Închide meniul
Video

Nicuşor Bancu, primul gol oficial din „era” Edi Iordănescu! A marcat în România – Finlanda după o fază superbă a lui George Puşcaş VIDEO

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 11 iunie 2022, 22:42 / Actualizat: 12 iunie 2022, 1:13

George Puşcaş a ratat un penalty în România - Finlanda

Nicuşor Bancu, gol împotriva Finlandei / Profimediaimages

Nicuşor Bancu a înscris primul gol oficial din „era” Edi Iordănescu, în meciul România – Finlanda, din UEFA Nations League, meci transmis în direct pe Antena 1 şi Antena Play. Fundaşul Universităţii Craiova a deschis scorul pe stadionul din Giuleşti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bancu a fost singurul jucător din primul „11” al României care a fost folosit titular și la ultimul duel al tricolorilor cu Finlanda, din 2018. El a înscris acum primul gol al naţionalei noastre în această ediţie a Ligii Naţiunilor.

Video cu rezumatul partidei România – Finlanda 1-0

Nicuşor Bancu, primul gol oficial din „era” Edi Iordănescu

Bancu a reuşit un un-doi de senzaţie cu George Puşcaş, în minutul 30. I-a pasat în profunzime atacantului care tocmai ratase un penalty. Puşcaş s-a dus spre colţul terenului, a driblat un adversar şi a centrat în mijlocul careului.

Singurul jucător al lui Edi Iordănescu, aflat în careul nordicilor, a fost chiar Bancu. Dintre doi finlandezi, fotbalistul venit din Bănie a trimis o lovitură perfectă de cap şi a trimis mingea în poartă.

Reclamă

Bancu a ridicat cei 14.000 de fani în picioare şi s-a bucurat alături de coechipieri. Fundaşul de 29 de ani nu mai marcase din finalul anului trecut, din victoria cu Liechtenstein, scor 2-0, din preliminariile pentru Campionatul Mondial.

George Puşcaş a ratat un penalty în România – Finlanda

În minutul 14, Darius Olaru a scos un penalty după un duel cu un adversar. Jere Uronen a dat cu el de pământ şi arbitrul a intervenit rapid. A arătat punctul cu var, după ce s-a sfătuit şi cu asistenţii săi.

Puşcaş nu a stat pe gânduri şi a luat mingea în mână. Şi-a asumat răspunderea, dar a avut o execuţie sub aşteptări. Vârful care a jucat în ultimul sezon la Pisa a trimis pe centrul porţii şi i-a permis portarului advers, Jesse Joronen, să respingă cu uşurinţă.

Reclamă 4 / 0/3

Imediat după, Edi Iordănescu s-a întors cu spatele, dezamăgit. George Puşcaş a ratat din toate poziţiile şi în ultimul meci al naţionalei. În Bosnia a semnat o altă ratare incredibilă, cu poarta goală. În minutul 19 s-a aflat în poziţie excelentă, însă nu a reuşit să deschidă scorul. Puşcaş a semnat una dintre cele mai mari ratări ale carierei. Vârful de 26 de ani, care a surprins în Serie B, nu a izbutit să înscrie dintr-o poziţie ideală!

Puşcaş şi Andrei Burcă au semnat şi o altă ratare uriaşă. În minutul 37, naţionala noastră putea marca primul gol în această ediţie din Liga Naţiunilor. Învinşi în Muntenegru cu 0-2, jucătorii lui Edi Iordănescu au avut un ghinion uriaş la Zenica.

Mario Camora a reuşit o pasă prin care a surprins toată defensiva gazdelor. Mingea a ajuns la Burcă, cel care a încercat să reia din prima. Fundaşul de la CFR Cluj doar a „şters” mingea, care a ajuns la George Puşcaş. Lovitura acestuia de cap, din marginea careului mic, l-a luat la ţintă pe portarul Bosniei.

Balonul a ajuns după la Andrei Burcă, dar şutul acestuia a trecut razant pe lângă poarta din stânga lui Sehic. Jucătorul venit de la campioana României s-a aşezat în genunchi şi şi-a pus mâinile în cap.

Hai, România! În fiecare zi. Ce meciuri transmite Antena 1 din luna iunie

Antena 1 a cumpărat drepturile pentru meciurile echipei naţionale de fotbal a României pentru următorii 6 ani. Primele partide sunt programate în luna iunie, când echipa antrenată de Edi Iordănescu dispută partidele din Nations League, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Două meciuri în luna iunie şi unul în luna septembrie din grupa 3 a Ligii B UEFA Nations League sunt programate pe Antena 1, duelurile de foc cu Bosnia în deplasare şi întâlnirea tur-retur cu Finlanda.

Programul partidelor din Nations League transmise de Antena 1:

Reclamă

Cele mai tari meciuri ale naționalei României vor fi în direct pe Antena 1. Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024.

Recomandări
  • Nicuşor Bancu, gol în România – Finlanda
  • Fundaşul Universităţii Craiova a marcat din centrarea lui George Puşcaş

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:49 Gabriela Ruse a fost învinsă de Caroline Garcia în sferturile turneului de la Rouen. Câţi bani şi câte puncte va primi românca 21:47 Gigi Becali şi-a găsit atacant! Jucătorul care revine la FCSB şi poate fi surpriza pentru preliminariile Champions League 21:44 LIVE TEXTFarul Constanța – CFR Cluj 2-0. Louis Munteanu şi Ionuţ Cojocaru au făcut praf apărarea ardelenilor! 21:30 Palermo – Parma este acum LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! 21:06 Dorit de FCSB şi Rapid, Louis Munteanu a deschis scorul în meciul Farul – CFR Cluj! Execuţie superbă a atacantului lui Gică Hagi 19:52 Hermannstadt – FC Botoşani 1-1. Sibienii au egalat în prelungirile partidei, în 10 oameni! Cum arată acum clasamentul în play-out 19:29 EXCLUSIVUTA a primit interdicţie la transferuri! Lovitură dură pentru echipa lui Mircea Rednic, care ţinteşte prezenţa în cupele europene 19:08 VideoDavid Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” 19:08 Întrebat dacă ia în calcul să revină ca selecţioner la naţionala României, Mircea Lucescu a dat un răspuns din numai trei cuvinte 18:47 Mihai Pintilii, sfat preţios pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl vede titular la EURO 2024: „Are o calitate incredibilă!” Vezi toate știrile
Citește și