Închide meniul
VIDEO

Câţi bani va încasa Spania după ce a câştigat UEFA Nations League. Şi finalista Croaţia va primi o sumă uriaşă

Iulian Focșăneanu Publicat: 19 iunie 2023, 0:30

Reclamă
Câţi bani va încasa Spania după ce a câştigat UEFA Nations League. Şi finalista Croaţia va primi o sumă uriaşă

Câţi bani va încasa Spania după ce a câştigat UEFA Nations League

Croaţia - Spania a fost finala Nations League / Colaj Profimediaimages

Croaţia – Spania | S-a aflat câţi bani va încasa Spania după ce a câştigat, la lovituri de departajare, UEFA Nations League. Reprezentativa antrenată de Luis de la Fuente a dat marea lovitură şi a triumfat în finala cu Croaţia, disputată pe stadionul „De Kuip” din Rotterdam. Meciul a putut fi urmărit pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Spania a câştigat dramatic finala cu Croaţia. A fost 0-0 după 120 de minute, astfel că noua campioană din Liga Naţiunilor s-a decis la lovituri de departajare. Majer şi Petkovic nu au reuşit să îl învingă pe Unai Simon, iar trofeul le-a revenit jucătorilor lui Luis de la Fuente. Vezi VIDEO cu executarea loviturilor de departajare din finala Nations League.

Spania a devenit a treia echipă care cucereşte trofeul Ligii Naţiunilor. Competiţia a mai fost câştigată de Portugalia lui Cristiano Ronaldo, în 2019, şi de Franţa lui Kylian Mbappe, în 2021.

Câţi bani va încasa Spania după ce a câştigat UEFA Nations League

Câştigătoare a Campionatului Mondial (2010) şi a Campionatului European (1964, 2008, 2012), „La Roja” a reuşit să obţină şi trofeul care îi lipsea. A dat şi o lovitură financiară importantă. Pentru victoria din finala Nations League, naţionala Spaniei va fi recopensată cu un cec de 10.5 milioane de euro.

Pentru că a ajuns până în finală, reprezentativa Croaţiei va încasa 9 milioane de euro, anunţă as.com. Pentru că a triumfat în finala mică, Italia va primi 8 milioane de euro. Pe locul 4 la finalul acestei ediţii, Olanda urmează să fie recompensată cu 7 milioane de euro.

Reclamă

În total, bugetul pus la dispoziţie de UEFA pentru Nations League s-a ridicat la 76 de milioane de euro. În această sumă au fost incluse şi bonusurile.

Italia a cucerit medalia de bronz în UEFA Nations League

Echipa naţională de fotbal a Italiei a învins duminică, în deplasare, scor 3-2, echipa naţională a Olandeis şi a cucerit medalia de bronz a Ligii Naţiunilor.

În meciul disputat la Enschede, Italia a deschis scorul încă din minutul 6, prin superbul şut al lui Federico Dimarco, din afara careului. În minutul 20 Squadra Azzura a majorat avantajul de pe tabelă prin reuşita lui Davide Frattesi. Gazdele au cerut penalti în finalul primei părţi, pentru un presupus henţ al lui Cristante, dar arbitrul suedez Glenn Nyberg nu a acordat nimic după consultarea VAR şi la pauză s-a intrat cu 2-0 pentru italieni.

Reclamă 4 / 0/3

Olandezii au atacat poarta lui Donnarumma încă din startul reprizei secunde şi au înscris prin Steven Bergwijn, în minutul 68, după numai patru minute însă, Federico Chiesa a restabilit diferenţa de două goluri, 3-1 pentru Italia.

Finalul a fost pe muchie de cuţit. Wout Weghorst a avut un gol anulat de VAR în minutul 82, penru că olandezul se afla în poziţie de ofsaid. Gazdele au marcat însă în minutul 90, prin Georginio Wijnaldum, şi au pus presiune pe apărarea italienilor, însă scorul nu s-a mai schimbat şi Italia s-a impus cu 3-2, într-o repriză prelungită cu 11 minute, cucerind medalia de bronz a Ligii Naţiunilor.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:18 Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY 22:15 „Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!” 21:58 LIVE TEXTAS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta se joacă ACUM. Au înceăut semifinalele Europa League şi Conference League 21:50 România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore 21:40 Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa 20:53 Prima reacţie a lui Marius Şumudică, după întâlnirea de taină cu Dan Şucu: „Nu se gândește decât la binele Rapidului!” 20:52 Victor Piţurcă, şocat de „perla” Universităţii Craiova: „După 10 minute era sufocat. Patronul ar trebui să îşi pună întrebarea” 20:20 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 20:18 Marius Lăcătuş a dat verdictul, după titlul câştigat de FCSB! „Fiara” ştie unde s-a făcut diferenţa 20:16 VideoTeodora, fiica lui Mihai Stoica, dezvăluiri emoţionante despre tatăl său şi FCSB: „E ca o altă familie pentru mine!” EXCLUSIV Vezi toate știrile
Citește și