Închide meniul

Viorel Moldovan, interviu pentru site-ul lui Nantes: „Nu Barcelona a inventat tiki-taka. De aici a început totul”! Finala Cupei Franţei, Nantes – Toulouse, e LIVE exclusiv în AntenaPLAY

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 21 aprilie 2023, 16:39 / Actualizat: 21 aprilie 2023, 18:12

Viorel Moldovan, interviu pentru site-ul lui Nantes: Nu Barcelona a inventat tiki-taka. De aici a început totul”! Finala Cupei Franţei, Nantes – Toulouse, e LIVE exclusiv în AntenaPLAY

Viorel Moldovan, interviu pentru site-ul lui Nantes

Viorel Moldovan / Sursa foto: fcnantes.com

Viorel Moldovan a oferit un interviu pentru site-ul lui Nantes. Echipa franceză a împlinit astăzi 80 de ani şi urmează o serie de interviuri cu foşti jucători ai „Canarilor”. Primul a fost chiar cu Viorel Moldovan. Finala Cupei Franţei, Nantes – Toulouse, e LIVE exclusiv în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Viorel Moldovan a cucerit titlul cu Nantes în primul lui sezon acolo. Titlul din sezonul 2000-2001 este ultimul cucerit de Nantes din cele 8 pe care le deţine.

Viorel Moldovan, interviu pentru site-ul lui Nantes

Pentru mine, acesta este locul în care m-am simțit cel mai bine. A fost extraordinar și sunt convins că am fost făcut pentru acest club, la fel de mult cum FC Nantes a fost făcut pentru mine. Da, a fost o căsătorie perfectă (n.r.: zâmbește). Cred că valorile acestui club au fost aceleași cu ale mele.

FC Nantes și-a lăsat amprenta în istoria fotbalului francez și chiar și la nivel internațional. Nantes este un club de formare care a produs mulți jucători mari pentru țara sa și chiar pentru fotbalul internațional. Este un club mitic, care a câștigat titluri și este respectat.

Jocul care s-a practicat aici în trecut și-a lăsat amprenta asupra fotbalului mondial și nu mi-e teamă să o spun: rămân ferm convins că nu FC Barcelona a inventat tiki-taka. De la FC Nantes a început totul”, a declarat Viorel Moldovan pentru site-ul oficial al lui FC Nantes.

Reclamă

Care e cea mai frumoasă amintire a lui Viorel Moldovan în tricoul lui Nantes

Fostul atacant român a evoluat pentru FC Nantes în perioada 2000-2004. În 69 de meciuri pentru „Canari” a marcat 31 de goluri.

Cea mai frumoasă amintire? Asta e ușor. Mă gândesc imediat la titlul de campion al Franței din 2001. Când am revăzut invazia de pe teren în timpul semifinalei Cupei Franței câștigate recent împotriva lui Lyon, am reluat în minte ceea ce am trăit în acea seară din mai 2001 împotriva lui AS Saint-Étienne (n.r. – când Nantes a luat titlul).

A fost un moment magnific, incredibil de trăit pentru un jucător. Acea zi din 2001 va rămâne întipărită în memoria mea pentru tot restul vieții. Trebuia să câștigăm, acasă, pentru a obține titlul de campioni ai Franței. Asta era tot ce aveam în minte, eu pe primul loc. Presiunea a fost pozitivă, chiar dacă nu a fost ușor, mai ales în acea seară.

Reclamă 4 / 0/3

Finalul meciului a fost cel mai complicat lucru. Emoțiile erau puternice, înmulțite de zece ori de miză, dar când am auzit fluierul final, a fost o ușurare. Prima mea reacție? Nu mi-a venit să cred”, a mai declarat Viorel Moldovan pentru sursa citată.

Viorel Moldovan a fost în tribune la calificarea în finala Cupei Franţei

Viorel Moldovan a fost şi el prezent la meciul Nantes-Lyon din semifinalele Cupei Franţei. Nantes a învins Lyon şi s-a calificat în finala Cupei Franţei. Fanii lui Nantes au invadat terenul după calificarea în Finala Cupei Franţei.

FC Nantes este deţinătoarea Cupei Franţei. „Canarii” vor încerca să îşi apere trofeul în finala Cupei Franţei, pe care o vor disputa cu Toulouse.

Nantes – Toulouse, finala Cupei Franţei, e LIVE exclusiv în AntenaPLAY

Nantes – Toulouse, finala Cupei Franţei, e LIVE exclusiv în AntenaPLAY. Partida de pe Stade de France se va disputa pe 29 aprilie, de la ora 22:00.

Pentru „Canari”, aceasta este a zecea finală a Cupei Franţei din istoria clubului. Nantes a câştigat de patru ori trofeul, în primele nouă finale, fiind şi echipa care s-a impus în 2022.

De partea cealaltă, Toulouse s-a calificat pentru a doua oară în ultimul act al competiţiei. În 1957, se impunea în faţa lui Angers, cu 6-3, şi îşi trecea în cont prestigiosul trofeu.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:38 Jaqueline Cristian, calificare de senzaţie în turul 3 de la Madrid! Victorie în set decisiv cu Barbora Krejcikova 20:36 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” au deschis cu noroc scorul, dar au fost egalaţi imediat 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” Vezi toate știrile
Citește și