Închide meniul

Motivul pentru care Ionuţ Radu a ales să plece din Serie A: „Trebuie să înţeleg unde pot juca!” Ce a declarat despre Inter

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 9 martie 2023, 18:26

Motivul pentru care Ionuţ Radu a ales să plece din Serie A: „Trebuie să înţeleg unde pot juca! Ce a declarat despre Inter

Ionuţ Radu a dezvăluit motivul pentru care a pleca din Serie A

Ionuţ Radu, în timpul unui meci la Auxerre/ Profimedia

Ionuţ Radu a dezvăluit motivul pentru care a ales să plece din Serie A, în pauza de iarnă din acest sezon. Portarul român a explicat că are nevoie de cât mai multe minute de joc, iar la ultima formaţie din Italia, Cremonese, nu era sigur de postul de titular. De asemenea, Radu a vorbit şi despre experienţa de la Inter, şi a mărturisit care sunt jucătorii cu care încă ţine legătura de la trupa lui Simone Inzaghi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ionuţ Radu s-a transferat la Auxerre, în prima ligă din Franţa, în pauza competiţională de iarnă, sub formă de împrumut. Românul a devenit imediat titular la trupa din Ligue 1, care se luptă să scape de retrogradare.

Motivul pentru care Ionuţ Radu a ales să plece din Serie A

Ionuţ Radu a oferit un interviu în presa din Italia. Portarul român de 25 de ani a vorbit despre experinţa de o jumătate de sezon de la Cremonese, acolo unde susţine că nu avea şansa de a deveni titular, peste Marco Carnesescchi.

Totodată, Radu a dezvăluit că echipa sa de suflet rămâne Inter, la care mai are contract până în 2025. De asemenea, portarul român a evitat să mai vorbească despre greşeală din meciul trupei nerrazurra, cu Bologna, dezvăluind că el este un goalkeepr care îşi asumă riscuri. Gafa din acel meci a făcut ca titlul din Serie A, din sezonul precedent, să fie câştigat de AC Milan.

„Experiența la Cremona a fost prea scurtă. Carnesecchi are viitor și îi doresc noroc, nu pot să am nimic cu el, dar eu am nevoie să joc. La 25 de ani, trebuie să înțeleg unde pot să ajung.

Reclamă

Am curaj, nu mi-am pierdut încrederea niciodată, însă, fără îndoială, îmi face bine să simt un pic de entuziasm în jurul meu. Eroarea de la Bologna este un capitol închis, s-a vorbit atât de mult, doar că eu cred că un titlu nu se pierde pentru o greșeală dintr-o singură partidă. Ceea ce e frumos la un portar stă în capacitatea de a-ți asuma riscuri. Și eu am curajul s-o fac.

Mai am doi ani de contract cu Inter și inima mea va rămâne nerazzurra. Am ajuns la 15 ani acolo și sunt legat sufletește. La sfârșitul acestui an o să fac cerere pentru a obține cetățenia italiană. Mă simt legat de Italia și țin legătura cu unii dintre foștii mei colegi, cel mai mult cu Calhanoglu și Dumfries”, a declarat Ionuţ Radu, pentru gazzetta.it.

Ionuț Radu l-a „fermecat” pe antrenorul lui Auxerre: „Aduce liniște la echipă!”

Ionuț Radu l-a „fermecat” pe antrenorul lui Auxerre, după ce a apărat un penalty. Portarul român a fost eroul echipei sale în meciul cu Nice, încheiat la egalitate, scor 1-1. Radu a avut o prestație de vis în partida din etapa cu numărul 26 din Ligue 1. Goalkeeper-ul de 25 de ani a fost răsplătit pe măsură și de celebra publicație L’Equipe, după ce a făcut minuni între buturile lui Auxerre.

Reclamă 4 / 0/3

Christophe Pelissier l-a lăudat la scenă deschisă pe Ionuț Radu, după remiza de pe terenul lui Nice. Antrenorul lui Auxerre a scos în evidență siguranța pe care românul o oferă în poartă.

„Sunt foarte mândru de băieți. Având în vedere și forma actuală a celor de la Nice, a fost important să oferim continuitate după ultimele noastre două victorii. Am dat dovadă de valoare mare și multă calitate, mai ales în tranziții.

(N.r. – Despre Ionuț Radu) A avut o prestație de calitate. Aduce liniște la echipă și își pune amprenta cu experiența sa internațională. Odată cu venirea lui și schimbarea sistemului, echipa este mai puternică”, a spus Christophe Pelissier, după Nice – Auxerre 1-1, potrivit presei din Franța.

Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu 18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului 18:18 Un fost jucător legendar al Craiovei e total dezamăgit de FCU Craiova: „Poate să o bată şi o echipă de Divizia C”! Vezi toate știrile
Citește și