Închide meniul

Motivul avizului negativ pentru noua Lege a Sportului. Cum ar fi putut CSA Steaua să primească bani de la FCSB

Reclamă

Antena Sport Publicat: 10 mai 2023, 14:55

Motivul avizului negativ pentru noua Lege a Sportului. Cum ar fi putut CSA Steaua să primească bani de la FCSB

CSA Steuaa, învinsă de Chindia Târgovişte

Daniel Opriţa, pe teren / Hepta

Motivul avizului negativ pentru noua Lege a Sportului a fost anunţat. Actul care duce la amânarea promovării CSA Steaua în Liga 1 aduce explicaţii legate de situaţia bizară în care am fi putut ajunge.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ţinând cont că un club particular, precum FCSB, plăteşte impozite către stat, iar un club departamental, precum CSA Steaua, este susţinut din banii statului, am ajuns în situaţia în care echipa Armatei ar fi încasat bani de la FCSB.

Lucru care nu ar fi fost corect, în situaţia în care CSA Steaua şi FCSB ar lupta pentru aceleaşi obiective, banii veniţi din drepturile TV, dar şi din marketing.

Motivul avizului negativ pentru noua Lege a Sportului

„În cazul adoptării prezentei propuneri legislative, se poate ajunge chiar la situaţia în care cluburi profesioniste de drept privat, care participă la aceeaşi competiţie sportivă alături de cluburi profesionistede drept public, să plătească taxe şi impozite, în vreme ce cluburile organizate ca instituţii publice să beneficieze, în schimb, de alocarea de fonduri bugetare, distorsionând în acest fel mediul concurenţial”, se arată în avizul referitor la propunerea legislativă pentru modificarea articolului 31 din Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000.

„Normele europene privind ajutorul de stat se aplică în cazul intervenţiilor publice pe piaţă pentru a asigura că intervenţiile respective nu denaturează concurenţa prin favorizarea selectivă a unui participant în detrimentul altuia. Sportul profesionist este o activitate economică, iar cluburile de fotbal efectuează marketing, acte de comerţ, transmisiuni TV, transfer de jucători etc. şi concurează la nivel internaţional.

Reclamă

În multe cazuri, cluburile profesioniste de fotbal au o cifră de afaceri semnificativă. Normele Uniunii Europene privind ajutorul de stat garantează că finanţarea publică nu denaturează concurenţa între cluburi. Acestea protejează condiţiile de concurenţă echitabile pentru majoritatea cluburilor profesioniste, care trebuie să funcţioneze fără subvenţii”, se mai arată în aviz.

CSA Steaua nu poate promova în Liga 1 din sezonul viitor!

Noua Lege a Sportului a primit aviz negativ. CSA Steaua nu va putea, astfel, să promoveze în Liga 1 din sezonul viitor, indiferent de poziţia pe care o va ocupa în clasament în acest sezon de Liga a 2-a.

Chiar şi Vasile Dîncu, unul dintre iniţiatorii proiectului de modificare a Legii Sportului, spunea că nu va fi posibilă promovarea CSA Steaua din sezonul viitor.

Reclamă 4 / 0/3

Vasile Dîncu susţinea că modificarea Legii Sportului ar putea să aibă loc cel mai devreme în toamna acestui an.

„Dacă acest proiect va fi aprobat, chiar dacă scrie procedură de urgență, durează câteva luni parcursul parlamentar și nu s-ar putea face oricum de anul acesta. Maxim în toamnă ar putea să fie aprobată o asemenea lege.

Dar asta nu vizează doar fotbalul, permite dezvoltarea profesionismului și în alte sporturi de la Steaua sau de la Dinamo. Eu cred că acestea sunt foarte necesare. David Popovici, tânărul frumos cu care ne mândrim și devine un fel de simbol pentru noi precum Nadia sau Hagi. Băiatul acesta este la Dinamo, a fost la Steaua. Este plătit din fonduri publice și este normal să fie așa!

Chiar dacă unii au mers în altă direcție, dezbaterea nu ar trebui să fie să scoatem statul din afacerile publice. Putem să discutăm despre asta, dar este una dintre iluziile capitalismului. Mecenatul se naște în câteva generații.

La noi, cei 4-5 investitori care aduc bani în fotbal nu au câștigat niciodată. L-am auzit pe domnul Șucu vorbind cu sinceritate: Anul trecut am rămas cu trei milioane pagubă. Anul acesta vom avea iar trei milioane și așa mai departe”, spunea Dîncu.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
29
apr.
22:57
Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident
29
apr.
22:46
Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul
29
apr.
22:37
Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu
29
apr.
22:35
Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului”
Vezi toate știrile
Citește și