Închide meniul

Ionuţ Radu, un nou meci perfect la Auxerre! Echipa portarului român a ieşit din zona retrogradabilă din Franţa

Viviana Moraru Publicat: 1 aprilie 2023, 21:10

Reclamă
Ionuţ Radu, un nou meci perfect la Auxerre! Echipa portarului român a ieşit din zona retrogradabilă din Franţa

Ionuţ Radu, în echipa ideală a etapei

Ionuţ Radu, în timpul unui meci la Auxerre/ Profimedia

Ionuţ Radu a făcut un nou meci perfect la Auxerre, iar echipa românului a ieşit din zona retrogradabilă din Ligue 1. Auxerre a învins-o la limită pe Troyes, cu scorul de 1-0, într-un meci din etapa a 29-a din prima ligă din Franţa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ionuţ Radu evoluează la Auxerre din iarnă, fiind împrumutat de Inter. În prima parte a sezonului, portarul român a evoluat la Cremonese, în Serie A.

Ionuţ Radu, un nou meci perfect la Auxerre! Echipa portarului român a ieşit din zona retrogradabilă

Ionuţ Radu a fost titular a Auxerre, şi a închis poarta perfect. Trupa românului s-a impus cu 1-0, în duelul cu Troyes, unicul gol al meciului fiind marcat de M’Baye Niang, în minutul 73.

Românul de 25 de ani a primit una dintre cele mai mari note, după prestaţia din ultimul meci. Românul a fost notat cu 7,1, după partida cu Troyes, în timp ce coechipierul său, Isaak Toure, a fost desemnat omul meciului, cu nota de 8,2, conform sofascore.ro.

Graţie succesului cu Troyes, Auxerre a ieşit din „zona roşie” a clasamentului din Ligue 1. Trupa lui Ionuţ Radu se clasează, în acest moment, pe locul 16, cu 26 de puncte, fiind la 2 puncte distanţă de primul loc care duce în Ligue 2, loc care este ocupat de Brest.

Reclamă
Reclamă 4

Ionuţ Radu a bifat 10 meciuri pentru Auxerre, de la transferul său din iarnă. În 4 dintre acestea, portarul român a reuşit să menţină poarta curată, şi de asemenea, este de menţionat că a mai apărat şi două lovituri de pedeapsă.

Ionuţ Radu a fost titular şi în ambele partide ale României, din această lună, din preliminariile EURO 2024. Portarul român a bifat meciurile cu Andorra şi Belarus, şi a avut o evoluţie solidă în ambele dueluri câştigate de „tricolori”.

Motivul pentru care Ionuţ Radu a ales să plece din Serie A

Ionuţ Radu a dezvăluit motivul pentru care a ales să plece din Serie A, în pauza de iarnă din acest sezon. Portarul român a explicat că are nevoie de cât mai multe minute de joc, iar la ultima formaţie din Italia, Cremonese, nu era sigur de postul de titular. De asemenea, Radu a vorbit şi despre experienţa de la Inter, şi a mărturisit care sunt jucătorii cu care încă ţine legătura de la trupa lui Simone Inzaghi.

Reclamă

„Experiența la Cremona a fost prea scurtă. Carnesecchi are viitor și îi doresc noroc, nu pot să am nimic cu el, dar eu am nevoie să joc. La 25 de ani, trebuie să înțeleg unde pot să ajung.

Am curaj, nu mi-am pierdut încrederea niciodată, însă, fără îndoială, îmi face bine să simt un pic de entuziasm în jurul meu. Eroarea de la Bologna este un capitol închis, s-a vorbit atât de mult, doar că eu cred că un titlu nu se pierde pentru o greșeală dintr-o singură partidă. Ceea ce e frumos la un portar stă în capacitatea de a-ți asuma riscuri. Și eu am curajul s-o fac.

Mai am doi ani de contract cu Inter și inima mea va rămâne nerazzurra. Am ajuns la 15 ani acolo și sunt legat sufletește. La sfârșitul acestui an o să fac cerere pentru a obține cetățenia italiană. Mă simt legat de Italia și țin legătura cu unii dintre foștii mei colegi, cel mai mult cu Calhanoglu și Dumfries”, a declarat Ionuţ Radu, pentru gazzetta.it.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
0:15

Situaţie incredibilă la EURO 2024! Danemarca s-a calificat în optimi, după al nouălea criteriu de departajare

0:09

Anglia – Slovenia 0-0, Danemarca – Serbia 0-0! Clasament decis la ultimul criteriu de departajare în Grupa C! Cine s-a calificat

23:31 25 iun.

Slovacia – România, LIVE TEXT miercuri, ora 19:00! „Tricolorii”, la un pas de o calificare istorică în „optimile” EURO 2024

23:31 25 iun.

Edi Iordănescu ştie ce se va întâmpla la Ucraina – Belgia, meci de maxim interes pentru România! Pronosticul oferit

23:19 25 iun.

Kylian Mbappe, surprins înjurându-l pe Robert Lewandowski! Ce s-a întâmplat la finalul meciului Franţa – Polonia

23:07 25 iun.

„Va mai face FCSB transferuri?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc. Care este tactica lui Gigi Becali

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad 6 VideoDavid Popovici s-a calificat în finala la 200m liber de la Campionatele Europene de la Belgrad, în AntenaPLAY
Citește și