Închide meniul
VIDEO

Faza magică în care România a „hipnotizat” apărarea Finlandei! Tiki-taka „tricoloră” în meciul de la Helsinki

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 24 septembrie 2022, 12:55

Faza magică în care România a „hipnotizat apărarea Finlandei! Tiki-taka „tricoloră în meciul de la Helsinki

România, fază superbă în meciul cu Finlanda

Finlanda - România 1-1, în Liga Națiunilor / Antena 1

Faza magică în care România a hipnotizat apărarea Finlandei s-a produs în minutul 80 al meciului din Liga Națiunilor, încheiat la egalitate, 1-1. „Tricolorii” lui Edi Iordănescu au luptat până în ultima secundă pentru a obține victoria, dar au plecat cu un singur punct de la Helsinki.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Totuși, jocul naționalei României îi dă mari speranțe lui Iordănescu și drept dovadă stă inclusiv faza minunată din minutul 80, pornită de la portarul Ionuț Radu.

Faza magică în care România a hipnotizat apărarea Finlandei!

România și-a creat numeroase ocazii în deplasarea din Finlanda și chiar a preluat controlul partidei în repriza a doua, când a reușit să și marcheze golul egalizator, prin Florin Tănase.

„Tricolorii” s-au aflat la un pas de golul de 2-1 în minutul 80, după o acțiune inspirată din stilul tiki-taka. Faza a început de la Ionuț Radu, care a degajat lung și l-a lansat pe contraatac pe George Pușcaș.

Întâmpinat de doi adversari, atacantul de 26 de ani i-a pasat lui Andrei Cordea, în flancul drept. Acțiunea a continuat cu pasa trimisă de Cordea către căpitanul Răzvan Marin, care a lăsat inteligent mingea să treacă. Balonul i-a venit perfect pentru șut lui Nicolae Stanciu, iar mijlocașul s-a conformat. Jucătorul de 29 de ani a tras superb, în forță, dar mingea a trecut puțin pe lângă vinclu.

Reclamă

Reactia lui Edi Iordănescu, după Finlanda – România 1-1. Meciul a fost în direct pe Antena 1 şi AntenaPLAY. Edi Iordănescu şi-a lăudat jucătorii după ce au obţinut al patrulea punct în Liga Naţiunilor.

Selecţionerul României a fost extrem de mulţumit de joc la finalul partidei de la Helsinki.

Reacţia lui Edi Iordănescu, când a fost întrebat de posibilitatea de a fi înlocuit

Edi Iordănescu a spus, enigmatic, că se poate trage linie după partida cu Bosnia, ultima din grupa din Liga Națiunilor. În ultima perioadă, în spaţiul public au apărut zvonuri conform cărora Dan Petrescu îi poate lua locul la echipa naţională.

Reclamă 4 / 0/3

„Referitor la poziţia mea aici, am muncit ca să ajung aici. Oricând sunt soluţii, am drumul meu. Dacă nu voi reuşi să obţin rezultate, nu contează interesul meu. (Reporter: V-au deranjat acele zvonuri cu Dan Petrescu?) Cine stă acasă şi nu munceşte, nu poate fi îndepărtat. Atunci când munceşti, în orice moment poţi să fii îndepărtat. Mă frustrează că nu am timp aşa cum mi-aş fi dorit cu echipa, dacă aveam mai mult timp puteam să accelerăm procesul. Dar sunt lucruri asumate.

Am avut situaţii, am creat şi mă bucur că am simţit încredere şi altă personalitate. Hai să aşteptăm, în ceea ce mă priveşte. Să vină un rezultat bun cu Bosnia, după care tragem linie. Mărturisesc că mi s-au făcut multe nedreptăţi şi sunt lucruri care nu le consider fireşti. Eu cer încredere şi răbdare. Nu pentru mine, pentru echipă.

