Închide meniul
VIDEO

Pep Guardiola, reacţie de necrezut după Manchester City – Bayern 3-0: „Nu este deloc confortabil, emoţional sunt distrus! Am îmbătrânit cu 10 ani!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 12 aprilie 2023, 0:32 / Actualizat: 12 aprilie 2023, 6:52

Pep Guardiola, reacţie de necrezut după Manchester City – Bayern 3-0: „Nu este deloc confortabil, emoţional sunt distrus! Am îmbătrânit cu 10 ani!

Pep Guardiola, prima reacţie după Manchester City - Bayern 3-0

Pep Guardiola şi Thomas Tuchel / Profimediaimages

Pep Guardiola a avut prima reacţie după meciul Manchester City – Bayern, scor 3-0, din manşat tur a sferturilor de finală ale UEFA Champions League. Campioana Angliei i-a administrat echipei lui Thomas Tuchel cea mai drastică înfrângere, în competiţia stelelor, din ultimii şase ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bayern a suferit o adevărată umilinţă în deplasarea de la Manchester şi are nevoie de o minune pentru a mai putea obţine calificarea în semifinale. Prima înfrângere a sezonului în Champions League a fost una drastică. Jucătorii campioanei Angliei au reuşit să se impună la scor de neprezentare.

Pep Guardiola, prima reacţie după Manchester City – Bayern 3-0

Rodri a deschis scorul în minutul 37, cu o execuţie fabuloasă din afara careului. A marcat primul său gol, în Ligă, din întreaga carieră. După pauză s-a descătuşat Erling Haaland. Mai întâi l-a servit excelent pe Bernardo Silva, în minutul 70. După, la şapte minute distanţă, starul norvegian şi-a trecut şi el numele pe tabelă.

Haaland a ajuns la 11 goluri marcate în 7 meciuri din această ediţie a Ligii Campionilor. În toate competiţie are deja 45 de goluri, la primul său sezon în tricoul „cetăţenilor”.

Pep Guardiola a ajuns la 40 de victorii în 73 de meciuri din fazele eliminatorii ale UEFA Champions League. Dintre antrenorii care a stat pe bancă în peste 30 de astfel de partide, are cel mai bun procentaj. Este singurul tehnician care a câştigat peste 50% dintre aceste dispute.

Reclamă

„Am înscris multe goluri, în această competiţie, în foarte multe meciuri. Nu este deloc confortabil, emoţional sunt distrus! Am îmbătrânit cu 10 ani (n.r. a stârnit amuzamentul unor jurnaliști, în sala de conferinţe). Sunt meciuri care ne consumă pe plan psihic. Acum trebuie să ne relaxăm, o zi liberă, apoi băieţii să se pregătească din nou pentru meciul cu Leicester. Ştiu exact ce avem de făcut.

Este un rezultat incredibil, dar trebuie să jucăm în retur cu mare personalitate. Altfel… aceste cluburi de top… Pe stadionul nostru este ceva special în acest sezon. Suntem cinici! La fel este şi la Munchen. Voi nu aţi fost acolo, eu am fost trei ani. Ştiu ce înseamnă. Mergem acolo să marcăm goluri şi să încercăm să câştigăm. Dacă nu vom face asta, ne va fi dificil”, a declarat Pep Guardiola la finalul meciului.

Reclamă 4 / 0/3

Returul Bayern – Manchester City este programat să se dispute miercurea viitoare, de la ora 22:00 şi va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe AS.ro. Câştigătoarea în dublă manşă se va duela în semifinale cu Real Madrid sau Chelsea.

De 12 ani caută Guardiola să ridice din nou trofeul Ligii Campionilor. Acesta este şi visul fanilor lui Manchester City, echipă care a câştigat patru dintre ultimele cinci titluri din Premier League.

Rodri, gol magnific în Manchester City – Bayern Munchen

Rodri a fost eroul „cetăţenilor” din prima repriză a disputei de pe Etihad Stadium. În minutul 27, l-a driblat pe Musiala şi a şutat, din afara careului. A avut o execuţie fabuloasă şi a trimis mingea spre vinclul porţii apărate de Sommer. Goalkeeperul nemţilor nu a avut nicio şansă să intervină!

Execuţia a fost cu atât mai surprinzătoare cu cât spaniolul nu este printre marcatorii obişnuiţi ai lui Guardiola. În acest sezon, Rodri a înscris 2 goluri în 28 de meciuri din Premier League. A fost pentru prima oară, în întreaga carieră, când a reuşit să marcheze în Champions League!

Rodri nu mai punctase, în cupele europene, din noiembrie 2016. Atunci înscria pentru Villarreal în eşecul cu Ankaraspor, scor 1-2, din Europa League. Rodri este al 6-lea spaniol care a marcat pentru Manchester City în Ligă. Numai Chelsea are mai mulţi jucători iberici diferiţi care marchează pentru o echipă care nu este din Spania în competiţia stelelor.

Mijlocaşul cumpărat de City de la Atletico Madrid în 2019, pentru 70 de milioane de euro, este jucător de bază pentru Pep Guardiola. Potrivit transfermarkt.com, are o cotă de piaţă de 80 de milioane de euro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” 8:14 John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker! E în sferturi după o revenire memorabilă în decisiv. Tabloul complet 7:37 VIDEOBogdan Lobonţ, lăsat cu mâna întinsă de Cristi Săpunaru. Moment ruşinos pentru antrenor, după Rapid – Craiova 1-2 0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
Vezi toate știrile
Citește și