Închide meniul
NEWS ALERT

Mauricio Pochettino, OUT de la PSG! Zinedine Zidane, aşteptat în galaxia de stele de la Paris

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 12 iunie 2022, 15:07

Mauricio Pochettino, OUT de la PSG! Zinedine Zidane, aşteptat în galaxia de stele de la Paris

Mauricio Pochettino este OUT de la PSG

Mauricio Pochettino, într-un meci pe banca lui PSG/ Profimedia

Mauricio Pochettino este OUT de la PSG! Pochettino se afla pe banca lui PSG din ianuarie 2021. Favorit pentru înlocuirea argentinianului pe banca parizienilor este Zinedine Zidane, antrenor care a triumfat în Champions League de 3 ori consecutiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mauricio Pochettino nu va mai fi antrenorul lui PSG în sezonul viitor. Managerul mai avea contract pentru încă un sezon cu francezii. Rezultatele slabe avute de Pochettino în Champions League sezonul acesta au cântărit enorm, PSG fiind eliminată încă din optimi de Real Madrid.

Mauricio Pochettino, OUT de la PSG

Mauricio Pochettino a reuşit să câştige titlul în Ligue 1 alături de PSG. Cu toate acestea, pe plan european nu a avut performanţe notabile alături de trupa de pe Parc de Princes. PSG  a fost eliminată în optimi de Real Madrid, care ulterior urma că câştige trofeul.

Mauricio Pochettino a avut o întalnire cu şefii lui PSG, şi s-a ajuns la o înţelegere de comun acord, notează theathletic.com. Pochettino venea pe banca lui PSG în ianuarie 2021, după plecarea lui Thomas Tuchel.

Mauricio Pochettino a fost aproape de o plecare de la PSG şi vara trecută, când Real Madrid voia să îl aducă pe Santiago Bernabeu. Negocierile dintre cele două părţi au picat însă, iar Pochettino a continuat ca manager pe Parc de Princes.

Reclamă

Totodată, Mauricio Pochettino s-a aflat şi pe lista lui Manchester United. „Diavolii” însă l-au numit ca manager pe Erik ten Hag, fostul antrenor al celor de la Ajax.

PSG a dominat stagiunea recent încheiată din Ligue 1, sub comanda lui Mauricio Pochettino. Au câştigat titlul la pas, după ce în sezonul precedent îl pierduseră în faţa celor de la Lille.

Astfel după doar 18 luni, Mauricio Pochettino se va despărţi de PSG. Cel mai lung mandat al argentinianului a fost pe banca lui Tottenham. Pe Spurs, Pochettino a antrenat-o timp de 5 ani, alături de care s-a calificat în finala Champions League, din 2019.

Reclamă 4 / 0/3

Pe lângă Mauricio Pochettino, PSG a anunţat despărţirea şi de directorul sportiv Leonardo Araujo. Acesta a fost înlocuit de Luis Campos, fostul director sportiv al celor de la AS Monaco şi Lille, care va ocupa funcţia de consilier sportiv. Campos este renumit pentru transferurile realizate în perioada AS Monaco. Bernardo Silva, Thomas Lemar, Fabinho şi Anthony Martial au fost aduşi la echipa din Principat de Luis Campos, toţi fiind vânduţi ulterior pe sume imense.

Zinedine Zidane o va antrena pe PSG

PSG, care a câştigat titlul în Franţa, vrea să îl aducă pe marele antrenor la Paris pentru a îndeplini obiectivul principal al clubului – trofeul UEFA Champions League. Anunţul a fost făcut de Daniele Riolo, potrivit AS.com. Nasser Al-Khelaifi este nemulţumit de rezultatele înregistrate de Pochettino şi caută o modalitate prin care să rupă contractul cu acesta.

Titlul cucerit de antrenorul argentinian nu îi îndulcește pe şefii grupării de pe Parc des Princes. PSG, cu investiți masive vara trecută, inclusiv cu Lionel Messi în echipă, a fost eliminată din UEFA Champions League încă din faza optimilor, de Real Madrid. Parisul a fost eliminat din optimi și în Cupa Franței, iar Supercupa a pierdut-o în fața lui Lille.

