Închide meniul

„S-a alăturat Galeriei din Ceruri”. Andrei Matei, un fost fotbalist de la Rapid a murit la doar 34 de ani

Alexandra Costea Publicat: 17 octombrie 2024, 15:27

Reclamă
S-a alăturat Galeriei din Ceruri”. Andrei Matei, un fost fotbalist de la Rapid a murit la doar 34 de ani

Andrei Matei un fost fotbalist de la Rapid a murit la doar 34 de ani

Andrei Matei a jucat trei meciuri în tricoul celor de la Rapid - Facebook

Andrei Matei, un fost fotbalist de la Rapid a murit la doar 34 de ani! Tânărul a fost diagnosticat în urmă cu doi ani cu o boală necruțătoare. Anunțul trist a fost făcut chiar de formația din Giuleşti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tânărul suferea de scleroză laterală amiotrofică, o boală neurologică fatală. A făcut junioratul la Rapid, iar pentru echipa mare a jucat doar 3 meciuri, în sezonul 2012-2013. Fostul mijlocaș a bifat două apariții în Liga1 şi una în Cupa României.

Andrei Matei, un fost fotbalist de la Rapid a murit la doar 34 de ani

Anunțul trist a fost făcut chiar de reprezentanții clubului din Giulești.

„Cu mare tristețe, vă anunţăm că Andrei Matei, fostul jucător al Rapidului, a pierdut lupta cu o boală necruţătoare şi s-a alăturat Galeriei din Ceruri, la numai 34 de ani!

Andrei a fost crescut în pepiniera Rapidului şi a jucat trei meciuri pentru prima echipă, în sezonul 2012/2013. Condoleanţe familiei şi prietenilor!”, a transmis clubul din Giuleşti, pe pagina oficială de Facebook.

Reclamă
Reclamă

În 2021, Andrei Matei a început să simtă primele semne ale bolii. Scleroza laterală amiotrofică i-a „topit” mușchii. Fostul mijlocaș a aflat diagnosticul abia după un an. Mama sa a fost cea care a povestit calvarul prin care a trecut fostul fotbalist. Medicii i-au recomandat să facă urgent un transplant de celule stem, în Thailanda. Costul acestui transplant se ridică la 30.000 de dolari.

„Totul s-a întâmplat ca din senin. Într-o dimineață, când s-a trezit, băiatul meu mi-a spus că i-a amorțit o mână, cea stângă. Apoi, lucrurile au început să se agraveze destul de rapid. I-a scăzut forța musculară în braț atât de tare încât nici o sticlă nu putea să țină în mână.

La vreo săptămână, două, i s-au încovoiat trei degete de la o mână, cel mare, arătătorul și mijlociul, ca și cum i s-ar fi pus cârcei. Atunci am mers la un neurolog, dar până să aflăm ce necaz s-a abătut asupra lui Andrei, ce boală îl chinuie, a trecut un an”, a povestit mama lui Andrei Matei în anul 2022, conform Libertatea.

Reclamă

Rapid a încercat să-l ajute pe Andrei Matei

De-a lungul timpului, clubul din Giuleşti s-a implicat activ în lupta pe care o ducea Andrei Matei. Reprezentanții Rapidului au postat numeroase mesaje pe rețelele de socializare în care era prezentată starea de sănătate a fostului fotbalist. Mai mult, au făcut adesea apeluri pentru donarea de bani pentru a-l ajuta.

Cristian Săpunaru, câștigător al Europa League cu FC Porto în 2011, a scos la licitație două dintre tricourile originale purtate la formația portugheză, pentru a-l ajuta pe Andrei Florian Matei.

„Nu mai contează ce înseamnă pentru mine atât timp cât pot ajuta pe cineva. Sunt două tricouri din perioada în care eram la Porto. Mă despart de ele pentru că cineva are nevoie de ajutor. Nu mai contează ce înseamnă pentru mine tricoul atât timp cât poate să ajute pe cineva”, a declarat căpitanul Rapidului, în urmă cu 2 ani.

Reclamă

Ce rezultat va fi la derby-ul Dinamo - FCSB?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:12

VIDEOBernadette Szocs s-a calificat în turul 2 la Campionatul European Individual, live în AntenaPLAY. Programul zilei

19:09

Primul jucător de care s-a interesat Mircea Lucescu, după ce România U21 s-a calificat la EURO 2025! Daniel Pancu a făcut anunţul

18:31

„Tricolorii” s-au dezlănţuit, după calificarea la EURO 2025! Costin Amzăr şi Rareş Ilie, show pe manele! Imagini virale

18:08

VideoBernadette Szocs, spectacol total în primul meci la Campionatul European Individual! Puncte de pus în ramă reuşite de româncă

18:05

Helmut Duckadam a reacţionat, după atacul lui Ciprian Tătăruşanu: „Tot ce a zis e adevărat! Critici acide!”

18:00

Scandal din cauza premierilor de după Jocurile Olimpice 2024: „De ce?”. Eduard Novak acuză, Elisabeta Lipă se apără

1 Cine are mai multe șanse: Max sau Lando? Analiza lui Adrian Georgescu 2 Gigi Becali a anunţat că FCSB a realizat primul transfer al iernii: „Mihai Stoica mi-a spus că s-a rezolvat” 3 „Ei ţin naţionala în spate!” Gigi Becali a ridicat în slăvi patru jucători de la naţionala României. Ce a spus despre Lucescu 4 VideoUrnele actualizate pentru preliminariile World Cup 2026, după Lituania – România 1-2. Ce îi aşteaptă pe tricolori 5 Mihai Stoica, șocat după ce Alexandru Mitriță a fost „uitat” pe bancă de Mircea Lucescu: „Nu acceptă chestia asta!” 6 EXCLUSIV„Atunci s-a produs declicul!” Gică Popescu știe când a „renăscut” echipa națională! Mesaj ferm după al patrulea succes la rând
Citește și