei pentru sloganurile pro-Putin. La rândul său, ambasadorul ucrainean în Turcia, Vasyl Bodnar, a condamnat scandările a doua zi după meci. „Este foarte trist să aud de la susținătorii lui Fenerbahçe cuvinte care îl susțin pe ucigaș și pe agresorul care ne bombardează țara”, a reacționat Vasyl Bodnar, în turcă, pe Twitter.

Sloganurile pro-Putin au stârnit proteste și pe rețelele de socializare, unde mulți internauți turci i-au condamnat pe fanii lui Fenerbahce.

Reclamă

Deși a condamnat ofensiva rusă în Ucraina, Turcia a optat pentru neutralitatea între cele două țări și nu s-a alăturat sancțiunilor occidentale împotriva Moscovei.

Mircea Lucescu, revoltat după ce turcii au scandat numele lui Vladimir Putin

Mircea Lucescu, care s-a implicat încă de la începutul războiului în susținerea ucrainenilor, a fost un car de nervi. „Il Luce” a refuzat să meargă la conferinţa de presă şi a oferit doar o reacţie scurtă, după fluierul final.

„Te întreb, ai numărat din nou câte greșeli am făcut? Totul a mers conform planului, a funcționat și am câștigat. Dar nu putem accepta comportamentul fanilor. Nu mă așteptam la un astfel de comportament. E ruşinos şi păcat!”, a fost reacţia lui Mircea Lucescu, citat de sport.ua.

Reclamă 4 / 0/3

Dinamo Kiev s-a calificat în turul 3 preliminar din UEFA Champions League cu un gol înscris de Oleksandr Karavaev în minutul 114. Campioana Ucrainei s-a impus cu 2-1, la general, după un duel extrem de tensionat la Istanbul.

„Am adunat o mulțime de informații și ne-am pregătit foarte bine în ultimele cinci zile. Băieții au dat totul pe teren. Ne-am organizat foarte bine apărarea, mai ales în prima repriză, pentru că știam că Fenerbahce va începe lupta foarte agresiv și va pune presiune. Am reușit să ne ocupăm de asta, iar în a doua repriză am vrut să egalăm și să câștigăm.

A fost un meci foarte bun între două echipe puternice. Sunt foarte bucuros că echipa mea a reușit să mențină un nivel fizic bun până la finalul meciului. Cred că meritam să câștigăm această rundă de calificare. Într-un cuvânt, a fost o luptă grozavă pe teren!”, a mai spus antrenorul român.

Dinamo Kiev, calificare dramatică în faţa lui Fenerbahce

Dinamo Kiev şi-a asigurat biletele pentru turul trei preliminar din Champions League, după ce a învins-o pe Fenerbahce, chiar la Istanbul. Trupa lui Mircea Lucescu s-a impus, după 0-0 în tur, şi 2-1 în retur.

Dinamo Kiev a evoluat în superioritate numerică timp de o repriză, în returul cu Fenerbahce. Trupa lui Mirca Lucescu a profitat de eliminarea lui Ismail Yuksek, şi a deschis scorul în minutul 57 prin Vitaliy Buyalskyi. Ulterior, turcii au avut o evoluţie foarte bună, ratând chiar şi un penalty în minutul 70. Egalarea a venit pe final, în minutul 89 Szalai a dat lovitura şi a trimis meciul în prelungiri.

Meciul părea că se îndreaptă spre loviturile de departajare, însă în minutul 114, trupa lui Mircea Lucescu a înscris prin Karavaev. În turul trei preliminar, Dinamo Kiev a câștigat prima manșă cu Sturn Graz.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și