Închide meniul

Mihai Stoichiță a dezvăluit ce se va întâmpla cu Daniel Pancu, după reacția din meciul cu Elveţia. „Nu se poate așa ceva”

Alexandra Costea Publicat: 21 octombrie 2024, 17:39

Reclamă
Mihai Stoichiță a dezvăluit ce se va întâmpla cu Daniel Pancu, după reacția din meciul cu Elveţia. Nu se poate așa ceva”

Mihai Stoichiță a dezvăluit ce se va întâmpla cu Daniel Pancu după reacția din meciul cu Elveţia

Mihai Stoichiță şi Daniel Pancu - colaj AntenaSport, Profimedia

Mihai Stoichiță a dezvăluit ce se va întâmpla cu Daniel Pancu, după reacția din meciul cu Elveția. Oficialul a anunțat ce decizie va lua Federația după ce selecționerul naționalei U21 a fost eliminat în partida care le-a adus calificarea la EURO 2025 „tricolorilor mici”. Pancu riscă să nu fie prezent pe banca tehnică la EURO 2025.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Președintele Comisiei Tehnice al FRF a vorbit despre ieșirea violentă a lui Daniel Pancu, din meciul România – Elveția 3-1. Antrenorul a văzut cartonașul roșu după ce a intrat pe teren, fiind la un pas să-l ia la bătaie pe arbitru.

Mihai Stoichiță a dezvăluit ce se va întâmpla cu Daniel Pancu, după reacția din meciul cu Elveţia

Potrivit lui Stoichiță, selecționerul ar putea rata primele două meciuri de la EURO 2025. Mai mult, se pare că Pancu va fi chemat miercuri, 23 octombrie la sediul Federației, unde va fi analizată întreaga situație. Pe lângă sancțiunile de pe banca tehnică, selecționerul U21 ar putea primi și o amendă. Se pare că Răzvan Burleanu va avea un rol important în luarea deciziei finale.

“Am văzut și ieșirea lui Pancu. Miercuri am Comisie Tehnică și urmează să analizăm împreună cu el ce s-a întâmplat. După care am să mă duc la președinte. Probabil că va primi o amendăm, pentru că nu putem să ținem capul sus și să nu ne uităm în jos. Nu se poate uita ce a făcut. Noi suntem de partea lui, nu pot să nu fiu de partea lui.

Nu se pune problema ca el să fie demis și nici nu s-a discutat despre aducerea altui antrenor. O să existe o sancțiune. Posibil să primească două etape și să fie prezent la meciul trei din grupă.

Reclamă
Reclamă

Dar o să fie prezent la antrenamente, a pregătirea meciului. Există mijloace de comunicare cu banca. Se poate vorbi la liber, nu are niciun fel de problemă. El trebuie să fie suficient de abil cât să facă treabă acolo. 

Trebuie să se gândească ca acest lucru să nu se mai repete niciodată. Nu se poate așa ceva. Dacă ar fi vorba doar de tine, îți asumi ca persoană acest lucru. Dar tu ai o responsabilitate față de grup de Federația Română de Fotbal.

O responsabilitate care poate să fie dusă și la nivel național. S-a umplut Giuleștiul și s-au uitat foarte mulți oameni la televizor la acel meci. Daniel trebuie să înțeleagă treaba asta. Nu este vorba de el, e vorba de o întreagă societate”, a declarat Mihai Stoichiță, potrivit fanatik.ro.

Reclamă

Ce amendă va primi selecţionerul U21

De asemenea, oficialul FRF a precizat că nu se pune problema ca Daniel Pancu să fie demis din funcție, mai ales că a calificat echipa la un campionat european. Naționala României U21 participă pentru a patra oară consecutiv la EURO.  Mai mult, Stoichiță a dezvăluit că selecționerul recunoaște că ieșirea sa a fost inacceptabilă.  Momentan, FRF nu a decis cu ce sumă va fi amendat Pancu pentru incidentul din Giuleşti.

“La trei ne-am calificat și pe unul l-am organizat noi. Nu s-a mai întâmplat asta până acum. Pancu e părtaș la această istorie și va rămâne în istorie alături și de Rădoi, și de Mutu. Am vorbit cu el și după meci și astăzi. Mi-a zis ‘Nea Mihai am greșit’. Ce să facă acum. Eu îl înțeleg. A fost presiune atunci pe Giulești. A fost pentru prima dată într-un astfel de duel când la U21 a fost stadionul plin.

Când faci așa ceva dai posibilitatea să fii atacat după ce tu faci cel mai greu lucru. Te murdărești. Nu e bine. Creditul îl are în continuare, avem încredere în el. Probabil că dacă va mai face ceva de acest fel, nu va mai avea încrederea noastră. 

O să vedem cu cât îl vom amenda. E o decizie administrativă, dar trebuie să vorbim și să vedem cât va fi. Trebuie să vorbesc cu cei din Comisia Tehnică, să le cer și lor părerea, și apoi cu președintele. Nu putem să nu luăm nicio măsură. Nu putem să băgăm capul în nisip! Nu cred că scapă de amendă”, a mai spus oficialul FRF.

Daniel Pancu a avut o izbucnire nervoasă şi s-a dus „glonţ” pe teren în meciu dintre România U21 şi Elveţia U21.  Selecţionerul a mers direct la centralul partidei, fiind extrem de nervos de faptul că jucătorul Elveţiei nu a fost eliminat, după ce l-a faultat pe Louis Munteanu. Nategaal, arbitrul olandez, nu a stat pe gânduri şi i-a arătat direct cartonaşul roşu. Pancu a fost cu greu liniştit de jucătorii săi.

Reclamă

Cine se va impune în El Clasico?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:11

Fiul lui Gică Popescu, aproape de o accidentare groaznică în Giuleşti. Hromada a avut o intrare brutală şi a fost eliminat

23:05

VIDEOAl Ain – Al Hilal 4-5 a fost în AntenaPLAY. Neymar a revenit pe teren, după un an de absenţă, într-un meci „nebun”, cu 9 goluri!

22:57

Alexandru Dobre a marcat o „dublă” la debut şi i-a cucerit pe fanii Rapidului cu un singur gest

22:41

Rapid – Farul Constanţa 5-0. Echipa lui Şumudică a umilit-o pe cea a lui Hagi! Alex Dobre, dublă la debut! Show total în Giuleşti

22:39

„Vor plăti scump”. Măsuri drastice la FCSB! Meme Stoica i-a luat în vizor pe fotbaliştii care iau galben pentru proteste

22:30

Patronul Universităţii Craiova, criticat dur după ce echipa lui s-a încurcat cu FC Botoşani: „Rotaru dă greş, ca de obicei”

1 VIDEOLando Norris, pole-position în Marele Premiu al Statelor Unite! Cursa e la 21:45, în direct pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY 2 Lewis Hamilton vrea să sacrifice Marele Premiu al Statelor Unite şi să-l ajute pe George Russell 3 Dinamo – FCSB 0-2. Daniel Bîrligea şi Musi i-au răpus pe „câini” în derby! Roş-albaştrii, pe loc de play-off 4 FotoCum a fost surprins Mircea Lucescu, la câteva secunde după golul din foarfecă marcat de Daniel Bîrligea 5 Adrian Mutu, ofertă surpriză din Liga 1! Suma cerută de „Briliant” la semnătură 6 FotoDenis Drăguş, anunţ ferm înainte de Dinamo – FCSB: „Ei sper să câştige!”. Ce a spus când a fost pus să aleagă „adevărata Steaua”
Citește și