Închide meniul

Lionel Messi, cel mai titrat jucător din istorie. Campion cu PSG, argentinianul a spulberat un record al lui Cristiano Ronaldo

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 mai 2023, 8:41

Lionel Messi, cel mai titrat jucător din istorie. Campion cu PSG, argentinianul a spulberat un record al lui Cristiano Ronaldo

Lionel Messi, cel mai titrat jucător din istorie

Lionel Messi, felicitat de Kylian Mbappe / Profimediaimages

  • Lionel Messi a devenit cel mai titrat jucător din istorie
  • A spulberat un record al lui Cristiano Ronaldo

Lionel Messi a devenit cel mai titrat jucător din istorie după ce a câştigat, matematic, titlul cu PSG. Starul argentinian în vârstă de 35 de ani a şi marcat în remiza cu Strasbourg, scor 1-1, care a încheiat definitiv calculele în Ligue 1. Pentru PSG a fost cel de-al 11-lea trofeu de campioană. Nimeni nu a mai reuşit aşa ceva în Franţa!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bucuria lui Messi a fost cu atât mai mare cu cât a reuşit o performanţă uriaşă. A câştigat al 43-lea trofeu din cariera de jucător şi a egalat recordul all-time care îi aparţinea chiar unui fost coechipier de la Barcelona, Dani Alves.

Reclamă

Lionel Messi, cel mai titrat jucător din istorie

PSG a condus cu 1-0 la Strasbourg, prin golul lui Lionel Messi, din minutul 58, iar gazdele au egalat în minutul 78, când a marcat Gameiro, însă cu acest 1-1 parizienii şi-au păstrat titlul de campioni. RC Lens va merge alături de PSG în grupele Ligii Campionilor, în timp ce Olympique Marseille va juca în preliminarile Ligii Campionilor.

Cu golul marcat împotriva celor de la Strasbourg, Messi a spulberat un record care îi aparţinea lui Cristiano Ronaldo. Argentinianul a ajuns la 496 de goluri marcate în 547 de meciuri din cele mai importante cinci campionate ale Europei.

Reclamă

Messi este ca şi plecat de la PSG. Contractul lui expiră pe 30 iunie, iar deţinătorul a şapte Baloane de Aur a decis să nu mai semneze o nouă înţelegere cu gruparea de pe Parc des Princes.

Robert Lewandowski îi cere lui Lionel Messi să refuze oferta de 500 de milioane de dolari

Robert Lewandowski îi cere lui Lionel Messi să refuze oferta primită de la Al Hilal, de 500 de milioane de dolari pentru fiecare an de contract. Golgheterul Barcelonei visează să joace alături de starul argentinian pe Camp Nou.

Reclamă 4 / 0/3

Aş vrea să joc cu el aici! Messi şi-a schimbat stilul în ultimii ani, este mai uşor să evoluezi alături de jucători care înţeleg fotbalul atât de profund precum o face el. Leo gândeşte diferit, se poziţionează diferit pe teren, joacă mingea altfel. Are un simţ unic, cu siguranţă ne-ar fi de mare folos.

Eu sunt mândru de sezonul nostru. Câștigarea campionatului și a Supercupei reprezintă o mare realizare. Acest titlu are un gust diferit de cele câștigate cu Bayern. Și am câștigat opt la rând. Iată-ne în tranziție. Construim ceva nou„, a declarat Robert Lewandowski pentru jurnalistul Tomasz Wlodarczyk, citat de mundodeportivo.com.

Al Hilal şi-a mărit oferta iniţială de 400 de milioane de dolari, pe care i-o făcuse argentinianului. Acum pune la bătaie 500 de milioane de dolari pe an. Anunţul a fost făcut de forbes.com, care a preluat informaţia de la omul de afaceri catalan Jaume Roures. Messi ar putea câştiga 1.370.000 de euro în fiecare zi de contract şi 57.000 de euro în fiecare oră!

Joan Laporta a dezvăluit că face eforturi pentru a putea realiza transferul lui Lionel Messi. Preşedintele Barcelonei a anunţat că poartă des discuţii cu jucătorul care a scris istorie pe Camp Nou.

Am vorbit cu Leo pentru a găsi o soluție pentru a reglăm o situație în care am fost nevoit să pun clubul mai presus de orice, inclusiv mai presus de el, cel mai bun jucător din lume. A fost o discuție foarte afectuoasă și plăcută.

În ultima perioadă, ne-am trimis mesaje, l-am felicitat pentru Cupa Mondială. Mi-a răspuns, ne cunoaștem de atâția ani, de când avea 14 ani, este o relație bună.

Messi iubește Barcelona, nimeni nu trebuie să se îndoiască de acest lucru. Simte că Barcelona este casa lui. Ar fi nepotrivit să vorbim despre acest aspect (n.red. despre revenirea lui Messi) pentru că aparține încă de PSG. Trebuie să așteptăm finalul sezonului și atunci putem vorbi liniștiți.

Reclamă

Cu tot respectul pentru Arabia Saudită, Barca este Barca și este casa lui. Barcelona poate concura cu toată lumea, istoria o spune. Arabia Saudită face o treabă foarte bună, se investește mult, dar Barca este Barca”, spunea Joan Laporta.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 14:01 Gică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai” 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: "Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum"
Fotbal extern • 28 mart., 17:42
Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum”
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Fotbal extern • 27 mart., 14:42
FOTO
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Cât poate valora casa în care va locui Dani Alves după eliberarea din închisoare!
Extra • 26 mart., 16:05
Cât poate valora casa în care va locui Dani Alves după eliberarea din închisoare! De ce a trebuit să fie ajutat pentru cauţiune
Cine i-ar fi plătit, de fapt, cauţiunea de 1 milion de euro lui Dani Alves!
Extra • 26 mart., 11:02
„Neymar şi tatăl lui s-au sustras” Cine i-ar fi plătit, de fapt, cauţiunea de 1 milion de euro lui Dani Alves!
Dani Alves a fost eliberat din închisoare după ce a plătit cauţiunea de 1 milion de euro!
Fotbal extern • 25 mart., 17:36
FOTO
Dani Alves a fost eliberat din închisoare după ce a plătit cauţiunea de 1 milion de euro! Primele imagini cu el în libertate!