Închide meniul

România riscă să retrogradeze în Liga C din Nations League și să joace cu Luxemburg sau Insulele Feroe! Tricolorii, în cel mai negru moment din istorie

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 iunie 2022, 0:55

România riscă să retrogradeze în Liga C din Nations League și să joace cu Luxemburg sau Insulele Feroe! Tricolorii, în cel mai negru moment din istorie

România riscă să retrogradeze în Liga C din Nations League și să joace cu Luxemburg și Insulele Feroe

Edi Iordănescu, în momentul intonării imnului / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

România, cu Edi Iordănescu pe bancă, riscă să retrogradeze în Liga C din Nations League. Tricolorii sunt într-un moment teribil după ce au suferit o umilință incredibilă în Giulești. România – Muntenegru a fost 0-3, Stefan Mugosa fiind autorul unui hat-trick (42, 56, 63).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Naționala noastră trece prin cel mai negru moment din istorie, iar fanii au cerut demisii. „Mai bine plecați cu toții!„, au strigat ultrașii. Cu trei înfrângeri în cele patru meciuri disputate în această ediție a competiției, România riscă să sufere și o altă lovitură!

România riscă să retrogradeze în Liga C din Nations League

Naționala României este pe ultimul loc în grupă, cu 3 puncte. În această campanie, trupa lui Edi Iordănescu a pierdut ambele meciuri cu Muntenegru (0-2, 0-3) și a cedat în Bosnia (0-1). Singurul succes a fost înregistrat în Giulești, cu Finlanda, scor 1-0, în direct la Antena 1 și Antena Play.

Ei au datoria să meargă cu capul sus. Printre puţinele puncte pozitive e faptul că nu sunt punctele pentru EURO. Încerc să le fiu alăuri aşa cum pot. Atmosfera asta eu am găsit-o de când am venit. Nu au fost zile uşoare pentru echipă. Viitorul este important şi îl vom pune pe primul loc. Vom trage concluzii zilele următoare. Viitorul meu este mai puţin important.

Am venit cu bucurie să reprezint România. Sunt primul meu mare critic. Am încercat să dăm tot, au fost nopţi albe. Programul a fost greu. Dacă acum s-a terminat acţiunea, pot să spun că au fost jucători care ne-au lipsit. E foarte greu. Ne-au lipsit Ianis, Stanciu. Nu ai cum să vorbeşti de omogenitate”, a declarat Edi Iordănescu după România – Muntenegru 0-3.

Reclamă

De meciul cu Finlanda, din luna septembrie, depinde soarta tricolorilor. În cazul unui eșec la Helsinki, jucătorii naționalei noastre nu vor mai putea evita ultimul loc și vor retrograda în Liga C din Nations League.

Dacă se va întâmpla asta, jucătorii din reprezentativa României vor ajunge să își încerce forțele cu naționale ca Luxemburg, Insulele Feroe, Kosovo, Azerbaijan, Bulgaria sau Macedonia d e Nord.

Programul naționalei României din luna septembrie

Etapa a 5-a

Reclamă 4 / 0/3
  • Bosnia și Herțegovina – Muntenegru
  • Finlanda – România

Etapa a 6-a

  • Muntenegru – Finlanda
  • România – Bosnia și Herțegovina

În clasament, România ocupă ultimul loc, cu doar 3 puncte, lider fiind Bosnia, cu 8 puncte, urmată de Muntenegru cu 7 puncte, şi Finlanda, cu 4 puncte.

Întrebarea care l-a scos din minți pe Răzvan Burleanu

Cei peste 11.000 de fani au reacționat vehement în momentul în care Muntenegru a înscris cel de-al treilea gol în poarta României. Suporterii prezenți în Giulești i-au cerut demisia lui Răzvan Burleanu și selecționerului Edi Iordănescu.

În luna martie, Răzvan Burleanu a fost întrebat dacă va demisiona din postura de președinte al FRF în cazul în care România ratează prezența la Euro 2024. Șeful Federației s-a enervat la culme.

Jurnalist: „Că tot se vorbește de solidaritate în ultima perioadă. În cazul în care, Doamne ferește!, nu o să ne calificăm la EURO, veți fi solidar cu selecționerul?”
Răzvan Burleanu: „Nu înțeleg întrebarea. Va trebui să apelez, probabil, pentru licență”

Jurnalist: „Ne-am putea aștepta la o demisie și din partea dumneavoastră, în cazul în care nu ne vom califica la EURO 2024? Nu am ajunge din nou la un turneu final”
Răzvan Burleanu: „Ați uitat de 2016?!”

Jurnalist: „Nu ați prins toată perioada de calificare, în acea perioadă”
Răzvan Burleanu: „Păi, calificarea s-a jucat din 2014 și am ajuns în 2016. (n.r- râde). Vă e greu să acceptați, dar acceptați”

Reclamă

Jurnalist: „Era un antrenor pe care l-ați preluat, Victor Pițurcă, care a făcut marea majoritate a punctelor. Victor Pițurcă era la națională”
Răzvan Burleanu: „Nicidecum. Este fals ceea ce spuneți! Calificarea a fost susținută de domnul Anghel Iordănescu. În 2016, am fost prezenți la Campionatul European. În 2019, am fost prezenți la Campionatul European de Tineret.”

Răzvan Burleanu este președintele FRF din martie 2014. În mandatul său, România a ratat prezențele la Mondialul din 2018, Euro 2020 și Mondialul din 2022. Cu Burleanu, echipa națională a ajuns la cinci selecționeri diferiți în opt ani. Ultimul instalat pe bancă e Edi Iordănescu, care i-a luat locul lui Mirel Rădoi.

Hai, România! În fiecare zi! | Antena 1 e noua destinație pentru meciurile României în următorii 6 ani

Antena 1 investește în viitor, pe termen lung, pentru a le oferi românilor cele mai bune experiențe TV. Antena 1 crede în români și crede că, indiferent de generație, statut social sau idei diferite, România ne unește pe toți.

Toate meciurile importante transmise pentru următorii 6 ani se adaugă la recenta investiție Antena 1 în domeniul sportului: noul program sportiv zilnic Antena Sport și domeniul digital as.ro care deja servesc publicul din România și piața de advertising.

În plus față de meciurile României, Antena 1 și Antena Play vor transmite finala Ligii Națiunilor în 2023 și 2027.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” Vezi toate știrile
Citește și