Închide meniul

Thibaut Courtois, încrezător că Real Madrid o va elimina pe Manchester City: „Va fi ca şi o finală, iar noi suntem buni la a le câştiga!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 10 mai 2023, 8:58

Thibaut Courtois, încrezător că Real Madrid o va elimina pe Manchester City: „Va fi ca şi o finală, iar noi suntem buni la a le câştiga!

Thibaut Courtois, încrezător că Real Madrid o va elimina pe Manchester City

Thibaut Courtois şi Erling Haaland, în timpul meciului Real Madrid - Manchester City 1-1 / Profimediaimages

  • Real Madrid – Manchester City 1-1
  • Ce a declarat Thibaut Courtois la finalul meciului

Thibaut Courtois este încrezător că Real Madrid o va elimina pe Manchester City din semifinalele UEFA Champions League. Portarul „galacticilor” a avut o reacţie spectaculoasă la finalul remizei de pe Santiago Bernabeu, din manşa tur.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Belgianul a fost printre remarcaţii lui Carlo Ancelotti în Real Madrid – Manchester City, scor 1-1. A avut parade de senzaţie, dar nu a mai avut ce face la golul lui Kevin De Bruyne, din minutul 67. Scorul fusese deschis de Vinicius Junior, în minutul 36.

Thibaut Courtois, încrezător că Real Madrid o va elimina pe Manchester City

Courtois a analizat jocul „cetăţenilor” şi este sigur că Real Madrid poate obţine calificarea. Vede returul de la Manchester drept o „finală”.

Reclamă

A fost un joc bun făcut de ambele echipe. Ne-am apărat puţin mai mult. Dacă vrei să te aperi, nu trebuie să îi dai lui Haaland spaţiu în care să alerge pentru a primi acele pase pe care Kevin, Bernardo şi Gundogan le pot da cu uşurinţă.

Am jucat bine. A fost o remiză şi nimic nu este jucat. În retur va fi ca şi o finală şi noi suntem buni la a câştiga finalele. Sperăm că ne vom gândi mereu la asta, chiar dacă încă suntem departe. Cred că vom reuşi, chiar dacă este City, care este o echipă care are posesie. Ederson a avut două parade importante. Va fi un joc distractiv în deplasarea de la Manchester„, a declarat Thibaut Courtois, potrivit dailymail.co.uk.

Reclamă

Real Madrid este cea mai titrată echipă din UEFA Champions League. A jucat de 17 ori finala şi a câştigat 14 trofee. Are de două ori mai multe finale câştigate decât orice altă echipă! City a ajuns o singură dată să joace cu trofeul pe masă, în 2021. A fost învinsă de Chelsea, scor 0-1, pe Dragao din Porto.

Pep Guardiola, reacţie după Real Madrid – Manchester City 1-1

Pep Guardiola s-a arătat mulţumit de rezultat, însă a spus că echipa sa nu va proni cu prima şansă, chiar dacă va evolua pe teren propriu. Mai mult, Guardiola a spus că returul va fi o adevărată finală.

Când noi am jucat mai bine, ei au marcat. Când ei au jucat mai bine, noi am marcat. Un meci strâns. Uneori am avut momente bune pe Bernabeu, alteori ne-au pus mari probleme. Returul este o finală şi o jucăm în faţa fanilor noştri.

Reclamă 4 / 0/3

Vom vedea ce putem să facem mai bine în retur. Sper că am învăţat ceva din acest meci. Trebuie să ne apărăm mai bine, dar şi să atacăm mai bine. Nu a fost un meci uşor pentru Erling. S-a mişcat bine şi a avut şanse”, a spus Pep Guardiola după Real Madrid – Manchester City 1-1.

Returul dintre Manchester City şi Real Madrid se va disputa miercuri, 17 mai, în Anglia, la Manchester. Prima manşă a celei de-a doua semifinale a Ligii Campionilor, între AC Milan şi Inter Milano se joacă miercuri, 10 mai, la Milano.

Motivul pentru care golul lui Kevin De Bruyne nu a putut fi anulat cu VAR

Cu scurt timp înainte ca „cetăţenii” să marcheze, mingea a părut a părăsi terenul. Publicaţia BeIN Sports a folosit tehnologia 3D şi a arătat o imagine în care se vede că balonul ar fi ieşit cu toată circumferinţa, înainte de intervenţia lui Bernardo Silva.

