Închide meniul
VIDEO

Karim Benzema, prima reacţie după „dubla” din Manchester City – Real Madrid 4-3. Cum a explicat execuţia fabuloasă din panenka: „Dacă nu încerci, nu vei rata niciodată!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 aprilie 2022, 0:45

Reclamă
Karim Benzema, prima reacţie după „dubla din Manchester City – Real Madrid 4-3. Cum a explicat execuţia fabuloasă din panenka: „Dacă nu încerci, nu vei rata niciodată!

Karim Benzema, panenka în Manchester City - Real Madrid 4-3

Profimediaimages

Karim Benzema a avut o evoluţie magnifică în Manchester City – Real Madrid, scor 4-3, în manşa tur a semifinalelor UEFA Champions League. Goglgheterul „galacticilor” a reuşit două goluri pe Etihad şi menţine şansele echipei lui Ancelotti înaintea returului de pe Santiago Bernabeu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Benzema a ajuns la 14 reuşite în această ediţie a Ligii Campionilor şi este golgheterul la zi din cea mai importantă competiţie continentală. L-a depăşit pe Robert Lewandowski şi a ajuns la 41 de goluri în acest sezon, în toate competiţiile.

Ce a declarat Benzema după Manchester City – Real Madrid 4-3

O înfrângere nu este niciodată bună pentru că suntem în Champions League. Cel mai important lucru este că nu am predat niciodată armele, suntem cu toţii implicaţi până la final. Acum trebuie să mergem pe Bernaveu şi vom avea nevoie de fanii noştri pentru a face ceva magic, adică să câştigăm.

Putem spune că ne-a lipsit puţin din toate în acest joc… puţină ambiţie, presiune, încredere„, a declarat Karim Benzema, potrivit uefa.com.

Golul de 4-3 marcat de Benzema, în minutul 82, a fost unul fabulos. Atacantul francez a înscris prin panenka, din penalty, şi nu i-a dat nicio şansă lui Ederson. Golgheterul Realului a explicat cum a luat decizia de a îşi încerca norocul cu o „scăriţă”.

Reclamă

Karim Benzema, panenka senzaţională

Întotdeauna am în cap că, dacă nu încerci aşa sau nu execuţi un penalty, nu vei rata niciodată. Este vorba doar de încredere mentală şi atât! Am mare încredere în mine… aşa că o fac şi iese bine„, a explicat golgheterul lui Real Madrid.

VEZI AICI VIDEO CU GOLUL MARCAT DE BENZEMA PRIN PANENKA!

Reclamă 4 / 0/3

Starul „galacticilor” trece prin cel mai bun moment din carieră. În ultimele două sezoane din UCL reuşise, în total, 11 goluri. Recordul său de goluri fusese reuşit în 2011-2012, când a punctat de şapte ori.

În numai 2 dintre ultimele 12 meciuri, din toate competiţiile, Benzema nu a marcat. A ratat să îşi treacî numele pe tabelă cu Granada (4-1) şi cu Real Sociedad (2-0). Real Madrid mai are nevoie de un singur punct pentru a fi, matematic, campioana Spaniei.

Karim Benzema a ratat două penalty-uri, în „oglindă”, în Osasuna – Real Madrid 1-3

Karim Benzema a înscris acum din panenka. Totuşi, a surprins în urmă cu o săptămână, în meciul Osasuna – Real Madrid, scor 1-3, din etapa a 33-a din La Liga. Atacantul francez a ratat două penalty-uri.

Karim şi-a găsit „naşul” în persoana portarului gazdelor, Sergio Herrera. Goalkeeperul Osasunei a intervenit salvator la ambele execuţii ale starului grupării blanco.

Karim Benzema a avut două şanse uriaşe de a risipi orice emoţii în privinţa câştigătoare. Real a primit penalty în minutul 52 şi golgheterul liderului şi-a asumat răspunderea. A executat slab, iar Herrera a respins salvator.

Şapte minute mai târziu, madrilenii au primit o nouă lovitură de la 11 metri. Tot Karim a luat balonul şi a încercat să se revanşeze. A executat fix în acelaşi loc, iar rezultatul a fost acelaşi. Goalkeeperul Osasunei a fost providenţial şi de această dată. Pe imagini se poate vedea că execuţia a fost „în oglindă”. Chiar şi poziţionarea jucătorilor gazdelor a fost identică.

Karim Benzema a fost primul jucător din ultimii 16 ani care a ratat două penalty-uri într-un singur meci din La Liga. Tot din 2006 nu a mai fost vreun fotbalist al lui Real Madrid care să rateze patru penalty-uri într-un sezon.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
4
mai
22:45
VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00)
4
mai
22:35
Promisiunea lui Kopic după ce Dinamo a ajuns într-o situaţie dramatică: „Vom lupta până la final, vom lupta pentru club!”
4
mai
22:20
Ahmed Bani, la pământ după ce Dinamo a fost egalată de U Cluj: „Trebuia să câștigăm cu orice preț!”
4
mai
22:02
Cum arată clasamentul în playout după U Cluj – Dinamo 3-3. Situaţie disperată pentru echipa lui Kopic
4
mai
21:31
NEWS ALERTReal Madrid e noua campioană a Spaniei! Echipa lui Ancelotti a câştigat titlul cu 4 etape înainte de final
4
mai
21:29
Erling Haaland, cifre fabuloase la Manchester City! Starul norvegian a făcut show și a marcat patru goluri
4
mai
21:00
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a câștigat prima cursă, live în AntenaPLAY
4
mai
20:42
„S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri
4
mai
20:35
U Cluj – Dinamo 3-3! „Câinii”, egalați în minutul 90+1! Au nevoie de un miracol pentru a nu retrograda
4
mai
20:29
Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori”
Vezi toate știrile
Citește și