Închide meniul

Mihai Stoica cere o „revoluţie” în fotbalul din România: „Modelul maghiarilor trebuie urmat!”. Ce selecţioner şi-ar dori

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 25 septembrie 2022, 8:36

Mihai Stoica cere o „revoluţie în fotbalul din România: „Modelul maghiarilor trebuie urmat!. Ce selecţioner şi-ar dori

Edi Iordănescu nu exclude din start o revenire la FCSB. A îngropat securea războiului cu Gigi Becali

Mihai Stoica şi Edi Iordănescu au colaborat la FCSB / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Mihai Stoica s-a săturat şi cere o „revoluţie” în fotbalul din România. E convins că doar aşa se pot vedea rezultate la echipa naţională. Managerul general de la FCSB îşi doreşte să se urmeze modelul ales în Ungaria şi să înceapă o reconstrucţie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

MM i-a dat exemplu pe fotbaliştii maghiari, care au obţinut rezultate spectaculoase. Sunt pe primul loc în grupa „morţii” din Nations League, din care mai fac parte Italia, Germania şi Anglia. Au învins-o cu 4-0, în deplasare, pe selecţionata lui Southgate şi tocmai au răpus-o şi pe Germania, la ea acasă!

Mihai Stoica cere o „revoluţie” în fotbalul din România

Oficialul FCSB anunţă că, dintre antrenorii români, lupta pentru postul de selecţioner ar trebui să se dea între Cosmin Olăroiu şi Răzvan Lucescu. Şi-ar dori totuşi ca Răzvan Burleanu să îl înlocuiască pe Edi Iordănescu cu un tehnician italian.

Eu cred că modelul maghiarilor ar trebui urmat. Nu trebuie să avem neapărat un antrenor român. Antrenorii români de mare valoare stau pe milioane afară. La momentul actual eu cred că dacă ar fi toţi, prin absurd, disponibili pentru naţională, ar exista bani de salariu, finala ar fi între Olăroiu şi Răzvan Lucescu. Bun, nu sunt disponibili. Echipa naţională nu poate ajunge să concureze cu cluburile respective.

Atunci aduc un antrenor străin, nu neapărat un antrenor străin care nu ştia, care era lăsat de fotbal, cum era Daum. Daum era lăsat, nu ştia de capul lui. Aduc un Rossi (n.r. – selecţionerul Ungariei), habar nu am, italieni. Mă gândeam la genul Stamaccioni. Există atât de mulţi antrenori în Italia. Italia, un izvor de antrenori. La naţională nu trebuie să-i dau un salariu extraordinar, dar o încerc şi pe asta. Vrei un antrenor ca să ce? Să fie ascultător? Nu trebuie să fie neapărat român, din moment ce ungurii au făcut ce au făcut cu un străin„, a declarat Mihai Stoica la orangesport.ro.

Reclamă

Reprezentativa Ungariei îl are pe bancă, din 2018, pe Marco Rossi. Antrenorul italian şi-ar fi dorit să ajungă în Liga 1.

Marco Rossi m-a chemat de două ori să-i găsesc echipă de club în România, când era liber„, a spus Giovanni Becali pentru sursa citată anterior.

Mihai Stoichiţă a răbufnit la adresa contestatarilor lui Edi Iordănescu

Mihai Stoichiţă a răbufnit când a fost întrebat dacă România – Bosnia e ultimul meci al lui Edi Iordănescu la naţională. Directorul tehnic al naţionalei a reacţionat nervos, în faţa jurnaliştilor, şi a ţinut să asigure că viitorul lui Edi Iordănescu nu depinde de rezultatul partidei de luni seara.

Reclamă 4 / 0/3

Stoichiţă le-a transmis un mesaj direct contestatarilor selecţionerului. I-a anunţat că nu îl interesează opiniile lor şi că fiul lui Anghel Iordănescu are parte de toată susţinerea FRF.

Eu cred că s-a văzut clar în meciul din Finlanda că am fost superiori. Dacă vom păstra aceeași tentă de joc şi aceeaşi atitudine, sigur vom câștiga. Nu mă gândesc neapărat la bosnieci, mă gândesc la ce facem noi în teren.

(Reporter: Apar tot mai mulţi contestatari ai lui Edi Iordănescu, e posibil să fie ultimul lui meci la echipa naţională?) Nu comentez opiniile altora. Astea pentru mine nu contează. Opiniile îi aparțin fiecăruia, fiecare poate să gândească într-un fel. Nu mă interesează ce contestatari are Edi Iordănescu.

Mă puneți să repet ce am tot repetat. Nu e o dublă decisivă deloc. Ce vreți să vă spun? Am spus-o de nu știu câte ori până acum. Vreți să mă repet la fiecare interviu cu același lucru? (Reporter: Nu iese fum fără foc) La noi nu a fost foc (n.r. referitor la posibila înlocuire a lui Edi Iordănescu cu Dan Petrescu)„, a declarat Mihai Stoichiţă.

Edi Iordănescu are o singură victorie în cele şapte meciuri în care a stat pe banca naţionalei României. Dacă tricolorii vor retrograda în Liga C din UEFA Nations League, oficialii FRF pot să îi rezilieze contractul selecţionerului.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 Vezi toate știrile
Citește și