Închide meniul

Christophe Galtier, convins că titlul din Ligue 1 i-a salvat postul la PSG: „Merit asta!”. Reacţia lui Nasser Al-Khelaifi

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 mai 2023, 11:07

Christophe Galtier, convins că titlul din Ligue 1 i-a salvat postul la PSG: „Merit asta!. Reacţia lui Nasser Al-Khelaifi

Christophe Galtier, convins că titlul din Ligue 1 i-a salvat postul la PSG

Christophe Galtier, la o conferinţă de presă / Profimediaimages

Christophe Galtier este convins că titlul din Ligue 1 i-a salvat postul la PSG. Totul după ce, în ultima perioadă, au apărut tot mai multe zvonuri că va fi demis la finalul acestui sezon. Luis Enrique ar fi favorit să fie numit de Nasser Al-Khelaifi la conducerea echipei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

PSG a remizat cu Strasbourg şi şi-a asigurat, matematic, titlul cu numărul 11 din istoria clubului. Parizienii i-au depăşit pe Marseille şi St. Etienne, acestea având câte 10 titluri în Hexagon.

Christophe Galtier, convins că titlul din Ligue 1 i-a salvat postul la PSG

Eliminarea prematură din Champions League ar putea conta decisiv. Totuşi, Galtier asigură că merită să rămână la PSG şi să îi fie respectat contractul valabil pentru încă un sezon.

Da, da, merit să continui aici. Pentru că am dat totul în acest sezon, cu multă energie, am reușit să țin cursul echipei în vremuri foarte, foarte grele, în care nu m-ați cruțat. Suntem campioni ai Franței, am câștigat Trofeul Campionilor. Un sezon catastrofal la PSG este atunci când nu ești campion. Am atins un obiectiv clar definit, nu am reuşit şi în Cupa France și Liga Campionilor, dar a fost foarte complicat pentru noi în a doua jumătate a sezonului„, a declarat Christophe Galtier pentru lequipe.fr.

După ce au avut probleme în a doua jumătate a sezonului, jucătorii lui Christophe Galtier au obţinut sâmbătă titlul în campionatul Franţei, în urma remizei 1-1 la Strasbourg. Preşedintele PSG, Nasser Al-Khelaifi, a declarat că titlul este unul istoric.

Reclamă

Deşi nu a apărut în faţa presei, Nasser Al-Khelaifi şi-a exprimat bucuria prin intermediul unui comunicat de presă al clubului. „Este, evident, un moment istoric pentru PSG”, a spus preşedintele qatariot.

Acest al 11-lea titlu de campion al Franţei este răsplata pentru toată munca pe care o depunem de 12 ani încoace. Atingerea vârfului istoriei Ligue 1 şi depăşirea unei legende precum Saint-Etienne este un adevărat motiv de mândrie. Aş dori să le mulţumesc tuturor celor implicaţi – conducători, jucători, personal şi suporteri – care, încă de la primul titlu al clubului, în 1986, au contribuit la transformarea acestuia într-un punct de referinţă. Acest record este, evident, şi al lor„, a spus el.

Lionel Messi, cel mai titrat jucător din istorie

Starul argentinian în vârstă de 35 de ani a şi marcat în remiza cu Strasbourg, scor 1-1, care a încheiat definitiv calculele în Ligue 1. Pentru PSG a fost cel de-al 11-lea trofeu de campioană. Nimeni nu a mai reuşit aşa ceva în Franţa!

Reclamă 4 / 0/3

Bucuria lui Messi a fost cu atât mai mare cu cât a reuşit o performanţă uriaşă. A câştigat al 43-lea trofeu din cariera de jucător şi a egalat recordul all-time care îi aparţinea chiar unui fost coechipier de la Barcelona, Dani Alves.

PSG a condus cu 1-0 la Strasbourg, prin golul lui Lionel Messi, din minutul 58, iar gazdele au egalat în minutul 78, când a marcat Gameiro, însă cu acest 1-1 parizienii şi-au păstrat titlul de campioni. RC Lens va merge alături de PSG în grupele Ligii Campionilor, în timp ce Olympique Marseille va juca în preliminarile Ligii Campionilor.

Cu golul marcat împotriva celor de la Strasbourg, Messi a spulberat un record care îi aparţinea lui Cristiano Ronaldo. Argentinianul a ajuns la 496 de goluri marcate în 547 de meciuri din cele mai importante cinci campionate ale Europei.

Messi este ca şi plecat de la PSG. Contractul lui expiră pe 30 iunie, iar deţinătorul a şapte Baloane de Aur a decis să nu mai semneze o nouă înţelegere cu gruparea de pe Parc des Princes.

Recomandări
  • PSG a câştigat al 11-lea titlu din istoria clubului
  • Christophe Galtier, prima reacţie după ce a devenit campion

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” 10:30 VIDEOLando Norris va pleca din pole în cursa de sprint din Marele Premiu al Chinei, pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY (sâmbătă, 06:00) 10:21 „Comportamentul lui a fost de vină!” Marcel Răducanu, mesaj acid despre transferul lui Florinel Coman în Qatar! 10:10 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și