Închide meniul

Se ştiu toate echipele din grupa principală Champions League. Care este noul format şi cum arată urnele

Alex Masgras Publicat: 28 august 2024, 23:57

Reclamă
Se ştiu toate echipele din grupa principală Champions League. Care este noul format şi cum arată urnele

Se ştiu toate echipele din grupa principală Champions League. Cum arată noul format şi care sunt urnele

Trofeul UEFA Champions League / Profimedia

Se cunosc toate echipele din grupa principală UEFA Champions League. Miercuri au avut loc ultimele meciuri din play-off-ul competiţiei stelelor. Alte patru echipe au obţinut calificarea în faza principală a Ligii Campionilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În acest moment cunoaştem toate cele 36 de echipe care vor evolua în faza principală a Ligii Campionilor. După ce marţi seară, Young Boys, Salzburg şi Sparta Praga au obţinut calificarea în faza principală, alte patru formaţii şi-au asigurat miercuri seară biletele la „masa bogaţilor”.

Se ştiu toate echipele din grupa principală Champions League. Care este noul format şi cum arată urnele

În primul meci al serii, Dinamo Zagreb s-a impus cu 2-0 pe terenul celor de la Qarabag, obţinând calificarea în grupa principală cu 5-0 la general. După, Slovan Bratislava a revenit de la 1-2 în ultimele 10 minute şi a întors scorul. Steaua Roşie Belgrad a câştigat la o diferenţă de două goluri, atât cât avea nevoie. Slavia Praga a sperat până la final, dar Lille a obţinut calificarea din play-off.

Rezultatele de miercuri din play-off-ul Champions League:

  • Qarabag – Dinamo Zagreb 0-2 (0-5)
  • Slavia Praga – Lille 2-1 (2-3)
  • Slovan Bratislava – Midtjylland 3-2 (4-3)
  • Steaua Roşie Belgrad – Bodo/Glimt 2-0 (3-2)

Din acest sezon, UEFA a pregătit un format nou. Fără grupe, cele 36 de echipe vor fi împărţite în patru urne valorice, în funcţie de coeficientul UEFA. Fiecare echipă va juca două meciuri cu câte două echipe din fiecare urnă valorică. Astfel, fiecare echipă va întâlni opt formaţii toamna aceasta. În această fază a competiţiei, echipele din aceeaşi ţară nu se pot întâlni.

Reclamă
Reclamă

Primele opt echipe se vor califica în optimile de finală, în timp ce ocupantele locurilor 9-24 vor juca un tur de calificare. Formaţiile care vor încheia sub locul 24 for fi eliminate din competiţie şi nu vor ajunge nici măcar în Europa League.

Tragerea la sorţi va avea loc joi seară, de la ora 19:00, şi va fi transmisă în format LIVE TEXT pe AS.ro. Acestea sunt cele 36 de echipe din grupa principală UEFA Champions League.

Urna 1

Urna 2

Urna 3

Urna 4

Reclamă

Cristiano Ronaldo, invitat de marcă la tragerea la sorţi a Ligii Campionilor. Moment special pregătit de UEFA

Ronaldo va fi prezent la tragerea la sorţi de joi, de la Monaco, pentru a primi o distincţie specială din partea preşedintelui UEFA, Aleksander Ceferin. Starul portughez poate fi urmărit sezonul acesta în Liga Campionilor Asiei, LIVE în AntenaPLAY.

Portughezul Cristiano Ronaldo va primi joi o „distincţie specială” la tragerea la sorţi a Ligii Campionilor de la Monaco, competiţie în care deţine recordul de goluri marcate, a anunţat marţi UEFA, notează news.ro.

Cu 140 de goluri în 183 de apariţii în cea mai prestigioasă competiţie europeană, fotbalistul în vârstă de 39 de ani are 11 goluri avans faţă de marele său rival, argentinianul Lionel Messi, şi 46 faţă de polonezul Robert Lewandowski.

De cinci ori câştigător al competiţiei – o dată cu Manchester United (2008) şi de patru ori cu Real Madrid (2014, 2016, 2017, 2018) – Ronaldo joacă din ianuarie 2023 pentru clubul saudit Al-Nassr.

De asemenea, Ronaldo „deţine recordul pentru cea mai lungă serie de goluri” în Liga Campionilor, „cu reuşite în unsprezece meciuri consecutive din iunie 2017 până în aprilie 2018”, a precizat UEFA.

Cel care a câştigat de cinci ori Balonul de Aur a marcat de 17 ori în competiţie în 2013-2014 cu Real Madrid, cele mai multe într-un singur sezon.

„Excelenţa sa constantă la cel mai înalt nivel stă mărturie căutării sale neobosite pentru titluri colective şi individuale. De mai bine de două decenii, nu a încetat niciodată să evolueze şi să-şi îmbunătăţească jocul”, a afirmat şeful UEFA, Aleksander Ceferin.

Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:19

VideoHelmut Duckadam nu îi dă nicio şansă lui Florin Niţă să revină naţionala României. Anunţ ferm despre strategia lui Mircea Lucescu

23:13

Meci nebun pentru Florin Niţă în Al Hilal – Damac 3-2! Românul a gafat, la debut, sub ochii lui Cosmin Contra

22:16

FCSB – LASK Linz LIVE TEXT (21:30). Campioana României luptă pentru calificarea în grupa Europa League. Echipele probabile

21:10

Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 2 de la US Open în proba de dublu! Victorie categorică la Flushing Meadows

20:53

FC Voluntari – Dinamo 0-1. „Câinii” s-au calificat în grupele Cupei României. Cătălin Cîrjan a marcat unicul gol al partidei.

20:22

Câţi bani va câştiga Gabriela Ruse după victoria de senzaţie cu Barbora Krejcikova de la US Open 2024! Cu cine va juca în turul 3

1 FotoMarius Constantin s-a căsătorit cu „Perla Banatului”! Imagini de la cununia civilă 2 FotoIon Ţiriac a sunat-o pe o medaliată olimpică de la Paris şi i-a cerut maşina înapoi! Motivul deciziei miliardarului român 3 FotoGigi Becali, implicat într-un alt accident! Imagini cu incidentul rutier 4 FotoReacţia lui Gigi Becali, după ce şi-a făcut din nou praf bolidul de 500.000 de euro: „A intrat în mine”. Ce a zis despre accident 5 „E aglomeraţie mare” Vestea pe care le-a dat-o Mihai Stoica fanilor FCSB-ului înainte de returul roş-albaştrilor cu LASK Linz 6 Unde se vede meciul FCSB – LASK Linz
Citește și