Închide meniul

Manchester City – Inter, finala UEFA Champions League 2023. Pep Guardiola şi Erling Haaland pot scrie istorie pe 10 iunie, la Istanbul

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 mai 2023, 23:58

Manchester City – Inter, finala UEFA Champions League 2023. Pep Guardiola şi Erling Haaland pot scrie istorie pe 10 iunie, la Istanbul

Manchester City - Inter, finala UEFA Champions League 2023

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Real Madrid / Profimediaimages

Manchester City – Inter este finala UEFA Champions League 2023. Starurile lui Pep Guardiola au eliminat-o pe Real Madrid şi vor juca cu trofeul pe masă pe stadionul Ataturk din Istanbul. „Cetăţenii” pot deveni, în premieră, campionii Europei pe 10 iunie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La o zi după ce Inter a învins-o pe rivala AC Milan şi s-a calificat în prima finală după 13 ani, s-a aflat şi numele echipei cu care se vor duela nerazzurri. Manchester City a învins-o categoric chiar pe deţinătoarea trofeului şi cea mai titrată echipă din competiţie, Real Madrid, şi a obţinut biletele pentru cel mai aşteptat meci al anului.

Manchester City – Inter, finala UEFA Champions League 2023

În meciul în care Carlo Ancelotti a devenit antrenorul cu cele mai multe meciuri în Liga Campionilor, 191, Real Madrid a fost „distrusă” de Manchester City în prima repriză. Thibaut Courtois a semnat două parade incredibile în faţa lui Erling Haaland, dar nu a avut ce face la execuţiile lui Bernardo Silva. Mijlocaşul portughez a reuşit „dubla” (23, 37). Cu un sfert de oră înainte de final, Militao a fost autorul unui autogol. A marcat şi Alvarez, în prelungiri, iar „galacticii” au suferit o înfrângere pe care nu o vor putea uita, 0-4.

Reclamă

Manchester City a obţinut astfel calificarea în finală, iar Pep Guardiola este în faţa trofeului care îi lipseşte pe banca „cetăţenilor”. Câştigător al competiţiei stelelor cu Barcelona (2009, 2011), antrenorul spaniol poate repeta performanţa şi cu gruparea de pe Etihad.

Chiar dacă a ratat din toate poziţiile cu Real Madrid, Haaland poate încununa sezonul de vis cu un gol în finala cu Inter. Este pe punctul de a primi şi trofeul de golgheter al Ligii Campionilor. Are 12 reuşite în această ediţie şi a mai scos din cursă un rival, pe Vinicius Junior (7). Niciun jucător de la Inter nu îi poate ameninţa primul loc.

Reclamă 4 / 0/3

Cum a arătat traseul lui Manchester City şi a lui Inter în drumul spre finala Ligii Campionilor

Inter a fost în grupă cu Bayern, Barcelona şi Viktoria Plzen şi a reuşit să se claseze pe locul secund. A avut 10 puncte, cu trei mai mult decât Barcelona. În optimi a trecut de FC Porto, cu 1-0 la general (1-0, 0-0). După a mai eliminat o echipă din Portugalia, pe Benfica, cu 5-3 la general (2-0, 3-3).

Jucătorii lui Simone Inzaghi au obţinut fără emoţii calificarea în finală. În penultimul act au avut duel chiar cu marea rivală din oraş, AC Milan. S-a impus cu 2-0 în tur şi cu 1-0 în meciul decisiv. Pentru Inter, este prima finală de UEFA Champions League după cea din 2010, atunci când nerazurrii reuşeau să câştige şi marele trofeu, cu Jose Mourinho pe bancă, şi Cristi Chivu în teren. A mai devenit campioana Europei în 1964 şi 1965.

Manchester City a defilat încă din faza grupelor. A fost neînvinsă în meciurile cu Borussia Dortmund, Sevilla şi FC Copenhaga. A încheiat cu 14 puncte grupa G şi a dat peste Leipzig în optimile de finală. „Cetăţenii” au obţinut o victorie incredibilă pe teren propriu, 7-0, şi i-a eliminat pe germani cu 8-1 la general.

În sferturile de finală, trupa lui Guardiola a avut un adevărat derby cu Bayern Munchen. A învins-o cu 3-0, pe Etihad, pe fosta campioană a UCL. A fost 1-1 în retur şi City a obţinut calificarea în semifinale. Nici Real Madrid nu i-a putut rezista. A câştigat cu 4-0 în faţa fanilor şi City este în marea finală!

Manchester City a mai jucat o finală, în 2021. A fost învinsă, pe Dragao, de Chelsea. Singurul gol a fost marcat de Havertz, în minutul 42.

Reacția lui Simone Inzaghi, după ce Inter s-a calificat în finala UEFA Champions League

Antrenorul italian s-a declarat extrem de fericit de faptul că echipa sa va juca în ultimul act de la Istanbul, mărturisind că acesta este un vis devenit realitate.

Simone Inzaghi a lăudat prestația jucătorilor săi, mărturisind că aceștia s-au întrecut pe ei înseși în acest sezon european. De asemenea, tehnicianul italian susține că abia peste câteva zile va realiza cu adevărat faptul că a reușit să califice trupa de pe Giuseppe Meazza din nou într-o finală de UEFA Champions League, după 13 ani.

Reclamă

Știu ce s-a întâmplat în ultimele luni, și sunt norocos că am un asemenea staff și asemenea jucători, ne bucurăm împreună de seri ca acestea. Avem două finale, suntem Inter și mergem mai departe. Sunt mândru că sunt la acest club, după ce în urmă cu 19 luni mi se cerea să revin în fazele eliminatorii din UEFA Champions League, iar băieții s-au întrecut pe ei înseși.

Nimeni nu ne-a dat vreo șansă, am realizat un vis, finala a devenit acum o realitate. În următoarele zile vom realiza ceea ce am făcut, mereu am crezut, pentru noi a fost un vis și mereu am crezut în el. Este foarte multă satisfacție, trebuie să-mi felicit jucătorii care au o călătorie extraordinară.

(N.r în finală) Trebuie să fim dedicați fără să ne uităm la adversar. De pe 1 aprilie am avut meciuri intense. Avem două finale și vom reveni și în campionat.

(N.r. Real Madrid sau Manchester City?) Sunt două dintre cele mai bune echipe din Europa, turul a fost un meci echilibrat. Voi vedea și returul cu mult interes”, a declarat Simone Inzaghi, conform corrieredellosport.it.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:18 Olimpiu Moruţan a fost scos pe targă, iar accidentarea ar fi gravă! Şanse mari ca el să rateze EURO 2024! Ar putea lipsi 6 luni! 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumesc mult!”
Vezi toate știrile
Citește și