Recent, presa internaţională a anunţat că şi Jose Mourinho este dorit în galaxia de stele de la PSG. Totuşi, „The Special One” a infirmat zvonurile şi a anunţat că va rămâne în continuare la AS Roma, alături de care a câştigat UEFA Conference League.

„Zizou”, omul-trofeu

În vârstă de 49 de ani, Zinedine Zidane a cucerit 11 trofee cu Real Madrid. Francezul a preluat prima dată gruparea de pe Santiago Bernabeu în ianuarie 2016. În doar doi ani şi aproape cinci luni, el a câştigat nouă trofee cu formaţia madrilenă: de trei ori consecutiv Liga Campionilor (2016-2018), campionatul Spaniei în 2017, Supercupa Spaniei în 2017, Supercupa Europei în 2016 şi 2017, şi Cupa Mondială a cluburilor.

Francezul a revenit la conducerea tehnică a Realului pe 11 martie 2019, după 284 de zile de la plecarea sa, în locul lui Santiago Solari. În al doilea mandat, el a cucerit titlul în Spania şi Supercupa Spaniei, în sezonul 2019/2020.

Zinedine Zidane declanşează nebunia pe piaţa transferurilor: Paul Pogba, la PSG

Rămas liber de contract din vara lui 2021, Zinedine Zidane poate antrena în Ligue 1. „Zizou” are şanse mari să fie înlocuitorul lui Mauricio Pochettino pe Parc des Princes, unde îi va pregăti pe Lionel Messi, Neymar şi Kylian Mbappe.

Reclamă

Paul Pogba a plecat de la Manchester United după 6 ani şi este gata să vină, liber de contract, în galaxia de stele de la PSG. Posibilitatea ca Zinedine Zidane să ajungă pe Parc des Princes l-a convins pe mijlocaş, care aşteaptă doar anunţul oficial.

Cotat la 55 de milioane de euro, mijlocaşul francez a evoluat în 233 de meciuri pentru gruparea de pe Old Trafford, reuşind să marcheze 58 de goluri şi să ofere 74 de pase decisive. Europa League, în sezonul 2016-2017, şi Cupa Ligii, în 2017, sunt singurele trofee câştigate de Paul Pogba la Manchester United.

Recomandări
  • Mauricio Pochettino, OUT de la PSG
  • Zinedine Zidane, favorit să preia PSG

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:02 LIVE VIDEOWatford – Hull City se joacă ACUM în AntenaPLAY. Leicester – West Brom 2-1. „Vulpile” au făcut spectacol în Championship 16:57 VIDEOBari – Pisa 1-1, în AntenaPLAY! George Pușcaș, gol din penalty la duelul cu Marius Marin! A fost spectacol în Serie B 16:45 Dan Petrescu taie în carne vie la CFR Cluj! 8 jucători, OUT de la echipa lui Neluțu Varga 16:45 FCU Craiova – Dinamo, LIVE TEXT, 17:30! Duel „de foc” pentru evitarea retrogradării! Echipele de start 16:34 VideoGeorge Puşcaş s-a descătuşat în Serie B! Atacantul român a marcat în Bari – Pisa, în AntenaPLAY 15:17 „Ştiu să tund foarte bine!” Un jucător de la FCSB şi-a făcut planurile, după retragere 14:42 Sold-out la derby-ul FCSB – Rapid! Anunţul de ultim moment al lui Mihai Stoica 14:11 Video„A fost o sperietură zdravănă” Carlos Sainz, după accidentul din calificările din China: „Asta mi-a permis să continui” 13:59 EXCLUSIV„Nu ne gândim la petreceri!” Liderul galeriei FCSB-ului, mesaj clar înaintea derby-ului cu Rapid! Ce a spus despre Gigi Becali 13:05 Primul transfer pe care Dan Petrescu îl va realiza la CFR Cluj! Mihai Stoica e sigur: „Va face eforturi să-l aducă!” Vezi toate știrile
Citește și