Închide meniul

Povestea lui Jonatan Johansson, electricianul erou din poarta lui Klaksvik: „Trebuie să îi cer şefului mai multă vacanţă”

Alex Masgras Publicat: 3 august 2023, 18:55

Reclamă
Povestea lui Jonatan Johansson, electricianul erou din poarta lui Klaksvik: „Trebuie să îi cer şefului mai multă vacanţă

Povestea lui Jonatan Johansson, electricianul erou din poarta lui Klaksvik

Jonatan Johansson, portarul lui Klaksvik / Profimedia

Povestea lui Jonatan Johansson, electricianul erou din poarta lui Klaksvik. Miercuri seară, o echipă formată din mai mulţi electricieni, tâmplari şi oameni care joacă fotbal în timpul liber, după muncă, au scris istorie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Klaksvik a trecut de suedezii de la Hacken în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor şi şi-a asigurat prezenţa în grupele Conference League, devenind prima echipă din istoria Insulelor Feroe care ajunge în faza grupelor într-o competiţie europeană.

Povestea lui Jonatan Johansson, electricianul erou din poarta lui Klaksvik: „Trebuie să îi cer şefului mai multă vacanţă”

După ce partida tur din Insulele Feroe s-a încheiat 0-0, returul din Suedia a fost un adevărat carusel de emoţii. După 90 de minute, scorul era 2-2. Cele două echipe au mai înscris câte un gol în prelungiri, iar meciul a ajuns la lovituri de departajare după 120 de minute de joc.

Printre eroii formaţiei din Insulele Feroe se numără şi Jonatan Johansson, un portar suedez de 31 de ani, care este electrician.

În anul 2021, el şi-a agăţat ghetele în cui şi a început să lucreze ca electrician în Norvegia. În primă fază, el se afla în Ranheim, după care s-a mutat alături de prietena sa la Oslo.

Reclamă

În timp ce era în vacanţă în Grecia, Johansson a primit un telefon de la Magne Hoseth, antrenorul celor de la Klakvsik. Acesta îl anunţase pe Johansson că portarul de rezervă al echipei se accidentase şi feroezii aveau nevoie de cineva care să stea pe bancă în meciurile din preliminarii. Cu toate acestea, Johansson trebuia să primească concediu de la compania pentru care lucrează, dar nu a fost deloc dificil să găsească înţelegere din partea şefului său.

În momentul în care Johansson a ajuns în Insulele Feroe s-a accidentat şi portarul titular, astfel încât Magne Hoseth a fost nevoit să îl bage pe suedez între buturi. A urmat un parcurs incredibil pentru Klaksvik, care a produs marea surpriză şi a eliminat-o pe Ferencvaros. După 0-0 în Insulele Feroe, Klaksvik s-a impus cu 3-0 în Ungaria şi s-a calificat în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor.

Klaksvik o va întâlni pe Molde în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor

Hacken, campioana Suediei, a fost următoarea adversară a celor de la Klaksvik. În primul meci, cele două echipe au încheiat la egalitate, după care a urmat nebunia de la Hacken. Johansson a apărat o lovitură de la 11 metri şi a contribuit din plin la succesul istoric al echipei sale.

Reclamă 4 / 0/3

Misiunea din turul 3 preliminar va fi mult mai grea, atunci când feroezii vor juca împotriva norvegienilor de la Molde. Cu toate acestea, indiferent de ce se va întâmpla mai departe, Klaksvik are asigurată prezenţa în grupele Conference League, devenind prima echipă din Insulele Feroe care ajunge în grupele unei competiţii europene.

Johansson a găsit înţelegere şi din partea iubitei sale, Amalie Olin Lundstand, alături de care este de cinci ani. Ea a declarat pentru tv2.no că nu s-a opus plecării lui Johansson şi chiar l-a susţinut, în momentul în care acesta nu era sigur dacă să accepte sau nu această provocare. Ea a descris şi momentele de la finalul returului cu Hacken, atunci când fanii echipei din Insulele Feroe au realizat că echipa lor va merge mai departe în preliminariile Ligii Campionilor.

„Am crezut că este o nebunie, niciodată nu ne-am gândit că vom ajunge aici. El era nesigur, deoarece ne făcusem planuri, dar nu aveam de gând să îl opresc.

Trebuia să ne vedeţi în tribune, atunci când era clar că am câştigat. Nu înţelegeam nimic. Nu ştiu unde ne ducem cu această poveste, dar este o poveste nebună. Acum singura grijă este să găsim bilete. Nu credeam că se poate întâmpla cu Hacken, şansele sunt şi mai mici cu Molde. Dar nu avem nimic de pierdut”, a declarat Amalie Olin Lundstand, potrivit tv2.no.

Johansson îi cere şefului o vacanţă prelungită

Pentru că nimeni nu se aştepta la acest parcurs nebun al celor de la Klaksvik, Johansson şi-a luat concediu doar până în luna august:

„E ca şi cum aş fi în continuare în vacanţă. E cea mai tare vacanţă. Nici nu ştiu ce să spun, totul e incredibil. Trebuie să vorbesc cu şeful meu şi să îl întreb dacă pot să îmi prelungesc vacanţa. Dacă şeful e de acord, atunci vor rămâne”, a spus Johansson, potrivit aftonbladet.se.

Şeful lui Johansson îl susţine însă pe portarul de 31 de ani, care va avea un program încărcat pe plan european în această toamnă:

Reclamă

„Primul lucru la care m-am gândit a fost că o să îmi fie dor de el. Trebuie să i se permită să îşi îndeplinească visul. Suntem conştienţi că nu e aici, dar e mai important ca el să facă ce îi place”, a spus Per Brudevold, şeful companiei pentru care Johansson lucrează, potrivit tv2.no.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:25 Toni Petrea a transmis un avertisment, după ce FCSB a luat prima oară titlul după o pauză de 9 ani: „Sper să nu fie un accident” 16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României 15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 VIDEORomânia – Ungaria 2-1. Victorie istorică la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A, live în AntenaPLAY 12:27 VIDEOCremonese – Pisa 2-1 şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B Vezi toate știrile
Citește și