Închide meniul

Inter – AC Milan 1-0! S-a aflat prima finalistă din UEFA Champions League! Inter, prima finală după 13 ani

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 16 mai 2023, 23:45

Inter – AC Milan 1-0! S-a aflat prima finalistă din UEFA Champions League! Inter, prima finală după 13 ani

Inter - AC Milan 1-0

Bucurie a jucătorilor lui Inter, alături de fani/ Profimedia

Inter – AC Milan 1-0! Trupa lui Simone Inzaghi s-a calificat în finala UEFA Champions League! Nerazzurri au trecut de marea rivală, cu scorul de 3-0 la general, şi au obţinut biletele pentru ultimul act de la Istanbul. Partida retur a fost în format live text, pe AS.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru Inter, este prima finală de UEFA Champions League după 13 ani. Ultima a fost în 2010, atunci când nerazurrii reuşeau să câştige şi marele trofeu, cu Jose Mourinho pe bancă, şi Cristi Chivu în teren.

Inter – AC Milan 1-0

Final! Inter – AC Milan 1-0! Golul lui Lautaro Martinez a decis manşa retur a confruntării din semifinalele UEFA Champions League! Trupa lui Simone Inzaghi s-a calificat în finală, unde se va duela pentru marele trofeu cu învingătoarea duelului „de foc” dintre Manchester City şi Real Madrid.

Min. 86: Iese Lautaro Martinez, marcatorul golului, iar în locul lui este introdus Correa.

Min. 77: Ocazie pentru AC Milan. Giroud reia cu capul puţin pe lângă poarta lui Onana.

Reclamă

Min. 74: Inter – Milan 1-0! Gol Lautaro Martinez! Argentinianul finalizează la colţul scurt

Min. 69: Leao primeşte o centrare în careu, dar în loc să finalizeze caută o pasă decisivă.

Min. 45: Pauză!

Reclamă 4 / 0/3

Min. 41: Ocazie pentru Inter. Lautaro Martinez trage peste poartă!

Min. 38: Ocazie mare pentru Inter! Mike Maignan a avut o intervenţie providenţială!

Min. 37: Ocazie mare pentru AC Milan! Rafael Leao e aproape de gol după o cursă pe banda stângă. Balonul trimis de el trece puţin pe lângă poartă!

Min. 11: Ocazie mare pentru AC Milan! Brahim Diaz nu a putut să reia în plasă o centrare foarte bună a lui Tonali.

Min. 5: Ocazie pentru Milan! Theo Hernandez a şutat violent, de la circa 35 de metri. Balonul a trecut aproape de bara lui Onana!

Min. 1: Începe meciul!

Echipele de start: 

Reclamă

Inter: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco – Martinez, Dzeko

Antrenor: Simone Inzaghi

AC Milan: Maignan – Calabria, Thiaw, Tomori, Hernandez – Messias, Tonali, Krunic – Giroud, Diaz, Leao

Antrenor: Stefano Pioli

În partida tur, Inter a deschis repede scorul. Edin Dzeko a marcat în minutul 8, iar trei minute mai târziu, Henrick Mkhitaryan a majorat diferenţa.

Inter are şi moral bun înaintea confruntării cu marea rivală. Nerazzurrii vin după un succes înregistrat în Serie A, în ultima rundă, cu Sassuolo, scor 4-2. De cealaltă parte, AC Mialn a fost învinsă de Spezia, şi are şanse tot mai mici să evolueze în UEFA Champions League sezonul viitor.

Rafael Leao, unul dintre cei mai buni jucători de la AC Milan, este apt pentru duelul cu Inter, după ce în partida tur a fost accidentat şi a ratat duelul „de foc” de pe San Siro.

Ce a declarat Simone Inzaghi, înainte de Inter – AC Milan

Simone Inzaghi a prefaţat duelul cu marea rivală, AC Milan. Italianul este încrezător că echipa sa se poate califica în prima finală de UEFA Champions League, după o pauză de 13 sezoane.

„Dacă cred că suntem deja în finală? Departe de mine ideea. Suntem un club serios, matur și respectuos. Încă nu am făcut nimic.

Nu trebuie să speculezi, să ai încredere sau să vrei să gestionezi 0-2 din prima manșă. Suntem încrezători că putem repeta un meci bun pentru a ne califica cu un merit total.

Când s-a făcut tragerea la sorți pentru faza grupelor, îmi amintesc că a fost o dezamăgire generalizată. Nu am fost prea norocoși.

Dar le-am spus jucătorilor mei că Bayern sau Barcelona nu vor fi nici ele fericite, nici calme cu faptul că trebuie să înfrunte Inter”, a declarat Simone Inzaghi, la conferinţa premergătoare duelului cu AC Milan.

Reacţia lui Stefano Pioli, după ce a aflat că Rafael Leao va juca în Inter – AC Milan

„Leao este mai bine, așa cum sunt și Krunic, și Messias. Dacă totul merge conform planului, vor fi disponibili. Regretăm accidentarea lui Bennacer, îi urăm mult noroc la operația pe care o va suferi mâine.

Mâine vom folosi un mijlocaș ofensiv în plus, având în vedere că meciul tur nu a ieșit prea bine cu trei mijlocași centrali”, a declarat Stefano Pioli, conform tuttosport.com.

Recomandări
  • Inter – AC Milan 1-0
  • Trupa lui Simone Inzaghi s-a calificat în finala UEFA Champions League

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
5:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și