Close
EXCLUSIV

Loți Boloni, medic stomatolog la Steaua! Vremea trece, plombele rezistă! ”Am și acum lucrarea făcută de el!” Cum a învățat meserie

De Silviu Corneanu
Publicat: 5 iulie 2022, 14:24

Loți Boloni, medic stomatolog la Steaua! Boloni a fostul unul dintre cei mai buni fotbaliști, dar și antrenori pe care i-a avut România! Tehnicianul celor de la Metz a fost pasionat încă de pe vremea în care era copil de stomatologie. A ținut neapărat să devină medic dentist și a reușit. Loți Boloni i-a tratat pe jucătorii de la Steaua, pe vremea când evolua pentru roș-albaștri.

Reclamă
Ladislau Boloni, pe când antrena în Belgia

Zuma Press / Bruno Fahy via Hepta

În momentul în care a ajuns la Steaua, Boloni a cerut în mod expres un scaun de stomatologie. Conducerea din Ghencea s-a conformat și i-au adus un scaun pentru dentist de la Spitalul Militar. Astfel, actualul tehnician a profesat al tribuna a doua a stadionului Ghencea.

Reclamă

Loți Boloni, medic stomatolog la Steaua!

Pe lângă Lăcătuș sau Pițurcă, Toma Ivan s-a numărat și el printre cei cărora Boloni le-a pus plombe la stadionul Steaua. Fostul jucător al roș-albaștrilor, Ivan a dezvăluit că lucrarea făcută de Loți rezistă și în ziua de azi.

Eu am plombele, în gură, puse de Boloni, de acum 36 de ani, încă rezistă. Vă dau cuvântul meu de onoare. Din tablă din aia. Era plomba aceea din metal. La stadion mi-a pus-o. Îmi zicea: stai liniștit, îți dau un pumn în cap dacă te mai miști. Boloni a cerut aparat dentar acolo. A fost condiția de bază.

I-am văzut pe toți fotbaliștii acolo, Lăcătuș, Pițurcă. Aveam o durere, câteodată. Nu te lăsa să miști. Zicea: nu te mișca pentru că s-a mai mișcat unul și i-a ieșit acul prin falcă. Mi-a povestit cum a învățat să fie dentist. Era frate-su medic stomatolog și mergea cu frate-su prin școlile generale și îi trata pe copii”, a spus Toma Ivan la AS.ro LIVE.

Reclamă

Loți Boloni: ”Era vocația mea!”

Boloni a vorbit acum ceva timp despre pasiunea pentru stomatologie și susținea că și-ar fi dorit să poată profesa pe mai departe în această meserie.

Am lucrat ca dentist timp de 6 ani, dar în paralel am fost implicat și în fotbal. Țînând cont că în fotbal am ajuns la un anumit nivel, destul de înalt, am jucat la echipa națională, am avut parte de niște facilități în meseria mea de dentist. Lucram de plăcere, oricum, salariul nu era important pentru mine.

Era vocația mea, dar e o mică ironie la mijloc: m-am pregătit pentru a fi dentist, dar când am plecat din România în Belgia a trebuit să spun stop acestei meserii, gândindu-mă că o voi relua mai târziu, ca e ceva temporar. Niciodată n-am vrut să devin antrenor de fotbal, niciodată. Iar acum nu mai sunt deloc dentist, ci antrenor!”, spunea Boloni acum ceva timp.

Loți Boloni este antrenorul celor de la Metz

După ce a refuzat naționala României, pentru că nu s-a înțeles cu cei de la FRF, Boloni a semnat cu Metz, unde a fost prezentat oficial. Antrenorul român are ambiții uriașe la noua sa echipă. Tehnicianul de 69 de ani vrea să-i cucerească pe francezi.

Îmi doresc să am o echipă ofensivă și îmi asum riscuri, dar sunt jucător de șah, nu de poker. Ah, dacă am putea marca trei-patru goluri pe meci, ar fi perfect. În acest caz, nu-mi pasă de apărare. Personal, îmi place jocul echilibrat. Să respectăm și defensiva, și atacul. Și vreau jucători care să-și asume responsabilitatea pe teren.

Când mă angajez la un club, devin primul său suporter 200%, primul care suferă dacă lucrurile nu funcționează. Aș vrea să fiu iubit. Însă, mai mult de atât, aștept să fiu respectat, e mai important. Într-un proiect, pot face compromisuri pentru reușita colectivului. Sunt un tip capabil să scot maximum dintr-o echipă”, a spus Laszlo Boloni, în conferința de presă de prezentare oficială.

Reclamă

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
17:54 OFICIAL | Alexandru Mățan a semnat cu Rapid. „Mi s-a făcut pielea de găină pe Giulești! E cea iubită echipă din România” 17:20 Mirel Rădoi nu se gândește la titlu cu Universitatea Craiova: „Nu am bagheta magică! Nici Guardiola nu a câștigat Champions League!” 17:20 Verdict groaznic pentru Ovidiu Popescu! Va mai juca fotbal în 2023 17:05 FotoApariţie neaşteptată a bărbatului care i-a luat locul lui Laurenţiu Reghecampf în viaţa femeii pe care a iubit-o, dar a şi înşelat-o 17:01 Mirel Rădoi, după ce Gigi Becali a dezvăluit că l-a vrut pe Marco Dulca la Universitatea Craiova: „Am fost foarte mulțumit de el!” 16:37 Mirel Rădoi, prezentat OFICIAL la Universitatea Craiova: „E un vis pentru mine! Familia îmi zicea: ‘Nu mai sta pe capul nostru’!” 16:20 BREAKING NEWSSerena Williams și-a anunțat retragerea din tenis! Moment istoric în sportul mondial 15:44 Bernardo Silva, noua lovitură încercată de Barcelona pe piaţa transferurilor. Catalanii negociază cu Manchester City 15:19 Primele două transferuri pregătite de Universitatea Craiova în era „Mirel Rădoi” 15:06 Vlad Iacob a oferit ultimele detalii despre negocierile dintre Dinamo şi Mohammad Murad: „Discutăm zilnic. Suntem deschişi”
Pe același subiect
Ladislau Boloni, în timpul unui meci
Echipa naţională • 23 iul., 10:08
Ladislau Boloni știe cum putem avea o nouă ”Generație de Aur” la națională: ”Trebuie mai întâi demolată ‘casa’!”
Victor Piţurcă, într-o conferință de presă
Liga 2 • 21 iul., 16:50
Victor Pițurcă, atac incredibil la adresa CSA: „Asta nu e Steaua! Mai bine ne vedem de treaba noastră!”
Rareș Ilie
Ligue 1 • 21 iul., 16:21
Ladislau Boloni, avertisment pentru Rareș Ilie după transferul la Nice: „Este dificil să se impună acolo!”
Close