Închide meniul
Video

Nicuşor Bancu, prima reacţie după ce a fost salvator în România – Finlanda 1-0: „Nu am mai marcat niciodată aşa!”. De ce nu sărbătoreşte victoria din Nations League

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 11 iunie 2022, 23:58 / Actualizat: 12 iunie 2022, 1:12

Nicuşor Bancu se bucura dupa un gol marcat la meciul de fotbal dintre Romania si Finlanda, contand pentru Liga Natiunilor, desfasurat pe Stadionul Rapid Giulesti din Bucuresti, sambata 11 iunie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Nicuşor Bancu, bucuria de după golul marcat în România - Finlanda 1-0

Nicuşor Bancu a oferit prima reacţie după România – Finlanda, scor 1-0, din UEFA Nations League. Fundaşul Universităţii Craiova l-a ajutat pe Edi Iordănescu să obţină prima victorie pe banca tricolorilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Titularizat pe Giuleşti, Bancu a făcut unul dintre cele mai bune meciuri la prima reprezintativă. După o jumătate de oră de joc, a marcat din centrarea lui George Puşcaş. Putea reuşi chiar dubla, în minutul 89, dacă bara nu se opunea.

Video cu rezumatul partidei România – Finlanda 1-0

Nicuşor Bancu, prima reacţie după golul din România – Finlanda 1-0

Sunt foarte bucuros. Nu pentru că am marcat, în primul rând pentru victorie. Aveam nevoie de aceste trei puncte ca de aer. Mă bucur că în această seară ne-am dorit cu toţii mai mult decât în celelalte două meciuri, am jucat cu inima şi am meritat această victorie.

Ştiţi că eu joc mai ofensiv, am prins acel spaţiu, am pasat pentru Puşcaş, am văzut că nu este nimeni în careu şi am hotărât să merg eu. Am avut şi puţin noroc că adversarul meu direct a alunecat şi după aceea am dat mingea de unde a venit.

Reclamă

Per total a fost un sezon bun pentru mine, am jucat foarte bine. Mă bucur că aici, chiar dacă am avut acel moment, cei de aici au avut încredere în mine şi m-au selecţionat. Mă bucur că nu am dezamăgit şi i-am făcut să aibă încredere în mine.

(Reporter: Când ai marcat ultima dată cu capul?) Acesta este primul, nu am mai marcat niciodată. Mă bucur foarte mult, a venit într-un moment foarte dificil. Nu vom sărbători, ne bucurăm în această seară puţin. Ştim marţi ce ne aşteaptă, întâlnim o echipă care se apără foarte bine. (Cui îi dedici golul?) Familiei mele, iubitei mele şi în primul rând copilului meu care mă aşteaptă acasă„, a declarat Nicuşor Bancu în exclusivitate pentru Antena Sport.

Nicuşor Bancu, primul gol oficial din „era” Edi Iordănescu

Bancu a fost singurul jucător din primul „11” al României care a fost folosit titular și la ultimul duel al tricolorilor cu Finlanda, din 2018. El a înscris acum primul gol al naţionalei noastre în această ediţie a Ligii Naţiunilor.

Reclamă 4 / 0/3

Nicuşor Bancu a reuşit un un-doi de senzaţie cu George Puşcaş, în minutul 30. I-a pasat în profunzime atacantului care tocmai ratase un penalty. Puşcaş s-a dus spre colţul terenului, a driblat un adversar şi a centrat în mijlocul careului.

Singurul jucător al lui Edi Iordănescu, aflat în careul nordicilor, a fost chiar Bancu. Dintre doi finlandezi, fotbalistul venit din Bănie a trimis o lovitură perfectă de cap şi a trimis mingea în poartă.

Bancu a ridicat fanii în picioare şi s-a bucurat alături de coechipieri. Fundaşul de 29 de ani nu mai marcase din finalul anului trecut, din victoria cu Liechtenstein, scor 2-0, din preliminariile pentru Campionatul Mondial.

George Puşcaş a ratat un penalty în România – Finlanda

În minutul 14, Darius Olaru a scos un penalty după un duel cu un adversar. Jere Uronen a dat cu el de pământ şi arbitrul a intervenit rapid. A arătat punctul cu var, după ce s-a sfătuit şi cu asistenţii săi.

Puşcaş nu a stat pe gânduri şi a luat mingea în mână. Şi-a asumat răspunderea, dar a avut o execuţie sub aşteptări. Vârful care a jucat în ultimul sezon la Pisa a trimis pe centrul porţii şi i-a permis portarului advers, Jesse Joronen, să respingă cu uşurinţă. Imediat după, Edi Iordănescu s-a întors cu spatele, dezamăgit.

Hai, România! În fiecare zi. Ce meciuri transmite Antena 1 din luna iunie

Antena 1 a cumpărat drepturile pentru meciurile echipei naţionale de fotbal a României pentru următorii 6 ani. Primele partide sunt programate în luna iunie, când echipa antrenată de Edi Iordănescu dispută partidele din Nations League, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Reclamă

Două meciuri în luna iunie şi unul în luna septembrie din grupa 3 a Ligii B UEFA Nations League sunt programate pe Antena 1, duelurile de foc cu Bosnia în deplasare şi întâlnirea tur-retur cu Finlanda.

Programul partidelor din Nations League transmise de Antena 1:

Cele mai tari meciuri ale naționalei României vor fi în direct pe Antena 1. Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024

Recomandări
  • Nicuşor Bancu, gol în România – Finlanda 1-0
  • Mijlocaşul Universităţii Craiova i-a adus prima victorie lui Edi Iordănescu

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:40
Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00)
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și