Referitor la poziţia mea aici, am muncit ca să ajung aici. Oricând sunt soluţii, am drumul meu. Dacă nu voi reuşi să obţin rezultate, nu contează interesul meu. Cine stă acasă şi nu munceşte, nu poate fi îndepărtat. Mă frustrează pentru că dacă aveam mai mult timp puteam să accelerăm procesul

A venit şi o rază de soare pe strada noastră, să facem un rezultat bun şi să dăm speranţă publicului. Fanii să spere şi să aibă răbdare„, a spus Edi Iordănescu, care şi-a continuat discursul.

Ce a spus Edi Iordănescu, după Finlanda – România 1-1

Am început jocul şi l-am pregătit pentru victorie. Din păcate perioada din iunie ne-a forţat să ne asumăm riscurile. Am început cu o medie de vârstă de 26 de ani, o echipă tânără. Am păstrat jucători în jurul cărora vrem să construim. Îmi doresc să pregătim o echipă pentru viitor.

Nu am câştigat cele 3 puncte, dar am câştigat mentalitate pentru viitor. Am arătat că avem viitor, asta ne dă speranţe. Jucătorii mi-au plăcut, au arătat caracter.

Am primit gol la singurul şut din prima repriză. A fost destul de multă neşansă. Echipa a început bine, chiar dacă am primit gol am reacţionat bine. Am produs situaţii clare, am lovit bara de două ori. Cred că meritam să intrăm cu un alt rezultat la pauză.

Reclamă

Ce mă bucur e că jocul a arătat altfel, am avut o posesie mult mai bună, cu progresie. Am avut un procentaj de 88% de acurateţe la pase. Am produs multe ocazii. E adevărat că pe final puteam să pierdem, dar trebuie să ştiţi că ne-am asumat şi riscuri. Am căutat victoria. Plătim acum pentru ce a însemnat perioada din iunie.

Cred că niciun jucător nu poate fi scos în faţă pentru lipsă de atitudine. Echipa a arătat alt spirit, semnele sunt foarte bune. Dacă rezultatele erau un pic mai bune în vară, acum vorbeam cu mai mult entuziasm. În primul rând, nu cred că sunt subiectiv când spun că am avut multă neşansă din momentul în care am venit. Erau jucători care au dispărut total şi în iarnă şi în vară… mă gândesc la Ianis, Nicu Stanciu, Sorescu, Iulică Cristea, Dennis Man, Mihăilă. Dacă avem cât de cât lotul complet şi cu formă bună, putem să arătăm mult mai bine„, a spus Edi Iordănescu, în exclusivitate la Antena 1.

Finlanda – România 1-1, în grupa din Liga Națiunilor

Reprezentativa României a remizat, vineri seară, în deplasare, scor 1-1, cu selecţionata Finlandei, în penultima etapă a grupelor Ligii Naţiunilor. În celălalt meci din grupă, Bosnia şi Herţegovina a învins cu 1-0 Muntenegru. Echipa României ocupă în continuare ultimul loc în clasamentul grupei.

La Helsinki, Finlanda a deschis scorul prin Pukki, în minutul 12. Pentru România a marcat Florin Tănase, în minutul 52. Ionuţ Radu a debutat la prima reprezentativă în acest meci.

FINLANDA: 1. Hradecky – 17. Alho, 2. L. Väisänen, 4. Ivanov, 3. Jensen, 18. Uronen (15. Kairinen ’88) – 16. Valakari (14. Lingman ’58), 11. Schüller (8. Niskanen), 6. Kamara – 9. F. Jensen (21. Källman ’58), 10. Pukki (20. Pohjanpalo ’75). Selecţioner: Markku Kanerva

ROMÂNIA: 1. Radu – 2. Raţiu, 5. Nedelcearu, 17. Rus, 11. Bancu – 18. R. Marin-cpt. (8. Cicâldău ‘90+1), 14. M. Marin, 19. Tănase (10. Stanciu ’66) – 20. Man (23. Cordea ’66), 7. Alibec (9. Puşcaş ’66), 13. Sorescu (21. Drăguş ’79). Selecţioner: Edward Iordănescu

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor Vezi toate știrile
Citește și