„Centralul” portughez Artur Dias nu a fost anunţat, din cabina VAR, că reuşita lui De Bruyne ar fi trebuit să nu fie validată. Expertul în arbitraj al celor de la Marca, Pavel Fernandez, a venit cu explicaţii. Acesta a precizat că, până ca mingea să ajungă la mijlocaşul belgian, a fost pentru scurt timp în posesia lui Real Madrid. Astfel, faza golului se consideră a începe în momentul în care jucătorii lui City recuperează balonul.

„Real Madrid a susţinut că mingea a ieşit în afara terenului, în lateral, înainte de golul lui De Bruyne. Golul nu putea fi verificat la VAR, pentru că faza de atac a englezilor a început mai târziu, după ce mingea a fost pierdută de Camavinga. Faza nu mai putea astfel să fie analizată de VAR„, a spus specialistul Pavel Fernandez.

Carlo Ancelotti a răbufnit la finalul meciului şi l-a arătat cu degetul pe arbitrul partidei.

Da, mingea a fost afară. Tehnologia spune așa. E ciudat că nu au văzut. Sunt mici detalii. Arbitrul nu a fost foarte atent. Mi-a dat cartonaș galben.

Reclamă

Ar fi trebuit să primim corner la acțiunea care a prefațat golul lor. Arbitrul nu a fost foarte atent, i-am reproșat asta și am primit un cartonaș galben. Furia mea a trecut acum. Eu cred că şi eu, dar şi Pep suntem mulţumiţi de rezultat. Vom juca în deplasare în retur şi vom avea toţi suporterii în inimile noastre”, a spus Carlo Ancelotti, confom as.com.

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15
apr.
23:55
Cristiano Bergodi, criză de nervi după Rapid – Sepsi 0-1! Întrebarea care l-a scos din minţi: „Nu mă înveţi tu fotbal!”
15
apr.
23:29
Dan Şucu a anunţat o decizie radicală la Rapid după a patra înfrângere la rând în play-off a giuleştenilor!
15
apr.
23:17
Cristiano Bergodi, anunţ despre plecarea de la Rapid, după înfrângerea cu Sepsi: „Cel mai greu moment!”
15
apr.
23:16
Reacţia lui Paul Iacob, după ce suporterii giuleşteni i-au cerut demisia lui Bergodi: „Noi suntem principalii responsabili”!
15
apr.
22:52
Reacţia lui Marius Ştefănescu după ce a fost înjurat de fanii Rapidului! Mesajul către suporterii giuleşteni
15
apr.
22:43
Fanii de la Rapid i-au cerut demisia lui Cristiano Bergodi! Numele lui Marius Şumudică, scandat în Giuleşti
15
apr.
22:21
Florinel Coman, sfătuit să nu se grăbească să plece de la FCSB! Când ar putea prinde un transfer de vis
15
apr.
22:20
FotoRapid – Sepsi 0-1. Debeljuh a dat lovitura în prelungirile partidei! Fanii giuleşteni i-au cerut demisia lui Bergodi
15
apr.
21:44
„Trebuia schimbat şi antrenorul!” Cristiano Bergodi a răbufnit şi a explicat de ce a exclus din lot trei jucători de la Rapid
15
apr.
21:19
FotoFanii Rapidului, reacţie vehementă după ce au văzut spectacolul pirotehnic de la Leverkusen! Mesaje dure de protest
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Gianni Infantino a recunoscut există probleme de rasism în fotbal
Fotbal extern • 12 apr., 10:22
Gianni Infantino a recunoscut că există probleme de rasism în fotbal: „Sunt probleme de rasism în fotbal!”
Erling Haaland, atacat devastator după Real Madrid - Manchester City 3-3!
Liga Campionilor • 10 apr., 13:36
„E inutil, a fost cel mai slab de pe teren” Erling Haaland, atacat devastator după Real Madrid – Manchester City 3-3!
Gestul uluitor al lui Vinicius la adresa lui Carlo Ancelotti, după ce antrenorul italian l-a schimbat
Liga Campionilor • 10 apr., 8:34
Gestul uluitor al lui Vinicius la adresa lui Carlo Ancelotti, după ce antrenorul italian l-a schimbat: „E lipsă de respect”
Carlo Ancelotti a vorbit despre problemele de la Real Madrid, după 3-3 cu Manchester City
Liga Campionilor • 10 apr., 8:28
„E un dezavantaj!” Carlo Ancelotti a vorbit despre problemele de la Real Madrid, după 3-3 cu Manchester City
Pep Guardiola a tras un semnal de alarmă după nebunia din Real Madrid - Manchester City 3-3
Liga Campionilor • 10 apr., 8:15
Pep Guardiola a tras un semnal de alarmă după nebunia din Real Madrid – Manchester City 3-3. Verdict despre șansele de calificare