Închide meniul

Maghiarii, amendaţi drastic de FIFA după incidentele rasiste din meciul Ungaria – Anglia. „Toleranţă zero în faţa comportamentului deplorabil!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 21 septembrie 2021, 18:43

Reclamă
Maghiarii, amendaţi drastic de FIFA după incidentele rasiste din meciul Ungaria – Anglia. „Toleranţă zero în faţa comportamentului deplorabil!

Incidente grave în timpul meciului Ungaria - Anglia

Profimediaimages

Comisia de Disciplină a sancţionat şi amendat Asociaţia Maghiară de Fotbal pentru comportamentul rasist al unora dintre susţinătorii săi. Ungurii sunt nevoiţă să achite o amendă de 185.000 şi vor juca următorul meci fără spectatori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FIFA, decizie după incidentele rasiste din meciul Ungaria – Anglia

După ce a analizat şi luat în considerare toate circumstanţele cazului, în special gravitatea incidentelor observate (cuvinte şi acte rasiste, aruncarea de obiecte, utilizarea dispozitivelor pirotehnice, blocarea scărilor), comisia a decis că MLSZ va juca două meciurile din FIFA acasă cu porţile închise. Decizia pentru cel de-al doilea meci va fi suspendată timp de doi ani. Comisia a impus, de asemenea, o amendă de 200.000 de franci elveţieni (185.000 de euro) MLSZ.

FIFA condamnă cu fermitate şi hotărâre toate formele de rasism şi violenţă, precum şi toate celelalte forme de discriminare sau abuz. Aplică o politică de toleranţă zero în faţa comportamentului deplorabil care afectează fotbalul ”, se anunţă într-un comunicat al forului de la Nyon.

Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, a cerut FIFA să ia măsuri după ce fotbaliştii Raheem Sterling şi Jude Bellingham au fost ţinta rasismului ultraşilor maghiari la meciul din deplasare cu Ungaria, scor 4-0, din preliminariile Cupei Mondiale.

Jucătorii noştri nu pot face mai mult decât au făcut în ultimii doi sau trei ani pentru a transmite mesajele corecte, a lua atitudinea corectă şi acum depinde de alţi oameni să îi protejeze. În principal eu trebuie să îi protejez, dar şi autorităţile trebuie să o facă. Ei nu ar trebui să fie vizaţi de nicio formă de rasism. Există un echilibru în mulţime. Nu toată lumea cauzează probleme.

Reclamă

Intonarea imnului a fost respectată remarcabil de bine. Nu este corect să fie criticaţi toţi fanii Ungariei. Mulţi au fost foarte generoşi şi s-au comportat extrem de bine. Persoanele care sunt responsabile trebuie să fie sancţionate. Cred că există dovezi, s-a filmat şi avem speranţa că autorităţile vor acţiona corect”, a declarat atunci Southgate.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:45 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00) 22:35 Promisiunea lui Kopic după ce Dinamo a ajuns într-o situaţie dramatică: „Vom lupta până la final, vom lupta pentru club!” 22:20 Ahmed Bani, la pământ după ce Dinamo a fost egalată de U Cluj: „Trebuia să câștigăm cu orice preț!” 22:02 Cum arată clasamentul în playout după U Cluj – Dinamo 3-3. Situaţie disperată pentru echipa lui Kopic 21:31 NEWS ALERTReal Madrid e noua campioană a Spaniei! Echipa lui Ancelotti a câştigat titlul cu 4 etape înainte de final 21:29 Erling Haaland, cifre fabuloase la Manchester City! Starul norvegian a făcut show și a marcat patru goluri 21:00 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a câștigat prima cursă, live în AntenaPLAY 20:42 „S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri 20:35 U Cluj – Dinamo 3-3! „Câinii”, egalați în minutul 90+1! Au nevoie de un miracol pentru a nu retrograda 20:29 Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori” Vezi toate știrile
Citește și