Închide meniul

Rafael Leao, eroul lui AC Milan în returul cu Napoli! ”În multe cazuri, sunt mai rapid decât fundașii”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 19 aprilie 2023, 9:19

Rafael Leao, eroul lui AC Milan în returul cu Napoli! ”În multe cazuri, sunt mai rapid decât fundașii”

Rafael Leao, eroul lui AC Milan în returul cu Napoli

Jucătorii lui Milan sărbătoresc calificarea în semifinalele Ligii Campionilor / Profimedia

Rafael Leao a fost eroul lui AC Milan în returul cu Napoli. A fost 1-1, iar golul rossonerilor a fost înscris de Olivier Giroud, după o cursă senzațională a lui Leao.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Leao susține și că meciul câștigat cu 4-0 în Serie A a ajutat echipa lui Pioli să aibă un avantaj moral în fața liderului incontestabil din fotbalul italian.

Rafael Leao, eroul lui AC Milan în returul cu Napoli

”E un sentiment minunat. Sunt mândru de toată echipa. A fost o seara mare. Nu cred că se așteptau să jucăm așa în campionat, cu 4-0. Ne-a ajutat acel rezultat pentru nivelul de încredere.

Ne-am apărat în majoritatea timpului și cheia meciului a fost contraatacul. Așa am și marcat. Când am trecut de ultimul fundaș, m-am uitat la portar și mi-am dat seama că din acea poziție nu pot marca. M-am uitat în careu și l-am văzut pe Oli (n.r. – Olivier Giroud), i-am pasat mingea și aia a fost.

Fundașii din Serie A sunt puternici și atunci, câteodată, e bine să dai mingea în față și să fugi. În multe cazuri sunt mai rapid decât ei. Azi, mi-a ieșit bine”, a spus Leao, citat de CBS.

Reclamă

AC Milan – Inter, posibil duel în semifinalele Ligii Campionilor

AC Milan o poate întâlni în semifinalele Ligii Campionilor chiar pe rivala din oraș, Inter. Nerazzurrii au bătut-o pe Benfica cu 2-0 în deplasare și au șanse uriașe să ajungă în careul de ași.

Ultimul Derby della Madonnina din Liga Campionilor din semifinalelor a fost în sezonul 2002-2003. Cu 20 de ani în urmă, Milan o elimina pe Inter, după 0-0 acasă și 1-1 în deplasare. Rossonerii câștigau și trofeul, la penalty-ur, după o finală cu Juventus. Cele două s-au mai întâlnit și în sferturi, în 2004-2005, și tot Diavolii au mers mai departe, după 2-0 și un retur câștigat la masa verde, 3-0.

”Dacă am juca împotriva lui Inter, ar fi un meci extraordinar pentru noi. Cred că pasiunea pe care o vom arăta pe teren va fi aceeași ca aceea de azi. Atmosfera de la Milano ar fi una nebună. Trebuie să dăm 100%”, a mai spus Leao.

Reclamă 4 / 0/3

Real Madrid şi AC Milan, primele echipe calificate în semifinalele Ligii Campionilor

Real Madrid şi AC Milan sunt primele echipe calificate în semifinalele UEFA Champions League. „Galacticii” lui Carlo Ancelotti au eliminat-o pe Chelsea şi au mai făcut un pas spre apărarea trofeului. AC Milan a răpus-o chiar pe rivala din campionat, Napoli.

Pentru al doilea an la rând, Real Madrid a eliminat-o pe Chelsea din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. După victoria cu 2-0 din tur, spaniolii au dat lovitura şi pe Stamford Bridge. Thibaut Courtois a fost magistral, iar Rodrygo a finalizat un contraatac spectaculos în minutul 58. A reuşit chiar „dubla”, în minutul 80.

A fost show şi în celălalt meci al serii din competiţia stelelor. Olivier Giroud a ratat un penalty în minutul 22 al meciului Napoli – AC Milan. S-a revanşat chiar înainte de pauză, când a înscris din pasa perfectă a lui Rafael Leao.

A fost apoi rândul lui Mike Maignan să apere un penalty, în minutul 80, la execuţia lui Kvaratskhelia. Osimhen a marcat în prelungiri, dar a fost prea târziu. Câştigători cu 1-0 în tur, rossonerii s-au calificat în penultimul act al UCL pentru prima oară din 2007.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și