Închide meniul

Olanda – Italia 2-3. Jucătorii lui Roberto Mancini au câştigat finala mică a UEFA Nations League 2023

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 18 iunie 2023, 18:00 / Actualizat: 6 iulie 2023, 22:58

Olanda – Italia 2-3. Jucătorii lui Roberto Mancini au câştigat finala mică a UEFA Nations League 2023

Davide Frattesi a înscris şi a fost felicitat de coechipieri

Bucuria jucătorilor Italiei, după un gol marcat în finala mică a Nations League / Profimediaimages

Olanda – Italia 2-3, în finala mică a UEFA Nations League. Trupa lui Roberto Mancini a reuşit să se impună, după un meci spectaculos disputat la Enschede.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Italienii au avut un start impresionant şi au deschis scorul prin Dimarco, în minutul 6. Frattesi a dublat avantajul Squadrei Azzurra (20). Koeman a făcut trei schimbări inspirate la pauză. Bergwijn (68) şi Wijnaldum (90) au înscris după ce au intrat. A marcat şi al treilea jucător intrat în minutul 46, Weghorst, dar reuşita lui a fost anulată cu VAR. Italia a reuşit să reziste în cele 11 minute de prelungiri şi a triumfat în finala mică.

Finala mare, Croaţia – Spania, va fi în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY, în această seară, de la ora 21:45.

Olanda – Italia 2-3

Min. 90: Olanda – Italia 2-3! Wijnaldum a redus din diferenţă după o fază la care defensiva Italiei a fost făcută K.O.!

Min. 82: Olanda – Italia 1-3! Weghorst a marcat după o lovitură liberă, dar golul a fost anulat cu VAR.

Reclamă

Min. 72: Olanda – Italia 1-3! Chiesa a dat lovitura, pe contraatac. A avut o cursă spectaculoasă şi a finalizat cu un şut la colţul lung. Mingea a lovit bara şi a intrat în poartă.

Min. 68: Olanda – Italia 1-2! Intrat după pauză, Bergwijn a reuşit să reducă din diferenţă. Olandezii încep să spere!

Min. 45: Pauză!

Reclamă 4 / 0/3

Min. 20: Olanda – Italia 0-2! Frattesi a dublat avantajul Italiei. A marcat după o fază la care defensiva „Portocalei Mecanice” a cerut ofsaid. S-a verificat în cabina VAR şi dacă Frattesi a făcut henţ înainte de a trimite mingea în poartă. Golul a fost validat, după analizarea fazei.

Min. 6: Olanda – Italia 0-1! Dimarco a deschis scorul cu un şut în forţă, cu exteriorul, la colţul lung! Portarul advers nu a avut nicio şansă să intervină.

Min. 1: A început partida!

Echipele de start:

Olanda: Bijlow – Dumfries, Geertruida, van Dijk, Ake – Wieffer, de Jong, Simons – Malen, Gakpo, Lang. Rezerve: Flekken, Noppert, Bergwijn, Blind, Botman, De Roon, Koopmeiners, Malacia, Timer, Veerman, Weghorst, Wijnaldum. Antrenor: R. Koeman.

Italia: Donnarumma – Toloi, Acerbi, Buongiorno, Dimarco – Frattesi, Cristante, Verratti – Gnonto, Retegui, Raspadori. Rezerve: Meret, Vicario, Barella, Bonucci, Chiesa, Darmian, Di Lorenzo, Immobile, Jorginho, Pellegrini, Spinazzola, Zaniolo. Antrenor: R. Mancini.

Ce a spus Luis de la Fuente după victoria cu Italia

Selecţionerul Spaniei, a fost impresionat de evoluţia jucătorilor săi după victoria cu 2-1 cu Italia.

„Sunt mulţumit şi mândru. Am jucat cu adevărat un meci la nivel ridicat. Le-am spus jucătorilor înainte de meci ce voiam şi ei au respectat totul. Am văzut jucători foarte talentaţi arătându-şi abilităţile şi suntem încântaţi.

Reclamă

A fost un meci împotriva unui rival important şi mă face să fiu optimist pentru că jucătorii au înţeles instrucţiunile şi le-au respectat. Am avut un joc solid şi de aceea am obţinut rezultatul bun”, a declarat selecţionerul Spaniei, Luis de da Fuente, după ce Spania a învins Italia în semifinalele Ligii Naţiunilor.

Croaţia – Spania, finala Nations League 2023 | Lupta pentru trofeu se dă, de la ora 21:45, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

Croaţia – Spania este finala Nations League 2023. Ultimul act de la Rotterdam se joacă în această seară, de la ora 21:45, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Spania, finalistă şi în 2021, când a pierdut ultimul act de pe San Siro în faţa Franţei, a trecut în semifinale de Italia, scor 2-1. De partea cealaltă, Croaţia a învins Olanda cu 4-2, după 120 de minute de joc.

A treia finală Nations League va avea loc duminică seară, la Rotterdam. După Portugalia (2019) şi Franţa (2021), anul acesta vom avea parte de o nouă câştigătoare a competiţiei organizate de UEFA.

Croaţia a învins Olanda, Spania a învins Italia în semifinalele Nations League

Prima semifinală a fost câştigată de Croaţia, într-un meci care a avut nevoie de prelungiri. Olanda a deschis scorul în minutul 34, în timp ce golul egalizator al Croaţiei a venit în minutul 55, atunci când Kramaric a transformat de la 11 metri. Croaţia a preluat conducerea în minutul 72, după reuşita lui Pasalic, dar a fost egalată în minutul 90+6 de Lang.

În prelungiri, Croaţia a mai înscris de două ori şi a obţinut calificarea în finala Nations League. Petkovic a înscris în minutul 98, în timp ce Luka Modric a stabilit scorul final în minutul 116.

O seară mai târziu, Spania a întâlnit Italia în a doua semifinală din Nations League. Spania a deschis repede scorul prin Yeremy Pino, cel care a profitat de o eroare uriaşă a lui Leonardo Bonucci şi a înscris în minutul 3 al partidei.

Avantajul Spaniei a durat doar până în minutul 11, atunci când debutantul Le Normand a comis henţ în careu, iar Immobile a transformat de la 11 metri. După o repriză secundă lipsită de evenimente notabile, Spania a înscris în minutul 88, prin Joselu.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:18 „Sunt antrenor de mare!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!” 23:16 Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant” 23:14 Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!” 23:00 Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!” 22:51 Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor 22:43 Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu 22:42 Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!” 22:31 FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României 22:23 Ce adversare poate întâlni FCSB în preliminariile UEFA Champions League! Cum arată traseul campioanei din Liga 1 22:23 Umilinţa supremă pentru Dinamo chiar în ziua în care FCSB a luat titlul! Dezastru în alb și roșu pentru „câini” Vezi toate știrile
Citește și