Închide meniul

Liverpool – Real Madrid 0-1 | Thibaut Courtois, invincibil în finala UEFA Champions League! Belgianul, declarația serii: „Nu voi ajunge mâine la nunta fratelui meu!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 29 mai 2022, 1:06 / Actualizat: 29 mai 2022, 10:21

Liverpool – Real Madrid 0-1 | Thibaut Courtois, invincibil în finala UEFA Champions League! Belgianul, declarația serii: „Nu voi ajunge mâine la nunta fratelui meu!

Thibaut Courtois, prestație de vis în finala UEFA Champions league, Liverpool - Real Madrid 0-1

Thibaut Courtois, alături de trofeul UEFA Champions League / Profimedia

Liverpool – Real Madrid 0-1 | Thibaut Courtois a fost invincibil în poarta campioanei Spaniei, în finala UEFA Champions League. Goalkeeper-ul belgian a intervenit miraculos la toate șuturile expediate de jucătorii lui Jurgen Klopp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Courtois a ținut-o în viață în multe momente pe Real Madrid și a jucat un rol colosal în câștigarea celui de-al 14-lea trofeu UEFA Champions League din istoria clubului.

Liverpool – Real Madrid 0-1 | Thibaut Courtois, invincibil în finala UEFA Champions League

Thibaut Courtois a oferit o primă reacție după finala de la Paris, decisă de golul lui Vinicius, din minutul 59. Portarul belgian, aflat în trecut la Chelsea, își dorea să primească mai mult respect pentru numele său și spune că astăzi a reușit acest lucru.

„Când eram în Anglia, nu primeam destul respect. Ei bine, am demonstrat astăzi. Mi-am dorit să primesc mai mult respect pentru numele meu.

Atât de mulți ani, atât de multă muncă, venind la clubul vieții mele… am spus ieri că mă aflu de partea bună a istoriei și am ascultat ce spuneau oamenii din Liverpool și din alte părți.

Reclamă

Am reușit câteva intervenții bune în fața lui Mane și Salah, dar am primit ajutor din partea colegilor din faza ofensivă. Astăzi nimeni n-a putut să-mi fure dorința de a câștiga Champions League.

În fața lui Salah (n.r. – cea mai mare paradă), pentru că a urmărit bine mingea și știa unde se va duce (n.r. – pasa lui Alexander-Arnold, din debutul meciului). E o nebunie, nu imi vine să cred. Am văzut că s-au acordat 5 minute de prelungire și am întrebat de ce atât de multe dacă nu s-a întâmplat nimic.”, a spus Thibaut Courtois, citat de Marca.

Courtois nu va ajunge la nunta fratelui său: „Îmi pare rău!”

Courtois a recunscut apoi, cu părere de rău, că nu va ajunge la nunta fratelui său:

Reclamă 4 / 0/3

„Îmi pare rău pentru fratele meu care se căsătorește mâine, iar eu nu voi fi acolo”, a mai spus Courtois.

Liverpool a început fulminant finala UEFA Champions League cu Real Madrid. Elevii lui Jurgen Klopp au ratat două ocazii uriaşe.

În minutul 16, Thibaut Courtois a avut o intervenţie uluitoare în faţa lui Salah. Alexander Arnold a pătruns pe partea dreaptă, iar Salah a reluat spectaculos din 6 metri. Belgianul din poarta echipei lui Carlo Ancelotti a avut o intervenţie formidabilă şi a blocat mingea cu un reflex uluitor. Peste numai un minut, Courtois a reţinut şi şutul lui Thiago.

Thibaut Courtois şi-a continuat recitalul şi în faţa lui Sadio Mane, care a tras din interiorul careului. Belgianul a respins şutul lui Mane în bară, iar scorul a rămas, în continuare, 0-0.

Carlo Ancelotti, record uriaş. Antrenorul lui Real Madrid câştigat de 4 ori UEFA Champions League

Carlo Ancelotti continuă să scrie istorie în fotbalul mondial. Italianul a devenit primul antrenor din istorie care a câştigat de 4 ori UEFA Champions League.

Real Madrid s-a impus la Paris și a cucerit cel de-al 14-lea trofeu UEFA Champions League din istoria clubului. Vinicius a marcat golul victoriei și a devenit eroul „galacticilor” pe Stade de France. Real Madrid a scris istorie în UEFA Champions League! Formația de pe Santiago Bernabeu și-a trecut în palmares al 14-lea trofeu suprem.

Real a ajuns la 14 trofee în cea mai tare competiție inter-cluburi. Madrilenii s-au distanțat de AC Milan (7) și adversara din această seară, Liverpool (6).

Reclamă

Carlo Ancelotti a scris istorie la 62 de ani. Marele antrenor a devenit campion cu Real Madrid şi este primul antrenor din istorie care câştigă campionatul în Spania, Anglia, Italia, Franţa şi Germania.

Ancelotti a devenit campion în Serie A, cu AC Milan, în Premier League, cu Chelsea, în Ligue 1, cu PSG, şi în Bundesliga, cu Bayern. Azi, antrenorul italian a câştigat, în premieră, titlul cu Real Madrid şi a intrat în istoria fotbalului.

Niciun antrenor nu mai reuşise performanţa bifată de italian: titlul în top cinci cele mai importante campionate ale Europei. Carlo Ancelotti a câştigat titlul într-un mare stil. Tehnicianul a avut un procentaj al victoriilor de 74.25% în 2022 şi i-a depăşit pe Pep Guardiola, Massimiliano Allegri, Mauricio Pochettino şi Thomas Tuchel.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și