Închide meniul

Manchester City – Inter 1-0 | Erling Haaland, candidat la Balonul de Aur, după cele trei trofee cucerite cu „cetăţenii”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 11 iunie 2023, 0:50

Manchester City – Inter 1-0 | Erling Haaland, candidat la Balonul de Aur, după cele trei trofee cucerite cu „cetăţenii

Topul celor mai bine cotați fotbaliști din lume

Erling Haaland, după ce a cucerit Liga Campionilor cu Manchester City / ProfiMedia

Manchester City – Inter 1-0 | Erling Haaland, candidat la Balonul de Aur, după cele trei trofee cucerite cu „cetăţenii” în acest sezon. Atacantul norvegian a ajuns pe Etihad în urmă cu un an, iar golurile sale din actuala stagiune au ajutat-o pe City să realizeze tripla.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Erling Haaland s-a dovedit a fi o adevărată afacere pentru Manchester City. Cumpărat pentru 60 de milioane de euro de la Borussia Dortmund, atacantul de 22 de ani a avut parte de un sezon de vis în primul său an la noua campioană a Europei.

Manchester City – Inter 1-0 | Erling Haaland, candidat la Balonul de Aur, după cele trei trofee cucerite cu „cetăţenii” în acest sezon

Golgheter în Premier League, norvegianul a doborât în acest sezon recordul lui Alan Shearer de 34 de goluri, care stătea în picioare încă din sezonul 1994/95. În 35 de partide disputate în acest sezon de Premier League, Haaland a înscris 36 de goluri.

Pe lângă reuşitele din campionatul englez, Haaland a mai reuşit să înscrie 12 goluri în Liga Campionilor, 3 goluri în Cupa Angliei şi unul în Cupa Ligii Angliei. În total, atacantul norvegian a ajuns la 52 de reuşite în 53 de partide.

Reclamă

Golurile sale au ajutat-o pe Manchester City să cucerească tripla Premier League – Cupa Angliei – Liga Campionilor, ceea ce îl face pe norvegian unul dintre principalii candidaţi la Balonul de Aur în acest an.

De asemenea, Erling Haaland a devenit pentru a doua oară golgheterul Ligii Campionilor, cu cele 12 reuşite din acest sezon, după ce a mai fost cel mai bun marcator al competiţiei şi în sezonul 2020/21.

Mai mult, norvegianul este al doilea jucător din istoria Ligii Campionilor care reuşeşte să obţină titlul de golgheter înainte de a împlini 23 de ani. Primul jucător care a reuşit acest lucru este Lionel Messi, un alt candidat la Balonul de Aur în acest an.

Reclamă 4 / 0/3

Manchester City – Inter Milano 1-0 | Suma primită de „cetăţeni”, după ce au câştigat în premieră Liga Campionilor

Pe lângă trofeu şi un loc în istorie, Manchester City a câştigat şi o sumă importantă de bani odată cu câştigarea celei mai importante competiţii intercluburi la nivel european. „Cetăţenii” au încasat pentru victoria din finala de la Istanbul suma de 19,8 milioane de euro de la UEFA.

Inter, finalista din acest sezon, nu va pleca cu buzunarul gol de la Istanbul. Echipa antrenată de Simone Inzaghi va primi 15,5 milioane de euro pentru prezenţa în ultimul act al competiţiei.

Aceste sume nu includ premiile câştigate de cele două echipe pe durata turneului, dar nici procentul de 25% din biletele vândute la finala de la Istanbul. De asemenea, suma totală a câştigurilor va creşte după market pool. În ceea ce o priveşte pe City, echipa lui Guardiola va mai primi sume importante pentru participările la Supercupa Europei şi la Campionatul Mondial al Cluburilor.

Pe parcursul competiţiei, Manchester City a obţinut peste 61 de milioane de euro, în timp ce lui Inter i-au intrat în cont până la finala de la Istanbul aproximativ 57 de milioane de euro.

Recomandări
  • Erling Haaland a cucerit tripla alături de Manchester City
  • Atacantul norvegian a înscris 52 de goluri în acest sezon

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” Vezi toate știrile
Citește și