Închide meniul
Video

Marius Marin, cu gândul la Euro 2024: „Trebuie să le facem cadou suporterilor!”. Mijlocașul a răspuns criticilor după Finlanda – România 1-1. EXCLUSIV

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 24 septembrie 2022, 10:01

Marius Marin, reacție după Finlanda - România 1-1

Marius Marin, în timpul unui interviu

Marius Marin este cu gândul la Euro 2024. Mijlocașul de 24 de ani, de la Pisa, este încrezător după remiza obținută de naționala României pe terenul Finlandei, scor 1-1, în Liga Națiunilor. Marin privește optimist către viitor și este bucuros că Edi Iordănescu are încredere în calitățile sale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În plus, Marin n-a ratat momentul să le răspundă contestatarilor. Multe voci au acuzat faptul că la echipa națională sunt convocați mulți jucători care evoluează în ligile inferioare din străinătate. Este și cazul lui Marius Marin, care este legitimat la Pisa, în Serie B.

Marius Marin, cu gândul la Euro 2024: „Trebuie să le facem cadou suporterilor!”

Marin consideră că România ar fi meritat să plece cu toate cele 3 puncte de la Helsinki. Mijlocașul de 24 de ani își dorește să pună umărul la calificarea naționalei noastre la Euro 2024 și să facă mândri suporterii.

Internaționalul de la Pisa rămâne concentrat pe ultimul duel din grupa de Liga Națiunilor, cu Bosnia, de luni seară (21:45, LIVE TEXT pe AS.ro).

„După părerea mea, am făcut un meci foarte bun astăzi, cred că meritam mai mult, având în vedere că am primit gol pe o pierdere de minge a noastră. Dar cred că, în mare, am făcut un meci foarte bun, am avut ocazii, am creat și cred că s-a văzut o diferență mare dintre meciul de acasă și cel de aici.

Reclamă

Cred că ne-a lipsit mai multă inventivitate în ultimii 20 de metri. Am ajuns acolo cu mingea, dar n-am băgat-o în poartă. La asta cred că trebuie să lucrăm mai mult pentru că avem un meci cu Bosnia, acasă, și ne dorim foarte mult să câștigăm. Pentru moralul nostru și pentru munca pe care am depus-o în această seară.

Am văzut altă atitudine în seara asta față de ultimul meci de acasă. Băieții au muncit mult și am venit aici cu gândul doar la victorie, dar se pare că ne-am ales cu egalul. Mă simt foarte bine, mă bucur că Mister are încredere în mine și se bazează pe mine. Trebuie să rămân cu capul jos, să muncesc pentru că sunt la început și încă n-am demonstrat nimic.

Cred că, dacă e să o luăm jucător cu jucător, mulți jucători din Serie B ar merita să joace în campionate mai tari. Dar avem contracte, eu anul trecut am jucat și finala de play-off, dar am pierdut-o. Sperăm ca anul ăsta să fie mai bun și să promovăm în Serie A.

Reclamă 4 / 0/3

(N.r. – Mergem la Euro?) Sincer, trebuie. Sunt mulți ani de când n-am mai văzut naționala la un Campionat European. Ne dorim foarte mult și ar trebui să le facem cadou și suporterilor români pentru că așteaptă de mult timp această oportunitate”, a spus Marius Marin, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Florin Tănase e sigur că România ajunge la Euro 2024 cu Edi Iordănescu pe bancă

La rândul său, Florin Tănase e sigur că România ajunge la Euro 2024 cu Edi Iordănescu pe bancă. Fostul mijlocaș de la FCSB a marcat golul tricolorilor, în Finlanda – România 1-1, meci transmis de Antena1 şi AntenaPLAY.

„Am făcut un joc destul de bun zic eu, ne-am creat multe ocazii de a marca. Am arătat un spirit bun şi că avem jucători valoroşi care pot juca un fotbal bun. Important este să jucăm bine de la meci la meci. Să pregătim următoarea campanie, de Euro 2024 şi să mergem la turneul final.

