Închide meniul
Video

Imaginile bucuriei! Spania e a treia naţională din istorie care a ridicat trofeul Nations League

Valentin Pîrcălabu Publicat: 19 iunie 2023, 1:01

Reclamă

Spania a câştigat finala Nations League

Profimedia

Imaginile bucuriei! Spania a devenit a treia naţională din istorie care a ridicat trofeul Nations League. Echipa Luis de la Fuente s-a impus la penalty-uri în faţa naţionalei lui Luka Modric. Croaţia – Spania a fost în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Spania a scris istorie şi a devenit a treia naţională care a câştigat trofeul Nations League, după o finală dramatică cu Croaţia. Portugalia şi Franţa sunt celelalte naţionale care au câştigat acest trofeu.

Imaginile bucuriei! Spania e a treia naţională din istorie care a ridicat trofeul Nations League

Fundaşul celor de la Real Madrid, Dani Carvajal a marcat golul decisiv care a adus trofeul pentru naţionala iberică. Trofeul a fost adus de Giovanni van Bronckhorst, fostul antrenor al lui Ianis Hagi la Rangers.

Echipa naţională a Spaniei a învins duminică, la lovituri de departajare, scor 5-4 (0-0, 0-0), echipa naţională a Croaţiei, în finala Nations League.

La Rotterdam, pe stadionul De Kuip, prima repriză din finala Nations League, dintre Spania şi Croaţia, a fost una fără goluri. Echipa antrenată de Luis de la Fuente a avut posesia mai bună, dar o singură ocazie clară la poarta lui Livakovic – şutul lui Gavi, din minutul 12.

Reclamă

Croaţia a stat bine în defensivă şi nu a insistat în atac, doar Perisic dându-i ceva emoţii portarului Unai Simon. Nici repriza secundă nu a excelat în faze periculoase de poartă, cu excepţia ratării lui Ansu Fati, din minutul 84. Atunci Ansu Fati a primit în careu, de la Merino, a şutat, dar Perisic a scos din faţa porţii.

La lovituri de departajare Joselu, Rodri, Mikel Merino, Marco Asensio şi Dani Carvajal au marcat pentru Spania; Nikola Vlasic, Marcelo Brozovic, Luka Modric şi Ivan Perisic au înscris pentru Croaţia. Au ratat: Lovro Majer şi Bruno Petkovic – pentru Croaţia şi Aymeric Laporte pentru Spania.

Video cu penalty-urile din Croaţia – Spania

Câţi bani va încasa Spania după ce a câştigat UEFA Nations League

S-a aflat câţi bani va încasa Spania după ce a câştigat, la lovituri de departajare, UEFA Nations League. Reprezentativa antrenată de Luis de la Fuente a dat marea lovitură şi a triumfat în finala cu Croaţia, disputată pe stadionul „De Kuip” din Rotterdam. Meciul a putut fi urmărit pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Reclamă 4 / 0/3

Spania a câştigat dramatic finala cu Croaţia. A fost 0-0 după 120 de minute, astfel că noua campioană din Liga Naţiunilor s-a decis la lovituri de departajare. Majer şi Petkovic nu au reuşit să îl învingă pe Unai Simon, iar trofeul le-a revenit jucătorilor lui Luis de la Fuente. Vezi VIDEO cu executarea loviturilor de departajare din finala Nations League.

Câştigătoare a Campionatului Mondial (2010) şi a Campionatului European (1964, 2008, 2012), „La Roja” a reuşit să obţină şi trofeul care îi lipsea. A dat şi o lovitură financiară importantă. Pentru victoria din finala Nations League, naţionala Spaniei va fi recopensată cu un cec de 10.5 milioane de euro.

Pentru că a ajuns până în finală, reprezentativa Croaţiei va încasa 9 milioane de euro, anunţă as.com. Pentru că a triumfat în finala mică, Italia va primi 8 milioane de euro. Pe locul 4 la finalul acestei ediţii, Olanda urmează să fie recompensată cu 7 milioane de euro.

În total, bugetul pus la dispoziţie de UEFA pentru Nations League s-a ridicat la 76 de milioane de euro. În această sumă au fost incluse şi bonusurile.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
7
mai
23:44
PSG – Borussia Dortmund 0-1. Echipa germană e prima finalistă a Ligii Campionilor în acest sezon! Parizienii au avut 4 bare!
7
mai
23:43
FotoOlimpiu Moruţan a mers în cârje la stadion pentru a-şi susţine echipa la semifinala cu Beşiktaş! Mesajul superb al clubului
7
mai
23:32
Xavi a ales jucătorii care nu pot pleca de la Barcelona! Numele care nu pot fi transferate de nicio echipă din lume
7
mai
23:17
Un veteran de la Real Madrid, mesaj emoționant înainte de returul cu Bayern Munchen din Ligă: „Probabil va fi ultimul meci”
7
mai
23:16
Răspunsul primarului Buzăului la întrebarea dacă aşteaptă duelurile cu Gigi Becali: „Sper ca Gloria Buzău să devină «Steluţa» 2”
7
mai
22:49
Reacția premierului Marcel Ciolacu după ce Gloria Buzău a promovat în Liga 1! Mesaj după finalul partidei cu Unirea Slobozia
7
mai
22:21
Reacţia lui Ion Crăciunescu după ce Darius Olaru i-a strigat „Băi, prostule!” centralului meciului Universitatea Craiova – FCSB!
7
mai
22:02
„Mă simt extenuat!” Andrei Prepeliță și-a găsit cu greu cuvintele după ce a promovat cu Gloria Buzău în Liga 1!
7
mai
21:52
Anunţul lui Florin Manea despre transferul lui Denis Drăguş: „Cluburile s-au înţeles”
7
mai
21:46
„N-a înțeles nimic! O prostie!” Mihai Stoica i-a dat replica lui Andrea Compagno! „MM” a răspuns, după atacul italianului
Vezi toate știrile
Citește și