Închide meniul

Real Madrid şi AC Milan, primele echipe calificate în semifinalele Champions League. Ciprian Tătăruşanu şi coechipierii săi rămân în cursa pentru trofeu. Cum arată „tabloul” complet

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 18 aprilie 2023, 23:58

Real Madrid şi AC Milan, primele echipe calificate în semifinalele Champions League. Ciprian Tătăruşanu şi coechipierii săi rămân în cursa pentru trofeu. Cum arată „tabloul complet

Real Madrid şi AC Milan, primele echipe calificate în semifinalele Champions League

Rodrygo şi Giroud, eroii serii în Liga Campionilor / Colaj Profimediaimages

Real Madrid şi AC Milan sunt primele echipe calificate în semifinalele UEFA Champions League. „Galacticii” lui Carlo Ancelotti au eliminat-o pe Chelsea şi au mai făcut un pas spre apărarea trofeului. AC Milan a răpus-o chiar pe rivala din campionat, Napoli.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru al doilea an la rând, Real Madrid a eliminat-o pe Chelsea din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. După victoria cu 2-0 din tur, spaniolii au dat lovitura şi pe Stamford Bridge. Thibaut Courtois a fost magistral, iar Rodrygo a finalizat un contraatac spectaculos în minutul 58. A reuşit chiar „dubla”, în minutul 80.

Karim Benzema nu a marcat, dar a ajuns la o bornă de senzaţie. A devenit al 5-lea jucător cu 150 de apariţii în Liga Campionilor.

Real Madrid şi AC Milan, primele echipe calificate în semifinalele Champions League

A fost show şi în celălalt meci al serii din competiţia stelelor. Olivier Giroud a ratat un penalty în minutul 22 al meciului Napoli – AC Milan. S-a revanşat chiar înainte de pauză, când a înscris din pasa perfectă a lui Rafael Leao. A fost apoi rândul lui Mike Maignan să apere un penalty, în minutul 80, la execuţia lui Kvaratskhelia. Osimhen a marcat în prelungiri, dar a fost prea târziu. Câştigători cu 1-0 în tur, rossonerii s-au calificat în penultimul act al UCL pentru prima oară din 2007.

Reclamă

Ciprian Tătăruşanu a fost rezervă în ambele meciuri cu Napoli, echipă aflată la cea mai bună performanţă din istoria clubului. Singurul român rămas în competiţie a fost între buturi în cinci partide din această ediţie a Ligii şi rămâne cu şanse la ridicarea trofeului.

Meciurile din sferturile UEFA Champions League:

Reclamă 4 / 0/3
  • Chelsea – Real Madrid 0-2 (0-2 în tur)
  • Napoli – AC Milan 1-1 (0-1 în tur)
  • Bayern – Manchester City, 22:00, LIVE TEXT pe AS.ro (0-3 în tur)
  • Inter – Benfica, 22:00, LIVE TEXT pe AS.ro (2-0 în tur)

Real Madrid şi AC Milan îşi aşteaptă adversarele din semifinalele Champions League. Ele nu se pot întâlni decât în finală. Echipa lui Ancelotti va juca în penultimul act cu câştigătoarea „dublei” Manchester City – Bayern. AC Milan poate da chiar peste rivala din oraş, Inter, într-un nou episod din Derby della Madonnina.

După aflarea meciurilor din sferturile de finală ale Ligii, Napoli devenise favorita bookmakerilor. Avea cota 4.50, la fel ca Manchester City. Liderul din Serie A nu a reuşit însă să se califice în semifinale.

Thibaut Courtois, paradă miraculoasă în Chelsea – Real Madrid

Thibaut Courtois a avut o paradă miraculoasă în partida dintre Chelsea şi Real Madrid. Marc Cucurella a avut şansa de a-i duce pe londonezi în avantaj, chiar înainte de pauză. Portarul „galacticilor” a fost pe fază, şi a scos şutul fundaşului lui Frank Lampard.

În prelungirile primei reprize, Chelsea a construit o fază periculoasă de atac. Kai Havertz i-a pasat în flancul drept lui Reece James. Fundaşul a centrat în careul „galacticilor”, balonul find preluat de Marc Cucurella.

Spaniolul se afla într-o poziţie ideală, fiind singur în faţa porţii lui Real Madrid. Cucurella a şutat pentru a deschide scorul, însă Thibaut Courtois a avut o paradă de senzaţie. Portarul „galacticilor” a salvat miraculos, aruncându-se în faţa balonului trimis spre poarta sa de Cucurella.

Courtois a fost îmbrăţişat imediat de către coechipierii săi, după ce a parat miraculos în faţa lui Marc Cucurella. Real Madrid a transmis un mesaj amuzant pe contul oficial de Twitter. „Nu înseamnă nu!”, au notat „galacticii”, făcând referire la faptul că Thibaut Courtois a închis perfect poarta echipei în prima repriză a duelului cu Chelsea.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și