Închide meniul
Video

Ce a spus Edi Iordănescu despre ratările lui George Puşcaş: „100% a fost decizia mea!”. Analiza făcută de selecţioner după România – Finlanda 1-0, din Nations League

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 12 iunie 2022, 0:45

Ce a spus Edi Iordănescu despre ratările lui George Puşcaş

Edi Iordănescu, după România - Finlanda 1-0 / Antena Sport

Edi Iordănescu a vorbit despre ratările lui George Puşcaş din meciul România – Finlanda, scor 1-0, din UEFA Nations League, meci care a fost în direct pe Antena 1 şi Antena Play. Nicuşor Bancu a marcat singurul gol în minutul 30 şi le-a adus tricolorilor prima victorie din grupă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România putea deschide mai repede scorul dacă Puşcaş nu rata un penalty obţinut de Darius Olaru, în primul sfert de oră. Atacantul de 26 de ani a mai avut şi alte şanse uriaşe de a-şi trece numele pe tabelă.

Video cu rezumatul partidei România – Finlanda 1-0

Ce a spus Edi Iordănescu despre ratările lui George Puşcaş din România – Finlanda 1-0

100% a fost decizia mea (n.r. ca Puşcaş să execute penalty-ul). Au fost 2 jucători pe care i-am numit, unul dintre ei a fost el. Nu are rost să vorbim despre un penalty ratat, mai ales că a fost un jucător care a oferit foarte mult. A muncit, s-a bătut, a ţinut de minge, ne-a ajutat să mutăm centrul de greutate, care a intrat în careu. A mai avut şi alte ocazii şi a participat în mod clar la golul victoriei„, a declarat Edi Iordănescu în exclusivitate pentru Antena Sport.

Florin Niţă a fost din nou salvatorul naţionalei noastre. A reuşit o paradă incredibilă, care i-a făcut pe finlandezi să îşi pună mâinile în cap.

Reclamă

Până la urmă o primă repriză foarte bună din toate punctele de vedere. Puteam să închidem repriza cu 2-0, am avut bară, am avut penalty ratat, ocazii. În repriza a doua s-a văzut că am pierdut puţin din energie, n-am mai avut putere, dar am jucat mai mult reactiv. Chiar dacă şi-a adversarul şi-a mai creat ocazii, şi noi am mai avut posibilitatea să închidem tabela.

Niţă a fost salvator, dar apreciez efortul întregii echipe. Sunt băieţi care au făcut un meci mare. Şi Bancu aţi văzut cât efort… linia de fund, toţi, Chiricheş, Raţiu, de la mijloc în sus toată lumea a participat. E seara lor, a băieţilor, e meritul lor. Le-am spus că trebuie să avem mai multă încredere în noi şi să producem fotbal şi azi am produs clar, infinit mai mult decât în Muntenegru.

Vreau să mulţumesc publicului pentru că în ciuda momentului greu au fost alături de echipă, au susţinut echipa, au fost prezenţi şi asta a contat în economia jocului. Şi nu în ultimul rând vreau să mulţumesc celor care au avut şi au încredere în noi„, a mai spus selecţionerul României pentru Antena Sport.

Reclamă 4 / 0/3

George Puşcaş a ratat un penalty în România – Finlanda

În minutul 14, Darius Olaru a scos un penalty după un duel cu un adversar. Jere Uronen a dat cu el de pământ şi arbitrul a intervenit rapid. A arătat punctul cu var, după ce s-a sfătuit şi cu asistenţii săi.

Puşcaş nu a stat pe gânduri şi a luat mingea în mână. Şi-a asumat răspunderea, dar a avut o execuţie sub aşteptări. Vârful care a jucat în ultimul sezon la Pisa a trimis pe centrul porţii şi i-a permis portarului advers, Jesse Joronen, să respingă cu uşurinţă.

Imediat după, Edi Iordănescu s-a întors cu spatele, dezamăgit. George Puşcaş a ratat din toate poziţiile şi în ultimul meci al naţionalei. În Bosnia a semnat o altă ratare incredibilă, cu poarta goală. În minutul 19 s-a aflat în poziţie excelentă, însă nu a reuşit să deschidă scorul. Puşcaş a semnat una dintre cele mai mari ratări ale carierei. Vârful de 26 de ani, care a surprins în Serie B, nu a izbutit să înscrie dintr-o poziţie ideală!

Puşcaş şi Andrei Burcă au semnat şi o altă ratare uriaşă. În minutul 37, naţionala noastră putea marca primul gol în această ediţie din Liga Naţiunilor. Învinşi în Muntenegru cu 0-2, jucătorii lui Edi Iordănescu au avut un ghinion uriaş la Zenica.

Hai, România! În fiecare zi. Ce meciuri transmite Antena 1 din luna iunie

Antena 1 a cumpărat drepturile pentru meciurile echipei naţionale de fotbal a României pentru următorii 6 ani. Primele partide sunt programate în luna iunie, când echipa antrenată de Edi Iordănescu dispută partidele din Nations League, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Două meciuri în luna iunie şi unul în luna septembrie din grupa 3 a Ligii B UEFA Nations League sunt programate pe Antena 1, duelurile de foc cu Bosnia în deplasare şi întâlnirea tur-retur cu Finlanda.

Programul partidelor din Nations League transmise de Antena 1:

Reclamă

Cele mai tari meciuri ale naționalei României vor fi în direct pe Antena 1. Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 20:00 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 0-0. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu Vezi toate știrile
Citește și