Închide meniul

România, cap de serie la tragerea la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor! Cum arată urnele

Viviana Moraru Publicat: 6 februarie 2024, 13:23

Reclamă
România, cap de serie la tragerea la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor! Cum arată urnele

România, cap de serie la tragerea la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor

Jucătorii naţionalei României, bucurie în timpul unui meci/ Profimedia

România este cap de serie la tragerea la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor, care se va vedea live în AntenaPLAY, joi, de la ora 19:00. Echipa naţională va evolua în Liga C a competiţiei care ne poate duce şi la Campionatul Mondial din 2026.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a retrogradat în Liga C a Ligii Naţiunilor, după ce anul trecut a încheiat pe ultimul loc grupa din Liga B.

România, cap de serie la tragerea la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor! Cum arată urnele

Edi Iordănescu nu va fi prezent la evenimentul care se va desfăşura la Paris, din cauza unor probleme de sănătate, a anunţat FRF.ro.

„Selecţionerul României, Edward Iordănescu, nu va putea fi prezent la eveniment. Acesta încă se reface după o boală sezonieră. Naţionala României va fi reprezentată de antrenorul secund Ionel Gane”, informează FRF.

Componenţa urnelor din Liga C:

Reclamă

Lituania şi Gibraltar vor disputa un meci de baraj în luna martie pentru a se stabili formaţia ce va fi în Liga C. Învinsa va merge în Liga D.

Tragerea la sorţi va începe cu Liga D şi se va încheia cu Liga A. În Liga C există o singură restricţie, Azerbaidjan şi Armenia nu vor putea face parte din aceeaşi grupă. Echipele vor fi extrase din urne în ordine. Mai exact, în fiecare grupă se va extrage câte o echipă din fiecare urnă, începând de la prima şi până la a patra. Poziţia în grupă va fi aceeaşi cu cea a urnei din care este extrasă.

UEFA Nations League 2024-2025 va conta şi pentru stabilirea ultimelor echipe europene calificate la Cupa Mondială din 2026. Cele mai bine clasate 4 formaţii în Liga Naţiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru Mondial, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund.

Reclamă 4 / 0/3

Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte 4 echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele 4 naţionale europene participante la Cupa Mondială din Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada.

Edi Iordănescu refuză discuțiile despre prelungirea contractului

Este criză la FRF! Se apropie EURO 2024, dar şefii FRF se gândesc și la viitorul echipei naționale! România rămâne fără selecționer după Campionatul European! Contractul lui Edi Iordănescu cu Federația Română de Fotbal va expira după turneul final, iar actualul selecționer refuză, momentan, negocierile pentru prelungirea contractului.

Din informațiile Antena Sport, Iordănescu ar fi refuzat deja de câteva ori să se aşeze la masa negocierilor cu cei de la FRF pentru prelungirea contractului! Mai mult decât atât, selecționerul nu va merge nici la tragerea la sorți a grupelor Nations League, competiție ce va începe imediat după EURO! Din câte se pare, fiul lui Anghel Iordănescu preferă să se concentreze doar la turneul final.

Așa cum Antena Sport v-a anunțat încă de acum câteva luni, Edi Iordănescu se gândește să renunțe la echipa națională, după EURO 2024! Selecționerul a fost extrem de dezamăgit de modul în care au fost tratați jucătorii primei reprezentative pe perioada calificărilor, iar familia trage de el să renunțe la națională!

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka Vezi toate știrile
Citește și