Închide meniul

Christophe Galtier s-a despărțit de Nice și este așteptat să semneze cu PSG! Anunțul momentului în Franța

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 27 iunie 2022, 16:34

Christophe Galtier s-a despărțit de Nice și este așteptat să semneze cu PSG! Anunțul momentului în Franța

Christophe Galtier a plecat de la Nice și va semna cu PSG

Christophe Galtier, la finalul unui meci / Profimedia

Christophe Galtier s-a despărțit astăzi de Nice și este așteptat să semneze cu PSG. Antrenorul de 55 de ani a bătut deja palma cu campioana Franței, iar ultimele detaliile vor fi puse la punct în următoarele zile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aventura lui Mauricio Pochettino la PSG este ca și încheiată, după un an și jumătate. Nice a anunțat despărțirea de Christophe Galtier, care ar urma să semneze cu parizienii în această săptămână.

Christophe Galtier a plecat de la Nice și va semna cu PSG! Mauricio Pochettino, out de la campioana Franței

Oficialii lui PSG au căutat intens în această vară un înlocuitor potrivit pentru Pochettino. Inițial s-a vorbit despre Zinedine Zidane, însă fostul tehnician de la Real Madrid n-a acceptat oferta, dorind mai degrabă să preia naționala Franței.

Parizienii s-au reorientat rapid și au început negocierile cu Christophe Galtier. Astăzi, Nice a anunțat încheierea colaborării cu tehnicianul de 55 de ani și instalarea lui Lucien Favre. În acest condiții, numirea lui Galtier pe banca lui PSG a devenit numai o chestiune de timp.

“Christophe Galtier nu mai este antrenorul primei echipe de la OGC Nice. Astăzi, antrenamentul echipei a fost condus de Lucien Favre, a cărui revenire la club este anunțată cu bucurie.”, a anunțat Nice, pe site-ul oficial al clubului.

Reclamă

Favre a mai pregătit-o pe Nice în perioada 2016-2018, înainte să semneze cu Borussia Dortmund.

Galtier, ca și instalat pe banca lui PSG: „Sunt puse la punct ultimele detalii”

Între timp, renumitul expert în mercato Fabrizio Romano a anunțat că Galtier și PSG s-au înțeles 100% asupra contractului, urmând ca ultimele detalii să fie puse la punct în următoarele zile.

Reclamă 4 / 0/3

Galtier mai avea contract cu Nice până în 2024, motiv pentru care PSG ar fi nevoită să achite 10 milioane de euro pentru a-l aduce pe Parc des Princes. În plus, demiterea lui Pochettino i-ar costa pe șeicii de la Paris încă 15 milioane de euro.

De-a lungul carierei, Christophe Galtier a mai antrenat Saint-Etienne (2009-2017), Lille (2017-2021) și Nice (2021-2022).

Șoc la Paris! Neymar vrea să plece de la PSG

Neymar vrea să plece de la PSG. Nasser Al-Khelaifi, șeicul campioanei Franței, l-a scos din sărite pe superstarul brazilian cu ultima declarație.

”Ne dorim jucători care îşi doresc să moară pentru acest club”, a răbufnit șeful de pe Parc des Princes.

13 goluri şi 6 pase decisive a reuşit Neymar în ultima ediţie de campionat. Şeicul lui PSG a reuşit să îl convingă pe Kylian Mbappe să rămână pe Parc des Princes şi cauză soluţii pentru a redresa situaţia financiară a clubului.

Neymar este jucătorul cu cel mai mare salariu din campionatul Franţei. Sud-americanul câştigă, brut, 48.996.000 de euro. Este plătit mai bine decât Leo Messi (40.500.000) şi Kylian Mbappe (26.400.000).

Reclamă

Totuși, chiar dacă remunerația sa este uriașă, prestațiile brazilianului nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor în ultimii ani.

Neymar a fost adus la PSG pentru cucerirea UEFA Champions League, însă vedeta clubului a dezamăgit în chiar cel mai important meci, finala cu Bayern din 2020, scor 0-1.

Nici în Ligue 1 nu a avut prestații solide, motivul principal fiind accidentările care i-au dat mari bătăi de cap. Astfel, criticile nu au întârziat să apară și, chiar dacă au venit indirect, Neymar a răbufnit. Potrivit AS.com, superstarul brazilian vrea să plece de la Paris.

Sursa citată scrie că încă nu a fost găsită o viitoare destinație pentru Neymar. Juventus, Manchester United și chiar Real Madrid pot încerca să îl transfere pe fotbalistul cotat la 75 de milioane de euro, care mai are contract cu parizienii până în 2025.

Recomandări
  • Christophe Galtier s-a despărțit de Nice și este așteptat să semneze cu PSG
  • Anunțul momentului în Franța

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:05 Primul transfer pe care Dan Petrescu îl va realiza la CFR Cluj! Mihai Stoica e sigur: „Va face eforturi să-l aducă!” 13:04 Bari – Pisa LIVE VIDEO (15:00) în AntenaPLAY! Duel între George Pușcaș și Marius Marin în Serie B 13:00 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele au fost în AntenaPLAY 12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar 12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China 11:20 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” Vezi toate știrile
Citește și