Închide meniul

Care sunt „spionii” adversarelor României din Liga Națiunilor, care activează în Liga 1. Elias Charalambous, printre vizați

Alex Ioniță Publicat: 8 februarie 2024, 20:14

Reclamă
Care sunt spionii” adversarelor României din Liga Națiunilor, care activează în Liga 1. Elias Charalambous, printre vizați

Care sunt „spionii” adversarelor României din Liga Națiunilor, care activează în Liga 1

Elias Charalambous / Profimedia

Care sunt „spionii” adversarelor României din Liga Națiunilor, care activează în Liga 1. Selecționatele care se vor duela cu „tricolorii” la turneul care începe în toamnă au oameni care lucrează în cadrul campionatului românesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Selecționata lui Edi Iordănescu se va duela cu naționalele din Kosovo, Cipriu și Lituania/Gibraltar în Grupa 2 din Liga C a UEFA Nations League. Jumătate din meciurile „tricolorilor” se vor vedea în direct pe Antena 1 și în AntenaPLAY.

Care sunt „spionii” adversarelor României din Liga Națiunilor, care activează în Liga 1

Kosovo

Kosovarii sunt reprezentați de nu mai puțin de 5 jucători în prima ligă a României. Este vorba despre Albion Rrahmani, Ermal Krasniqi, Floren Hasani (toți 3 la Rapid), Albin Berisha (Petrolul Ploiești) și Rion Zehnullahu (CFR Cluj). De notat este faptul că ultimi doi jucători menționați nu au apucat să debuteze pentru echipele lor.

Toți kosovarii care joacă la Rapid au selecții la echipa națională și ar putea fi printre fotbaliștii convocați la duelurile cu România.

Reclamă

Cipru

Singurul cipriot care activează în Liga 1 este Elias Charalambous, antrenorul celor de la FCSB. Fie că este „principal” sau nu, antrenorul roș-albaștrilor și-a dus echipa pe primul loc în Liga 1 și este la o diferență de 9 puncte față de principalele candidate CFR Cluj și Rapid.

A ajuns la echipa lui Gigi Becali în luna martie a anului trecut, iar în sezonul precedent a fost aproape de cucerirea titlului.

Reclamă 4 / 0/3

În cadrul carierei de jucător a adunat 70 de selecții pentru echipa națională a Ciprului. Se află pe locul al 8-lea în topul celor mai selecționați fotbaliști din istoria primei reprezentative insulare.

De asemenea, fostul fundaș a fost legitimat și în România. A jucat între iulie 2012 și iulie 2013 la FC Vaslui.

Lituania

Chiar dacă Lituania încă nu este sigură de participarea în Liga C, este greu de crezut că selecționata din Gibraltar va reuși să producă surpriza și să îi retrogradeze pe baltici în Liga D.

Singurul lituanian legitimat în Liga 1 este Rokas Lekiatas, de la FCU Craiova. Totuși, acesta a ajuns la echipa lui Adrian Mititelu la finalul lunii ianuarie și nu a apucat să debuteze la echipa lui Giovanni Costantino.

Prima reacţie a lui Edi Iordănescu, după ce România şi-a aflat adversarele din Liga Naţiunilor

Selecţionerul României nu a vrut să facă o analiză detaliată a adversarelor, dar a precizat că obiectivul naţionalei trebuie să fie primul loc pentru a putea spera la calificarea la Campionatul Mondial din 2026.

“E prematur să ne hazardăm acum în analize cu privire la adversari. Mai sunt luni bune, o perioadă de transferuri în vară care poate schimba situația multor jucători, atât de la naționala noastră, cât și de la adversare. Va conta mult cât și cum vor juca băieții noștri până la toamnă, dar și fotbaliștii rivalelor noastre din grupă.

Reclamă

Cert este un singur lucru, obiectivul României trebuie să fie primul loc, iar asta cu atât mai mult cu cât vorbim de o șansă importantă, în paralel cu preliminariile clasice, pentru o eventuală calificare la barajul pentru Cupa Mondială 2026.

Până atunci, concentrarea noastră maximă este însă pe EURO 2024 și tot ce înseamnă abordarea optimă a turneului final. De la situația îngrijorătoare pe care o au la cluburi mai mulți jucători importanți ai naționalei noastre, până la meciurile de pregătire programate în luna martie, întreaga mea atenție este în această direcție.

Deși observ că situația mea contractuală continuă să fie un subiect de presă, vă asigur că sunt total concentrat pe munca pe care trebuie să o depunem ca România să se prezinte cât mai bine posibil la EURO 2024. Orice alte discuții chiar nu își au rostul acum. Există timp pentru toate, important e să încercăm să rezolvăm prioritățile.

Hai, România!”, a spus Edi Iordănescu pentru frf.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
2
mai
21:40
Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa
Vezi toate știrile
Citește și