Închide meniul

Manchester City – Inter Milano | Patronul „cetăţenilor” merge la Istanbul. Sheikh Mansour merge să îşi vadă echipa după 13 ani

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 10 iunie 2023, 17:40

Manchester City – Inter Milano | Patronul „cetăţenilor merge la Istanbul. Sheikh Mansour merge să îşi vadă echipa după 13 ani

Manchester City - Inter Milano | Patronul "cetăţenilor" merge la Istanbul

Sheikh Mansour, patronul lui Manchester City / ProfiMedia

Manchester City – Inter Milano | Patronul „cetăţenilor” merge la Istanbul, acolo unde va avea loc finala Ligii Campionilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sheikh Mansour s-a aflat ultima oară în tribune la un meci al echipei pe care o deţine în anul 2010, atunci când cetăţenii au evoluat pe teren propriu împotriva lui Liverpool. De altfel, acela a fost şi singurul meci la care Mansour s-a aflat în tribune.

Manchester City – Inter Milano | Patronul „cetăţenilor” merge la Istanbul. Sheikh Mansour merge să îşi vadă echipa după 13 ani

Manchester City poate cuceri în această seară pentru prima oară trofeul Ligii Campionilor. Echipa lui Pep Guardiola o va întâlni pe Inter la Istanbul. „Cetăţenii” au şansa de a obţine tripla Premier League – Cupa Angliei – Liga Campionilor, lucru reuşit doar de rivala Manchester United până acum, în 1999.

Importanţa meciului din această seară este reprezentată şi de faptul că în tribune se va afla şi Sheikh Mansour, patronul „cetăţenilor”, potrivit spaniolilor de la Marca. Din 2008, de când deţine clubul, Mansour a asistat doar la o singură partidă. În 2010, el urmărea de pe Emirates partida dintre City şi Liverpool, câştigată de echipa sa cu 3-0.

Din 2008 până în prezent, Manchester City a jucat mai multe meciuri importante şi  finale, printre care şi finala Ligii Campionilor din 2021, cu Chelsea, fără ca patronul echipei să îşi facă apariţia în tribune.

Reclamă

De când Manchester City a fost cumpărată de Sheikh Mansour, echipa a câştigat 7 titluri în Premier League, 3 Cupe ale Angliei, 6 Cupe ale Ligii Angliei şi s-a calificat în grupele Ligii Campionilor fără întrerupere din 2012 până în prezent.

Manchester City luptă pentru tripla istorică

Manchester City are şansa de a realiza o triplă pe care doar rivala Manchester United a reuşit-o (1999), Premier League, Cupa Angliei şi Champions League în acelaşi sezon.

Finala de la Istanbul va fi arbitrată de o brigadă din Polonia, cu Szymon Marciniak la centru şi cu Paweł Sokolnicki şi Tomasz Listkiewicz, arbitri asistenţi. Al patrulea oficial a fost desemnat românul Istvan Kovacs. Arbitru video a fost desemnat polonezul Tomasz Kwiatkowski, iar arbitri asistenţi video vor fi polonezul Bartosz Frankowski şi germanul Marco Fritz.

Reclamă 4 / 0/3

Ce au spus Pep Guardiola şi Simone Inzaghi înainte de Manchester City – Inter Milano

Pep Guardiola: „Am învățat că la acest club trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Am avut această șansă în urmă cu doi ani, nu am reușit. Acum vom da totul. Vom aborda acest meci cum am făcut cu fiecare din acest sezon, sută la sută concentrați, cu nimic de pierdut. Am atins 10 semifinale de Ligă în calitate de antrenor, am jucat trei finale, am câștigat două. Această competiție mi-a oferit mai mult decât mi-aș fi putut imagina”.

Simone Inzaghi: „Vorbim despre un meci de fotbal și, cu tot respectul, nu mi-e frică de nimic. Guardiola este cel mai bun antrenor din lume și a marcat o eră. Avem respect pentru ei, dar suntem mândri să jucăm în această finală pe care ne-o doream cu toată puterea noastră.

Va fi ultimul din cele 57 de meciuri în cadrul cărora chiar și cele mai discutate înfrângeri ne-au permis să ajungem unde vom vom fi sâmbătă. Motivațiile? Sunt foarte importante, iar acești băieți care se antrenează au multe.

Cel mai important meci al carierei mele? Da, este. Pentru mine și pentru jucătorii mei: Onana și Dzeko au mai jucat în semifinale, dar nimeni nu a ajuns până în finală. Suntem recompensați pentru eforturile făcute de-a lungul anului”.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și