Închide meniul

Se știu toate echipele calificate în grupele Champions League! Cum arată urnele înainte de tragerea la sorți. Ianis Hagi, singurul român din liga stelelor

Alexandru Ivan Publicat: 25 august 2022, 0:45

Reclamă
Se știu toate echipele calificate în grupele Champions League! Cum arată urnele înainte de tragerea la sorți. Ianis Hagi, singurul român din liga stelelor

Se știu toate echipele calificate în grupele Champions League

Jucătorii lui Rangers, în timpul unui meci / Profimedia

Se știu toate echipele calificate în grupele Champions League. Miercuri seară s-au jucat ultimele meciuri din play-off-ul Ligii Campionilor. Dinamo Zagreb, Rangers și FC Copenhaga sunt echipele care au prins ultimele bilete la „masa bogaților”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ianis Hagi este singurul român care va fi prezent în grupele Champions League. Echipa sa, Rangers, a câștigat play-off-ul cu PSV Eindhoven. Ianis este încă indisponibil după accidentarea suferită în ianuarie.

Tragerea la sorți pentru grupele Champions League va avea loc joi, 25 august, de la ora 19:00 (ora României), la Istanbul, și va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe www.as.ro.

Se știu toate echipele calificate în grupele Champions League

Pentru tragerea la sorți, echipele sunt împărțite în patru urne. În urna 1 se află deținătoarea trofeului Champions League, câștigătoarea Europa League și campioanele din primele șase ligi ale Europei (Spania, Anglia, Germania, Italia, Franța, Portugalia). Celelalte urne sunt stabilite pe baza coeficienților UEFA.

Cluburile vor fi împărțite în opt grupe de câte patru echipe. Formațiile din același campionat nu pot juca în aceeași grupă.

Reclamă
Reclamă

Urna 1: Real Madrid, Frankfurt, Manchester City, AC Milan, Bayern Munich, PSG, Porto, Ajax

Urna 2: Liverpool, Chelsea, Barcelona, Juventus, Atletico Madrid, Sevilla, RB Leipzig, Tottenham

Urna 3: Borussia Dortmund, Red Bull Salzburg, Șahtior Donețk, Inter Milan, Napoli Benfica, Sporting, Bayer Leverkusen

Reclamă

Urna 4: Marseille, Club Brugge, Celtic, Maccabi Haifa, Viktoria Plzen, Rangers, Dinamo Zagreb, FC Copenhaga

O posibilă „grupă” a morții ar putea fi formată din Real Madrid, Liverpool, Inter și Marseille.

Programul grupelor în UEFA Champions League

Programul din faza grupelor va fi restrâns pe o perioadă de opt săptămâni, din cauza Cupei Mondiale 2022, care va debuta la sfârșitul lunii noiembrie.

Runda 1: 6/7 Septembrie
Runda 2: 13/14 Septembrie
Runda 3: 4/5 Octombrie
Runda 4: 11/12 Octombrie
Runda 5: 25/26 Octombrie
Runda 6: 1/2 Noiembrie

Tragerea la sorți pentru faza optimilor va avea loc pe 7 noiembrie.

Marea finală este programată pe 10 iunie 2023 și se va juca pe stadionul „Ataturk”, din Istanbul. Aceeași arenă a găzduit și legendara finală din 2005, disputată între Liverpool și AC Milan, când englezii au revenit de la 0-3 și au câștigat la penalty-uri.

Reclamă
Recomandări

Ce crezi că va face FCSB cu PAOK, după ce a învins-o pe Sepsi?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
12:03

„E şantaj!” Florin Prunea, acuzaţii incredibile după disputa Gigi Becali – Răzvan Burleanu: „N-am fost niciodată de acord”

11:43

LIVE VIDEOLIGA CAMPIONILOR ASIEI | Mariners – Buriram se joacă ACUM în AntenaPLAY. Al Gharafa – Al Ain LIVE VIDEO (21:00, AntenaPLAY)

11:09

Simona Halep a aflat când debutează la Hong Kong! Programul zilei de miercuri anunţat de organizatori

10:33

Răzvan Lucescu, probleme de lot înainte de PAOK – FCSB! Ce jucători au şanse mici să joace în Europa League

10:09

Cosmin Bărcăuan, avertisment teribil pentru FCSB înaintea meciului cu PAOK: „Este infern! Îi ia de pe tunel!”

10:03

Renault nu va mai produce motoare de Formula 1! Ce se va întâmpla cu Alpine

1 FotoDavid Popovici își reia facultatea, după ce a avut primul an „înghețat”. Și-a decis viitorul: „Asta îmi doresc!” 2 Gigi Becali, discurs vehement despre comportamentul lui Dorinel Munteanu: „Dacă Maftei era fiul meu, ziceam să îi facă mai rău!” 3 FotoFiica lui Michael Schumacher s-a căsătorit la 27 de ani. Tatăl ei ar fi fost de faţă! Ce au fost obligaţi să facă invitaţii 4 VIDEOBernadette Szocs – Xiaona Shan 1-3 a fost în AntenaPLAY, la China Smash 2024. Românca, eliminată în primul tur 5 VIDEOAl Nassr – Al Rayyan 2-1 a fost în AntenaPLAY. Cristiano Ronaldo şi Sadio Mane au marcat pentru gazde! Rezultatele zilei 6 Rapid transferă de la o rivală din Liga 1! Lovitura dată de giuleşteni: „Marius Șumudică și l-a dorit mult”
Citește și