Închide meniul

Edi Iordănescu, replică pentru contestatari: „Nu sunt magician ca să repar lucrurile greşite făcute în ani!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 6 iunie 2022, 19:30

Edi Iordănescu, replică pentru contestatari: „Nu sunt magician ca să repar lucrurile greşite făcute în ani!

Edi Iordănescu, anunţ înainte de România - Finlanda

Edi Iordănescu este selecționerul naționalei României / ALEX NICODIM / MEDIAFAX FOTO

Edi Iordănescu a venit o cu replică pentru contestatari înainte de Bosnia – România. Selecţionerul a fost aspru criticat după eşecul cu Muntenegru, scor 0-2, însă nu a fost afectat şi a avut un mesaj clar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Meciurile naţionalei României revin la Antena 1, pentru următorii 6 ani. Transmitem viitoarele două confruntări ale tricolorilor: Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1 şi Antena Play) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1 şi Antena Play).

Edi Iordănescu, replică pentru contestatari înainte de Bosnia – România

„Esența mesajului meu este următorul. Am fost pregătit pentru o muncă foarte grea. Am analizat foarte bine când am spus da provocării. Încrederea mea în jucători e mare. Sunt suficient de pregătit pentru astfel de moment. Să avem rezultate rapid înseamnă un proces de muncă. Este greu, nu e ușor, cred cu tărie ca putem să îndreptăm lucrurile. Recunosc că am analizat și ceea ce înseamnă perspectiva mental emoțională.

Este o concluzie puternică, după cum încercați să citiți printre declarații, este extrem de afectat emoțional. S-au strâns multe necalificări și meciuri ratate, apasă mult de tot. Mă așteptam să fie așa, dar nu mă așteptam să fie atât de profund. Încerc să-i asigur că trebuie să aibă încredere în ei, să avem gândirea corectă. Doar așa o să avem o șansă.

Acea acțiune a fost una benefică pentru că am tras destul de multe concluzii. Eu am undeva la 15 zile de lucru cu echipa. Sunt un antrenor implicat, dar nu sunt magician. Nu pot să repar lucruri care s-au făcut în ani și să repar situația în câteva zile. Din păcate, am simțit, faptul că echipa este extrem de apăsată mental emoțional. Mă refer la teama de a nu greși și a nu fi arătat cu degetul. Dacă nu ce corectăm gândirea, cu siguranță că vor mai veni și alte momente triste.

Reclamă

Edi Iordănescu: „E un grup afectat emoțional!

Încrederea mea în jucători e intactă. Nu pot să greșesc în analiză. Aveți în față un antrenor care deja lucrase cu mulți jucători. Eu nu mă schimb în funcție de rezultat. Încrederea mea e intactă. Cu o gândire mai corectă, putem să producem rezultate mai bune. Ce am văzut în Muntenegru a fost peste ceea ce știam, trebuie să ne luptăm cu adversarul, cu piedicile.

Alături de echipă și de băieți. Mi-e ușor și să spun un clișeu. Tot timpul mi-am asumat responsabilități, dar dacă vrem să producem, trebuie să ne vedem defectele, să le afectăm, să avem un plan. Când vom accepta toate lucrurile astea triste, vom putea să progresam. Exact ca atunci când ești bolnav și să identitifici boală ca să administrezi tratamentul. Din interior, nu e vorba de atitudine. Nu e vorba de un jucător care intră delăsător, e un grup afectat emoțional”, a declarat Edi Iordănescu, în timpul conferinţei de presă a meciului cu Bosnia şi Herţegovina.

Hai, România! În fiecare zi. Ce meciuri transmite Antena 1 din luna iunie

Antena 1 a cumpărat drepturile pentru meciurile echipei naţionale de fotbal a României pentru următorii 6 ani. Primele partide sunt programate în luna iunie, când echipa antrenată de Edi Iordănescu dispută partidele din Nations League, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Reclamă 4 / 0/3

Două meciuri în luna iunie şi unul în luna septembrie din grupa 3 a Ligii B UEFA Nations League sunt programate pe Antena 1, duelurile de foc cu Bosnia în deplasare şi întâlnirea tur-retur cu Finlanda.

Programul partidelor transmise de Antena 1

Cele mai tari meciuri ale naționalei României vor fi în direct pe Antena 1. Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024.

7 iunie 2022, 21:45: Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA
11 iunie 2022, 21:45: ROMÂNIA – Finlanda
23 septembrie 2022, 21:45: Finlanda – ROMÂNIA

Adrian Mutu, specialist la Antena 1, alături de „tricolori” la meciurile din Nations League

Adrian Mutu este alături de naționala României la meciurile din Nations League. Noul specialist de la Antena 1 este optimist înaintea meciurilor din noua campanie, pe care „tricolorii” lui Edi Iordănescu le vor disputa în luna iunie.

Adrian Mutu va fi specialistul Antenei 1 la meciurile României transmise în următorii 6 ani din preliminariile Euro, Cupei Mondiale și UEFA Nations League.

„Cred în România, cred în naționala noastră! Hai să ne ridicăm împreună. Hai, România! În fiecare zi”, a spus Adrian Mutu, pentru AS.ro.

„Briliantul” consideră că România poate câștige în fața oricărui adversar din grupa din Nations League, chiar dacă Bosnia, spune el, se află la un nivel aproximativ egal cu al „tricolorilor”.

Reclamă

„La prima vedere, putem învinge fiecare echipă. Avem șanse (n.r. – la primul loc din grupă), pe hârtie doar Bosnia pare la fel sau puțin mai favorită decât noi”, a mai declarat „Briliantul”.

Recomandări
  • Edi Iordănescu, replică pentru constestatari înainte de Bosnia – România
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

 

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” 14:14 „A suferit atât timp fără vină..” Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo” 13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar 13:40 „Fără subiectivism!” Cristi Balaj, verdict sincer despre lupta pentru locul 2 din Liga 1! Ce a spus despre șansele CFR-ului 13:24 Veste de ultim moment despre Alexandru Băluţă! Ce se întâmplă cu mijlocaşul, înainte de FCSB – Rapid 13:09 Julian Nagelsmann rămâne selecționerul Germaniei! Federația a anunțat prelungirea contractului 12:58 Max Verstappen, despre condiţiile extreme din calificările pentru sprintul din MP al Chinei: „Ca şi cum ai conduce pe gheaţă” 12:49 Constantin Budescu a plecat de la Farul Constanța! Ultimele detalii despre situația mijlocașului 12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și