Închide meniul

Pep Guardiola „a rupt blestemul” şi a câştigat UEFA Champions League cu Manchester City! „Triplă” perfectă pentru „cetăţeni”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 11 iunie 2023, 0:03

Pep Guardiola „a rupt blestemul şi a câştigat UEFA Champions League cu Manchester City! „Triplă perfectă pentru „cetăţeni

Pep Guardiola a câștigat lupta cu Real Madrid și Barcelona

Pep Guardiola, bucurie la finalul unui meci al lui Manchester City/ Profimedia

Pep Guardiola a rupt blestemul şi a câştigat primul trofeu UEFA Champions League cu Manchester City! Antrenorul catalan şi-a trecut în palmares primul succes în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din Europa, după o pauză de 12 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Manchester City a câştigat finala UEFA Champions League în faţa lui Inter, cu scorul de 1-0. Golul lui Rodri a decis finala care s-a desfăşurat la Istanbul.

Pep Guardiola a rupt blestemul şi a câştigat primul trofeu UEFA Champions League cu Manchester City

După victoria înregistrată de Manchester City cu Inter, Pep Guardiola a câştigat cel de-al treilea trofeu din cariera sa de antrenor în UEFA Champions League.

Antrenorul catalan de 52 de ani le câştigase pe precedentele două alături de Barcelona. În 2009, Guardiola câştiga pentru prima dată UEFA Champions League, după ce clubul blaugrana câştiga finala disputată în compania celor de la Manchester United.

Ulterior, doi ani mai târziu, în 2011, Barcelona, cu Guardiola pe bancă, reuşea să se impune din nou în UEFA Champions League. Catalanii câştigau marele trofeu, tot după o finală cu Manchester United, câştigată cu scorul de 3-1.

Reclamă

Pep Guardiola pleca de la Barcelona în vara lui 2012, şi semna cu Bayern Munchen. Deşi a petrecut trei sezoane pe banca bavarezilor, managerul catalan nu a reuşit să îi ducă pe germani în nicio finală de UEFA Champions League.

În 2016, Guardiola semna cu Manchester City. La şapte ani distanţă, managerul a reuşit să câştige primul trofeu european alături de „cetăţeni”, fiind de altfel şi primul de acest tip din istoria clubului. Până la finala din acest an, Manchester City mai reuşise să ajungă în ultimul act al UEFA Champions League în 2021. Elevii lui Pep Guardiola erau învinşi la momentul respectiv de Chelsea, cu scorul de 1-0.

Totodată, este de menţionat faptul că Pep Guardiola a reuşit „tripla” istorică, după ce a câştigat UEFA Champions League 2023. Pe lângă trofeul european, managerul catalan a câştigat alături de „cetăţeni” şi titlul în Premier League, cât şi Cupa Angliei, în sezonul recent încheiat.

Reclamă 4 / 0/3

Pep Guardiola a trăit la intensitate maximă finala UEFA Champions League

Pep Guardiola a trăit la intensitate maximă duelul din finala UEFA Champions League, dintre Manchester City şi Inter. La o ocazie a italienilor, managerul catalan al „cetăţenilor” a fost surprins în genunchi.

Emoţiile lui Pep Guardiola sunt la cote înalte, în finala dintre Manchester City şi Inter. Managerul catalan a fost surprins în genunchi, la marginea terenului, parcă rugându-se ca echipa sa să nu primească gol.

Guardiola a fost surprins în această ipostază neobişnuită la o fază petrecută în minutul 58 al duelului de la Istanbul. La momentul respectiv, Lautaro Martinez a ratat şansa de a deschide scorul.

Starul sud-american al lui Inter a profitat de o nesincronizare în apărarea lui Manchester City, şi a înaintat către poarta lui Ederson. Deşi ar fi putut să-i paseze lui Lukaku, Martinez a ales să şuteze către poarta „cetăţenilor”, însă şutul acestuia a fost respins de Ederson.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și