Închide meniul

Veste uriașă pentru FCSB, după ce Real Madrid a câștigat Champions League! Culoar ideal în preliminarii. Posibilii adversari

Iulian Focșăneanu Publicat: 2 iunie 2024, 8:41

Reclamă
Veste uriașă pentru FCSB, după ce Real Madrid a câștigat Champions League! Culoar ideal în preliminarii. Posibilii adversari

Veste uriașă pentru FCSB, după ce Real Madrid a câștigat Champions League

Jucătorii Realului, după ce au primit trofeul Ligii Campionilor / Profimediaimages

Este o veste uriașă pentru FCSB, după ce Real Madrid a învins-o în finală pe Borussia Dortmund, scor 2-0, și a câștigat Champions League. Campioana României are motive de bucurie și va avea acum un culoar ideal în preliminariile pentru noul sezon al Ligii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Succesul obținut de starurile lui Carlo Ancelotti schimbă configurația preliminariilor. Urnele pentru noul sezon s-au modificat imediat după ce Borussia Dortmund a ratat șansa de a-și trece în cont cel de-al doilea trofeu UCL.

Veste uriașă pentru FCSB, după ce Real Madrid a câștigat Champions League

În condițiile date, Șahtior Donețk va intra direct în faza grupelor și nu mai riscă să o întâlnească pe FCSB în play-off, în cazul în care roș-albaștrii ajung până acolo. În play-off ajunge astfel Dinamo Zagreb, cu care echipa lui Gigi Becali s-ar fi putut duela în turul 2 preliminar.

FCSB a scăpat și de un adversar periculos în startul preliminariilor. Jucătorii lui Elias Charalambous nu mai pot întâlni în primul tur Borac Banja Luka. Campioana Bosniei a devenit acum cap de serie, la fel ca deținătoarea titlului din Liga 1. FCSB nu va fi cap de serie numai în turul 2.

Posibili adversari ai FCSB-ului în turul 1 preliminar al UEFA Champions League:

Reclamă
Reclamă 4

Dinamo Batumi (Georgia)
NK Celje (Slovenia)
Hamrun Spartans (Malta)
Larne FC (Irlanda de Nord)
Dinamo Minsk (Belarus)
FK Panevezys (Lituania)
Ordabasy Shymkent (Kazahstan)
Vikingur Reykjavik (Islanda)
FC Struga (Macedonia de Nord)
Differdange 03 (Luxemburg)
Decic Tuzi (Muntenegru)
Egnatia Rrogozhine (Albania)
UE Santa Coloma (Andorra)
AC Virtus (San Marino)

Posibili adversari ai FCSB-ului în turul 2 preliminar al UEFA Champions League:

PAOK (Grecia)
Maccabi Tel-Aviv (Israel)
Ferencvaros (Ungaria)
Qarabag (Azerbaidjan)
Slovan Bratislava (Slovacia)
Bodo/Glimt (Norvegia)
Ludogoreț (Bulgaria)
FC Midtjylland (Danemarca)
Sparta Praga (Cehia)
Malmo (Suedia)
APOEL Nicosia (Cipru)
HJK Helsinki (Finlanda)

Reclamă

FCSB își află adversara din primul tur preliminar la tragerea la sorți de pe 18 iunie. Manșa tur se va juca pe 9 sau 10 iulie 2024, iar returul o săptămână mai târziu.

Averea pe care pune mâna Gigi Becali dacă FCSB se califică în UEFA Champions League

Oficialii UEFA au anunțat fondul de premiere pentru ediția viitoare a UEFA Champions League, prima ediție în care nu va fi regăsită faza grupelor, înlocuită cu o ligă în care toate formațiile vor acumula puncte, chiar dacă nu joacă între ele. La finalul acesteia, primele 8 cluburi se califică direct în fazele eliminatorii.

Formațiile care vor ocupa locurile 9-24 vor juca un play-off, pentru fazele eliminatorii. Aceste dueluri vor avea loc în formatul tur-retur.

Pentru ciclul 2024-2027, UEFA a pregătit suma de 18.62 milioane de euro, pentru intrarea în noua Ligă. De asemenea, pentru o victorie în această fază, fiecare club va primi 2.1 milioane de euro, în timp ce la un egal suma primită va fi de 700.000 de euro.

Totodată, oficialii UEFA au anunțat și premiile pentru calificarea în fazele eliminatorii ale Champions League:

– 1 milion de euro pentru calificarea în fazele eliminatorii
– 11 milioane de euro pentru optimi
– 12.5 miloane de euro pentru sferturi
– 15 milioane de euro pentru semifinale
– 18.5 milioane de euro pentru finală + 6.5 milioane de euro pentru câștigătoarea competiției.

De asemenea, echipele care se vor califica în Supercupa Europei vor primi 4 milioane de euro și încă 1 milion de euro, în situația în care câltigă competiția.

Se califică naţionala României în "sferturi" la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:01 27 iun.

România – Olanda, în optimi la EURO 2024. Cu ce colos ne luptăm, de fapt, pentru sferturile de finală de la Campionatul European

22:56 27 iun.

„Incredibil! Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva!” Meciul de la EURO 2024 care l-a şocat pe Marius Şumudică

22:52 27 iun.

Gigi Becali a dezvăluit că Daniel Popa are deja probleme la FCSB! Ce se întâmplă cu noul atacant al campioanei

22:31 27 iun.

Sepsi a condus-o pe Ferencvaros cu 4-0, însă scorul final a surprins pe toată lumea! Ce a reușit campioana din Ungaria

22:30 27 iun.

Programul complet al Marelui Premiu de Formula 1™ al Austriei. Marea cursă e duminică, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

22:14 27 iun.

„Mitralieră atomică!” Gigi Becali, „cucerit” de Alex Băluță! Pe ce poziție va juca la FCSB, după venirea lui Marius Ștefănescu

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Slovacia – Ucraina 1-2. Ucrainenii au reuşit prima victorie de la EURO 2024, după ce au fost conduşi! Shaparenko, gol şi assist
Citește și