Închide meniul

UEFA, decizie drastică după greşeala uriaşă din PSG – Newcastle! Anunţul făcut de forul european

Alex Masgras Publicat: 29 noiembrie 2023, 14:42

Reclamă
UEFA, decizie drastică după greşeala uriaşă din PSG – Newcastle! Anunţul făcut de forul european

UEFA, decizie drastică după greşeala uriaşă din PSG - Newcastle

Szymon Marciniak, în timpul meciului PSG - Newcastle / Profimedia

UEFA a luat o decizie drastică după greşeala uriaşă din PSG – Newcastle! Parizienii au obţinut un punct în meciul de pe Parc des Princes, după ce Kylian Mbappe a marcat în minutul 90+8 dintr-un penalty contestat de „coţofene”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Eddie Howe, Alan Shearer, Gary Lineker sau Mark Clattenburg nu s-au ferit să critice arbitrajul pentru decizia din ultimele minute ale meciului de la Paris, iar UEFA a luat deja o măsură după evenimentele de marţi seară.

UEFA, decizie drastică după greşeala uriaşă din PSG – Newcastle!

Tomasz Kwiatkowski, arbitrul din camera VAR care l-a chemat pe Marciniak la monitor, a fost deja pedepsit de UEFA. Acesta trebuia să fie în cabina VAR şi la meciul dintre Real Sociedad şi RB Leipzig, dar UEFA a decis să îl înlocuiască, după eroarea de la Paris, potrivit mundodeportivo.com.

Mai mult, UEFA a venit cu clarificări şi a anunţat că penalty-ul celor de la PSG a fost acordat incorect. Potrivit regulamentului, nu se acordă henţ, dacă balonul sare din altă parte a corpului în mână.

În cele din urmă, PSG a obţinut un punct în meciul cu Newcastle şi păstrează şanse mari de calificare în optimile UEFA Champions League. În ultima etapă, campioana din Ligue 1 va merge pe terenul celor de la Borussia Dortmund, deja calificaţi în primăvara europeană, după victoria de pe terenul celor de la AC Milan.

Reclamă

Scandal după PSG – Newcastle 1-1

Eddie Howe, antrenorul lui Newcastle, a criticat penalty-ul obţinut de PSG în prelungirile partidei de pe Parc des Princes. Englezii conduceau cu 1-0, înainte ca Mbappe să restabilească egalitatea din lovitură de la 11 metri în minutul 90+8.

„Sincer să fiu, încă încerc să procesez. Nu am avut noroc pe final. Nu cred că a fost penalty. Ce nu se ia în considerare cu acele reluăti este cât de rapidă e acţiunea. I-a lovit pieptul mai întâi şi după i-a lovit mâna. Dacă îi lovea mâna prima oară, tot nu era penalty, pentru că era foarte aproape. Cred că este o decizie greşită şi e frustrant pentru noi”, a declarat Eddie Howe, potrivit dailymail.co.uk.

Luis Enrique nu a fost de acord cu omologul său de pe banca lui Newcastle şi consideră că decizia arbitrlului polonez a fost corectă:

Reclamă 4 / 0/3

„Este fotbal, nu baschet. Suntem echipa care a marcat cele mai multe goluri în Europa. A gost o zi în care mingea nu a vrut să intre. A fost ca scenariul unui film de groază, dar sperăm să terminăm pe primul loc grupa”, a spus şi Luis Enrique, citat de marca.com.

Mark Clattenburg, fost arbitru în Premier League, a declarat pentru dailymail.co.uk că decizia lui Marciniak nu a fost corectă şi că Newcastle are tot dreptul să se simtă „furată”.

„Newcastle are tot dreptul să se simtă furată. Kylian Mbappe nu trebuia să primească acel cadou în prelungirile partidei. Szymon Marciniak a arbitrat finala Cupei Mondiale din 2022 şi Tomasz Kwiatkowski a fost la VAR. Ei au experienţă, dar a fost o eroare uriaşă. Nu cerem decât ca deciziile să fie constante”, a spus fostul arbitru.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 LIVE VIDEOUngaria – România se dispută ACUM, în AntenaPLAY. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1 12:27 LIVE VIDEOCremonese – Pisa, ACUM, şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” Vezi toate știrile
Citește și