Am avut ocazii mai mari, am avut două bare. A lipsit golul 2. Sunt bucuros, golul îmi dă încredere. Asta trebuie să fac eu la fiecare meci, să marchez şi să-mi ajut echipa. Ar trebui să ne dea speranţe meciul de azi. Suntem un grup unit, trebuie să ne ajutăm. Avem şanse să mergem la Euro 2024.

Cred că Edi trebuie să rămână. Am mai spus-o. Poate schimba faţa echipei naţionale. S-a simţit schimbarea din teren. Stanciu a fost accidentat, dar a intrat foarte bine. Avem nevoie de un jucător precum Stanciu. Mă simt bine, fizic am fost bine. Sper să am evoluţii bune. Trebuie să jucăm cu încredere, să jucăm ofensiv”, a spus Tănase, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Finlanda – România 1-1

Reprezentativa României a remizat, vineri seară, în deplasare, scor 1-1, cu selecţionata Finlandei, în penultima etapă a grupelor Ligii Naţiunilor. În celălalt meci din grupă, Bosnia şi Herţegovina a învins cu 1-0 Muntenegru. Echipa României ocupă în continuare ultimul loc în clasamentul grupei.

La Helsinki, Finlanda a deschis scorul prin Pukki, în minutul 12. Pentru România a marcat Florin Tănase, în minutul 52. Ionuţ Radu a debutat la prima reprezentativă în acest meci.

Reclamă

FINLANDA: 1. Hradecky – 17. Alho, 2. L. Väisänen, 4. Ivanov, 3. Jensen, 18. Uronen (15. Kairinen ’88) – 16. Valakari (14. Lingman ’58), 11. Schüller (8. Niskanen), 6. Kamara – 9. F. Jensen (21. Källman ’58), 10. Pukki (20. Pohjanpalo ’75). Selecţioner: Markku Kanerva

ROMÂNIA: 1. Radu – 2. Raţiu, 5. Nedelcearu, 17. Rus, 11. Bancu – 18. R. Marin-cpt. (8. Cicâldău ‘90+1), 14. M. Marin, 19. Tănase (10. Stanciu ’66) – 20. Man (23. Cordea ’66), 7. Alibec (9. Puşcaş ’66), 13. Sorescu (21. Drăguş ’79). Selecţioner: Edward Iordănescu

Recomandări
  • Marius Marin, cu gândul la Euro 2024: „Trebuie să le facem cadou suporterilor!”
  • Mijlocașul a răspuns criticilor după Finlanda – România 1-1

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:41 AC Milan – Inter 1-2! Inter a câștigat titlul în Serie A după ce și-a răpus marea rivală în „Derby della Madonnina” 23:30 LIVE VIDEOMiddlesbrough – Leeds 2-4, în AntenaPLAY. Nebunie de meci în Championship. A „plouat” cu goluri în prima repriză! 23:27 EXCLUSIV„Trenul ar trebui să se mai oprească!” Ciprian Marica, avertisment pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl cere la EURO 2024! 23:10 „Normal că m-aș întoarce!” Dan Petrescu a cerut o revenire de senzație la CFR Cluj, iar jucătorul a reacționat imediat! 22:53 LIVE VIDEOFarense – Benfica se joacă ACUM în AntenaPLAY. „Vulturii”, ultima șansă în lupta la titlu din Liga Portugal 22:52 Florin Prunea, reproș pentru Victor Angelescu pe „tema Marius Șumudică”! Ce i-a spus acționarului minoritar de la Rapid 22:44 Visul de Champions League al lui Gigi Becali, spulberat deja de Iosif Rotariu: „Lotul FCSB-ului este subţire valoric şi numeric!” 22:29 „Și calul aleargă!” Mircea Rednic sare cu prime și are un plan „diabolic”, pentru a-i păstra pe jucătorii împrumutați de la Rapid 22:16 Bernadette Szocs luptă cu cele mai bune jucătoare de tenis de masă la Saudi Smash 2024 (1-11 mai, AntenaPLAY) 21:33 Al Hilal – Al Ain, marţi, 21:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Programul complet al returului semifinalelor Ligii Campionilor Asiei Vezi toate știrile
Citește și