Închide meniul

Moment emoţionant în Giuleşti înainte de Rapid-Farul. Galeria a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Andrei Matei

Alexandra Costea Publicat: 21 octombrie 2024, 21:29

Reclamă
Moment emoţionant în Giuleşti înainte de Rapid-Farul. Galeria a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Andrei Matei

Moment emoţionant în Giuleşti înainte de Rapid-Farul

Fanii Rapidului au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Andrei Matei - colaj AntenaSport

Moment emoţionant în Giuleşti, înainte de Rapid-Farul. Fanii alb-vişinii nu l-au uitat pe Andrei Matei, fostul fotbalist al Rapidului care s-a stins din viaţă săptămâna trecută. Avea doar 34 de ani. Tânărul fusese diagnosticat acum doi ani cu o boală necruțătoare. Partida dintre Rapid şi Farul poate fi urmărită în format LIVE TEXT pe AS.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Clubul din Giuleşti a fost zdruncinat săptămâna trecută de o veste tristă. Andrei Matei a murit la doar 34 de ani după ce fusese diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică, o boală neurologică fatală. Anunțul trist a fost făcut chiar de oficialii Rapidului, pe pagina oficială de Facebook a clubului.

Moment emoţionant în Giuleşti înainte de Rapid-Farul. Galeria a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Andrei Matei

„Cu mare tristețe, vă anunţăm că Andrei Matei, fostul jucător al Rapidului, a pierdut lupta cu o boală necruţătoare şi s-a alăturat Galeriei din Ceruri, la numai 34 de ani!

Andrei a fost crescut în pepiniera Rapidului şi a jucat trei meciuri pentru prima echipă, în sezonul 2012/2013. Condoleanţe familiei şi prietenilor!”,  anunţau rapidiştii, joi, 17 octombrie.

Astăzi, înainte de fluierul de început al partidei dintre Rapid şi Farul Constanţa, giuleştenii au ţinut un moment de reculegere în memoria fostului fotbalist. Andrei nu a fost uitat de fani. O poza de a sa de pe vremea când juca la Rapid a fost afişată pe ecranul principal al stadionului cu mesajul „Galeria din ceruri”.

Reclamă
Reclamă

În 2021, Andrei Matei a început să simtă primele semne ale bolii. Scleroza laterală amiotrofică i-a „topit” mușchii. Fostul mijlocaș a aflat diagnosticul abia după un an. Mama sa a fost cea care a povestit calvarul prin care a trecut fostul fotbalist. Medicii i-au recomandat să facă urgent un transplant de celule stem, în Thailanda. Costul acestui transplant se ridică la 30.000 de dolari. De-a lungul timpului, clubul din Giuleşti s-a implicat activ în lupta pe care o ducea Andrei Matei. Reprezentanții Rapidului au postat numeroase mesaje pe rețelele de socializare în care era prezentată starea de sănătate a fostului fotbalist. Mai mult, au făcut adesea apeluri pentru donarea de bani pentru a-l ajuta.

Cristian Săpunaru, câștigător al Europa League cu FC Porto în 2011, a scos la licitație două dintre tricourile originale purtate la formația portugheză, pentru a-l ajuta pe Andrei Florian Matei.

„Nu mai contează ce înseamnă pentru mine atât timp cât pot ajuta pe cineva. Sunt două tricouri din perioada în care eram la Porto. Mă despart de ele pentru că cineva are nevoie de ajutor. Nu mai contează ce înseamnă pentru mine tricoul atât timp cât poate să ajute pe cineva”, a declarat căpitanul Rapidului, în urmă cu 2 ani.

Reclamă

Mihai Iosif a fost cel care a oferit lovitura de start în Rapid-Farul

Mihai Iosif este în prezent antrenor la CS Dinamo, dar a fost cel care a oferit lovitura de start al partidei din Giuleşti. Rapidiştii i-au oferit această ocazie cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani. Ziua de naştere a fostului antrenor al alb-vişiniilor este marţi, 22 octombrie.

Chiar dacă acum se află pe banca tehnică de la CS Dinamo, Mihaio Iosif a rămas un rapidis înfocat. Acesta a antrenat în Giulești între 2020 și 2021 pentru a da lovitura de start. Tot el este cel care a promovat echipa în 2020.

Reclamă

Cine se va impune în El Clasico?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:46

Virgiliu Postolachi, eroul lui CFR Cluj cu Sepsi, îndemn pentru jucătorii lui Dan Petrescu: „Trebuie să fim mai răi”

23:46

Dan Petrescu, discurs ferm după ce CFR Cluj a remizat dramatic cu Sepsi: „Avem probleme cu norocul! E prea puţin pentru noi!”

23:19

„Suntem penibili!” Denis Ciobotariu şi-a făcut praf coechipierii după CFR Cluj – Sepsi 3-3: „Totul e degeaba”

23:14

Primire spectaculoasă pentru jucătorii lui Dinamo, înaintea meciului cu Hermannstadt! Fanii „câinilor” au făcut show la Sibiu

23:07

LIVE VIDEOBernadette Szocs – Manika Batra se joacă ACUM, în AntenaPLAY! Duel pentru sferturi la WTT Champions Montpellier

22:55

CFR Cluj – Sepsi 3-3! Postolachi, „eroul” lui Dan Petrescu! Clujenii au întors dramatic scorul şi au egalat în prelungiri

1 VIDEOGeorge Russell a fost cel mai rapid pilot în primul antrenament al Marelui Premiu de Formula 1™ al Mexicului! Programul complet 2 Gigi Becali, prima reacţie după umilinţa cu Rangers. Jucătorul desfiinţat: „Bă, mai bine o laşi în aut!” 3 Gigi Becali face revoluţie la echipă după ce FCSB a fost umilită de Rangers: „Nu vor mai fi pe teren! Am tras nişte concluzii” 4 Cum arată clasamentul din Europa League, după meciurile din etapa a 3-a. Pe ce loc a ajuns FCSB, după 0-4 cu Rangers 5 Scoţienii, derapaj la adresa lui Gigi Becali după Rangers – FCSB 4-0! Cum l-au putut numi pe patronul campioanei României 6 Radu Drăguşin e dorit de Juventus! Anunţul presei italiene despre fundaşul naţionalei
Citește și