Închide meniul

Napoli s-a calificat în premieră în sferturile UEFA Champions League! Moment istoric pentru italieni

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 15 martie 2023, 23:51

Napoli s-a calificat în premieră în sferturile UEFA Champions League! Moment istoric pentru italieni

Napoli, calificată în premieră în sferturile UEFA Champions League

Napoli, calificată în premieră în sferturile UEFA Champions League / Profimedia

Napoli s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale UEFA Champions League! Echipa lui Luciano Spalletti a bifat o performanță fabuloasă, unică în istoria clubului din Serie A. Italienii au trecut de Eintracht Frankfurt în optimi, cu scorul general de 5-0, și și-au asigurat locul printre ultimele 8 echipe rămase în cursa pentru marele trofeu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Napoli a rupt „blestemul” și a reușit să obțină calificarea în sferturile UEFA Champions League. Este pentru prima oară în istoria clubului când ajunge în această fază a competiției „regine” din Europa.

Napoli s-a calificat în premieră în sferturile UEFA Champions League! Moment istoric pentru italieni

Anterior, cea mai mare performanță a napoletanilor fusese calificarea în optimile de finală. Liderul la zi din Serie A bifase de 3 ori calificarea în runda respectivă, în 2012, 2017 și 2020.

Napoli a avut un parcurs de vis în actualul sezon din Champions League. Formația antrenată de Luciano Spalletti a încheiat pe primul loc în grupa A, din care au mai făcut parte Liverpool, Ajax și Rangers. Cinci victorii și o înfrângere au înregistrat napoletanii în faza grupelor.

În primăvara europeană, primul obstacol din calea italienilor a fost Eintracht Frankfurt. Napoli s-a impus cu 2-0 în manșa tur, din Germania, grație golurilor marcate de Victor Osimhen și Giovanni Di Lorenzo.

Reclamă

Italienii au făcut spectacol și în retur, în fața propriilor fani. Victor Osimhen a ieșit din nou la rampă, reușind să înscrie o „dublă”. Zielinski a stabilit scorul final în partida din Italia.

Până acum, echipele din Italia au avut parte de un sezon excelent în Champions League. Nu mai puțin de 3 formații din Serie A au reușit calificarea în sferturile de finală. Asemenea performanță nu s-a mai produs din sezonul 2005/2006.

AC Milan, Inter și Napoli sunt echipele italiene care continuă lupta pentru prestigiosul trofeu UEFA Champions League.

Reclamă 4 / 0/3

Napoli face furori și în campionat. Echipa lui Spalletti este lider autoritar în Serie A, cu un avans de 18 puncte față de următoarea clasată, Inter. Au mai rămas 12 etape până la finalul sezonului, iar fanii napoletani visează tot mai intens la al treilea titlu de campioană din istoria clubului.

Echipa de sub Vezuviu a mai cucerit Scudetto în „era” lui Diego Maradona, în 1987 și 1990.

Pep Guardiola, speriat de Napoli: „E cea mai bună echipă din Europa!”

Pep Guardiola, managerul lui Manchester City, a recunoscut că există o singură echipă pe care nu dorește s-o înfrunte în sferturile UEFA Champions League: Napoli.

City s-a calificat în următoarea fază a competiției după ce a trecut în otpimi de RB Leipzig, cu scorul general de 8-1.

Napoli este cel mai complicat adversar pe care îl poate întâlni pe Manchester City, în opinia lui Pep Guardiola. Spaniolul este impresionat de modul în care joacă liderul din Serie A și speră să evite un duel cu acesta.

„Napoli este în acest moment cea mai bună echipă din Europa, dacă e să ne raportăm la stilul de joc. E foarte asemănător cu cel practic de Arsenal”, a declarat Pep Guardiola, potrivit presei britanice.

Ilie Dumitrescu mizează pe Napoli în acest sezon de UEFA Champions League

Ilie Dumitrescu pariază pe Napoli în acest sezon de UEFA Champions League. „Mister” este convins că trupa lui Lucioano Spalletti va face o figură frumoasă în această ediţie, şi susţine că va ajunge până în penultimul act al competiţiei.

Reclamă

Fostul internaţional român este de părere că liderul din Serie A poate să presteze un joc bun şi în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din Europa.

„Cred că Napoli va fi surpriza acestei ediții de UEFA Champions League. Surpriza ar fi să joace o semifinală”, a declarat Ilie Dumitrescu, pentru digisport.ro.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil Vezi toate știrile
Citește și