Închide meniul

Mircea Lucescu, înainte de duelul Bosnia – România (21:45, Antena 1): „Trebuie să ne gândim cum obţin performanţe marile echipe ale Europei”

Dan Roșu Publicat: 7 iunie 2022, 14:05

Mircea Lucescu, înainte de duelul Bosnia – România (21:45, Antena 1): „Trebuie să ne gândim cum obţin performanţe marile echipe ale Europei

Mircea Lucescu, înainte de duelul Bosnia - România (21:45, Antena 1)

Mircea Lucescu, în cadrul unei emisiuni / Antena 1

  • Mircea Lucescu, sfat pentru tricolori, înainte de Bosnia – România
  • Bosnia – România (azi, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Mircea Lucescu le dă sfaturi tricolorilor, înainte de duelul Bosnia – România, ce e va desfăşura în această seară, de la 21.45, pe Antena 1 şi Antena Play, în Nations League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Cam în toate domeniile avem oameni talentaţi, până la un anumit nivel. După care organizarea, dirijarea lor ţine de cei dinaintea noastră. Dacă sunt altruişti sau dacă sunt pozitivi, ajută foarte mult acest lucru. Dacă se gândesc doar la ei, cum se întâmplă în zilele astea, atunci e foarte greu pentru ceilalţi să răzbească în viaţă. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu fotbalul şi cu echipa naţională.

Mircea Lucescu le dă sfaturi tricolorilor, înainte de duelul Bosnia – România

Avem jucători talentaţi, am avut întotdeauna şi avem şi acum, pentru că talentul nu dispare. Chestia aceea cu Generaţia de Aur nu o iau. Generaţia de Aur a fost foarte bine organizată. Jucătorii au fost bine crescuţi. Acei jucători au dus echipa naţională la cel mai înalt nivel. Şi antrenorii, şi conducerea, şi ministerele au contribuit la performanţele care s-au obţinut. Ei s-au exprimat prin calificări la Europene şi Mondiale.

Reclamă

Trebuie să ne gândim cum obţin performanţe marile echipe ale Europei. Sunt echipe care au început cu jucători pe la 15-16-17 ani şi au continuat. A fost Islanda, a fost Elveţia care cu acelaşi grup de jucători au reuşit. E şi varianta în care echipele naţionale sunt formate de la una-două echipe mari”, a spus Mircea Lucescu, în cadrul emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani.

Cum poate ajunge România la Euro 2024 prin Nations League

În primul rând, tragerea la sorți a preliminariilor viitoarei ediții a Europeanului, găzduit peste 2 ani de Germania, va avea la bază ierarhia din Liga Națiunilor. Pe 9 octombrie 2022, la Frankfurt, naționalele europene vor fi împărțite în urne în funcție de aceste rezultate.

Reclamă

Apoi, Liga Națiunilor oferă o a doua șansă pentru prezența la EURO. 20 de echipe (primele două clasate în grupe) se vor califica la turneul final în urma preliminariilor, iar alte 12 selecționate își vor câștiga din Liga Națiunilor locul într-un play-off care decide alte 3 calificate.

Locurile în play-off sunt alocate câștigătoarelor de grupă din Ligile A, B și C, dacă acestea nu sunt deja calificate din preliminarii. Cea mai bună câștigătoare din Liga D merge și ea la baraj dacă o câștigătoare din ligile superioare e deja calificată la EURO.

La fel și cel mai bine clasate selecționate din competiție în cazul în care mai multe câștigătoare de grupă din Nations League au deja biletele pentru EURO.

Reclamă 4 / 0/3

Hai, România! În fiecare zi. Ce meciuri transmite Antena 1 din luna iunie

Antena 1 a cumpărat drepturile pentru meciurile echipei naţionale de fotbal a României pentru următorii 6 ani. Primele partide sunt programate în luna iunie, când echipa antrenată de Edi Iordănescu dispută partidele din Nations League, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Două meciuri în luna iunie şi unul în luna septembrie din grupa 3 a Ligii B UEFA Nations League sunt programate pe Antena 1, duelurile de foc cu Bosnia în deplasare şi întâlnirea tur-retur cu Finlanda.

Programul partidelor transmise de Antena 1

Cele mai tari meciuri ale naționalei României vor fi în direct pe Antena 1. Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024.

  • 7 iunie 2022, 21:45: Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA
  • 11 iunie 2022, 21:45: ROMÂNIA – Finlanda
  • 23 septembrie 2022, 21:45: Finlanda – ROMÂNIA

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo
Liga 1 • 27 mart., 21:41
„Asta le mai lipsea!” Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo: „Va fi un dezavantaj!”
Oferta uriaşă pe care Mircea Lucescu a refuzat-o, după ce antrenorul român a plecat de la Dinamo Kiev.
Fotbal • 26 mart., 18:10
„Cum ai putea câştiga titlul cu acea echipă?!” Oferta uriaşă pe care Mircea Lucescu a refuzat-o: „Nu puteam să merg acolo!”
„Au o vârstă!” Victor Becali, verdict sincer despre implicarea lui Mircea Lucescu și Ion Țiriac la Dinamo
Liga 1 • 25 mart., 12:48
„Au o vârstă!” Victor Becali, verdict sincer despre implicarea lui Mircea Lucescu și Ion Țiriac la Dinamo
Imaginea virală a zilei în fotbalul românesc! Edi Iordănescu, alături de tatăl său şi de Mircea Lucescu
Liga 1 • 24 mart., 17:24
Imaginea virală a zilei în fotbalul românesc! Edi Iordănescu, alături de tatăl său şi de Mircea Lucescu
Marius Şumudică l-a înjurat pe Mircea Lucescu!
Extra • 24 mart., 12:24
Marius Şumudică l-a înjurat pe Mircea Lucescu! Ce a urmat după incident e de povestit nepoţilor!