Închide meniul

Pep Guardiola e pregătit pentru finala Ligii Campionilor. Ce le cere elevilor săi înaintea meciului cu Inter

Alex Masgras Publicat: 9 iunie 2023, 22:06

Reclamă
Pep Guardiola e pregătit pentru finala Ligii Campionilor. Ce le cere elevilor săi înaintea meciului cu Inter

Pep Guardiola e pregătit pentru finala Ligii Campionilor

Pep Guardiola, înaintea finalei Ligii Campionilor de la Istanbul / ProfiMedia

Pep Guardiola e pregătit pentru finala Ligii Campionilor. Manchester City o va întâlni pe Inter în finala de sâmbătă seară de la Istanbul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Cetăţenii” revin în ultimul act al competiţiei la doi ani după finala pierdută la Porto cu Chelsea, în 2021.

Pep Guardiola e pregătit pentru finala Ligii Campionilor. Ce le cere elevilor săi înaintea meciului cu Inter

Antrenorul spaniol a susţinut vineri seară conferinţa de presă premergătoare duelului care va avea loc la Istanbul. Pep Guardiola le cere jucătorilor săi să aibă răbdare în finală şi să găsească stabilitatea de care au nevoie pentru a reuşi să ridice la final trofeul:

„Trebuie să avem răbdare. Cel mai important într-un astfel de meci este să crezi că la 0-0 pierzi meciul. Echipele din Italia se gândesc la 0-0 că vor câştiga meciul. Nu îl câştigă, e 0-0. Trebuie să avem stabilitate şi să găsim ritmul.

Planul ne oferă stabilitate şi ne ajută în anumite momente ale meciului pentru a putea reveni şi pentru a avea siguranţă. E important într-o finală să ai un plan.

Reclamă

Dar finala e un singur meci. Dacă lucrurile merg prost, atunci putem băga mai mulţi atacanţi. Sau putem să punem şapte fundaşi centrali, cine ştie. Sunt momente când nu e vorba despre tactică, ci despre dorinţă”, a declarat Pep Guardiola, la conferinţa de presă, potrivit site-ului oficial al clubului.

Pep Guardiola, despre finala pierdută în faţa lui Chelsea: „E un meci diferit, sunt alţi jucători”

În 2021, Manchester City pierdea finala Ligii Campionilor de la Porto în faţa celor de la Chelsea. Echipa antrenată la vremea respectivă de Thomas Tuchel câştiga cu 1-0, graţie golului marcat de Kai Havertz.

La doi ani distanţă, Pep Guardiola nu se gândeşte prea mult la finala pierdută de la Porto:

Reclamă 4 / 0/3

„E un meci diferit, au trecut doi ani, sunt alţi jucători. Ce am plănuit acum doi ani a fost să facem un meic bun cu Chelsea. Nu a funcţionat. De aceea oamenii spun că a fost un plan greşit.

Mâine va fi la fel. Am un plan. Suntem pregătiţi. Sentimentul meu este că jucătorii vor da totul”, a mai spus Pep Guardiola.

Manchester City are şansa de a cuceri tripla în acest sezon. Formaţia lui Pep Guardiola a cucerit deja titlul în Premier League şi Cupa Angliei, după victoria din finala de pe Wembley în faţa rivalei din oraş, Manchester United. În 1999, United cucerea tripla Premier League – Cupa Angliei – Liga Campionilor, fiind şi singura echipă din Anglia care a reuşit acest lucru.

Kevin De Bruyne nu crede că e suficient ca Manchester City să câştige Liga Campionilor pentru a pune capăt criticilor

La conferinţa de presă premergătoare finalei de sâmbătă, Kevin De Bruyne a declarat că se aşteaptă să existe în continuare critici la adresa echipei sale pentru că nu a reuşit să câştige toate cele patru competiţii în care a evoluat în acest sezon. Oamenii lui Pep Guardiola au ratat Cupa Ligii Angliei, competiţie în care au fost eliminaţi în sferturi de Southampton:

„Dacă vom câştiga sâmbătă, atunci vor exista oameni care o să întrebe de ce nu am bătut-o pe Southampton în Cupa Ligii, ca să facem cvadrupla. Aşa merg lucrurile. Noi încercăm să câştigăm fiecare meci. Uneori nu eşti suficient de bun şi cealaltă echipă este mai bună decât tine, lucru pe care trebuie să îl accepţi”, a spus Kevin De Bruyne, înainte de finala Ligii Campionilor, citat de Mirror.

Finala UEFA Champions League, dintre Manchester City şi Inter, va fi sâmbătă, de la ora 22:00, în format live text, pe AS.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:13 EXCLUSIVVictor Piţurcă nu concepe ca Gigi Becali să preia stadionul Steaua: „Să-şi vadă de echipa lui”! Replică dură pentru milionar 21:00 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00). Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor. Echipele de start 20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” Vezi toate știrile
Citește și