Închide meniul

Olimpiu Moruțan, victorie de Crăciun! Ghinion teribil pentru Dennis Man. Ce au făcut românii în Serie B

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 26 decembrie 2022, 18:34

Olimpiu Moruțan, victorie de Crăciun! Ghinion teribil pentru Dennis Man. Ce au făcut românii în Serie B

Olimpiu Moruțan poate fi transferat definitiv de Pisa

Olimpiu Moruțan, într-un meci pentru Pisa / Profimedia

Olimpiu Moruțan a obținut o nouă victorie cu Pisa în Serie B, de Crăciun, în timp ce Parma lui Dennis Man a scos doar un rezultat de egalitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa italiană Pisa, cu Marius Marin şi Olimpiu Moruţan titulari, a învins luni, în deplasare, formaţia Spal, scor 1-0; Parma, cu Dennis Man titular, a condus cu 2-0 la Venezia, dar a fost egalată şi scorul final a fost 2-2.

Olimpiu Moruțan, victorie de Crăciun; Ghinion pentru Dennis Man

Pisa s-a impus în deplasarea de la Ferrara cu 1-0, prin golul reuşit de Giuseppe Sibilli. Marius Marin şi Olimpiu Moruţan au fost integralişti şi au primit, ambii, câte un cartonaş galben. Adrian Rus a rămas pe bancă, rezervă neutilizată. Pisa este pe locul 5 în clasament, cu 29 de puncte.

La Venezia, Parma a condus cu 2-0 prin dubla reuşită de Franco Vazquez în minutele 45 (penalti) şi 50. Gazdele au revenit şi au egalat după cele două goluri reuşite de Pohjanpalo (min. 70) şi Pierini (min. 82). Dennis Man a fost înlocuit în minutul 79 de Drissa Camara. Cu acest rezultat Parma se află pe poziţia a 6-a în Serie B, cu 27 puncte.

Rezultatele înregistrate luni în meciurile etapei a 19-a din Serie B:

Reclamă

Brescia – Palermo 1-1; Ascoli – Reggina 0-1; Benevento – Perugia 0-2; Cagliari – Cosenza 2-0; Como – Cittadella 2-0; Spal – Pisa 0-1; Sudtirol – Modena 0-2; Venezia – Parma 2-2.

Olimpiu Moruţan şi Dennis Man, cei mai valoroşi români din Serie B

Olimpiu Moruţan traversează o formă de vis la Pisa. În actualul sezon, mijlocşul de 23 de ani a marcat 4 goluri şi a contribuit cu pasă decisivă la alte 7 reuşite ale colegilor săi, în cele 17 partide bifate pentru gruparea de Serie B, în toate competiţiile.

Dennis Man este într-o uşoară scădere de formă la Parma, fiind măcinat de accidentări. Chiar şi aşa, internaţionalul român de 24 de ani a marcat 4 goluri în acest sezon, în cele 15 partide în care a evoluat.

Reclamă 4 / 0/3

Pe lângă Moruţan, Man şi Mihăilă, alţi şapte internaţionali români evoluează în Serie B, acesta fiind campionatul extern care dă cei mai mulţi jucători la naţionala lui Edi Iordănescu. Radu Drăguşin, fundaşul lui Genoa, este cotat la 3.5 milioane de euro, iar Marius Marin (Pisa) şi George Puşcaş (Genoa) sunt cotaţi la 3 milioane de euro.

Daniel Boloca, Ionuţ Nedelcearu, Adrian Rus şi Eduard Duţu sunt alţi români care evoluează în Serie B.

Olimpiu Moruțan a vorbit deschis despre nivelul din Serie B: „E foarte dificil, ai nevoie de forță”

Într-un interviu acordat FRF, clujeanul a recunoscut că nivelul din liga secundă italiană este foarte ridicat. Cu toate acestea, se bucură că a reușit să se adapteze și speră să continue în aceeași manieră.

„Mă simt foarte bine. Mă bucur că am început să marchez și să dau pase de gol. Îmi place să joc fotbal, să mă bucur de meciurile pe care le am și îmi doresc să continui la fel. Mă acomodez ușor. Mă bucur că îi am și pe Marius și pe Rus lângă mine.

Serie B e un campionat foarte dificil, nu e ușor, foarte mult tactic, agresiv, ai nevoie de forță. Important e cum terminăm, nu cum am început. Important e să terminăm pe primele două locuri. Am venit cu obiectivul să promovăm echipa, nu este imposibil, se poate realiza.

Toate trei echipele mi-au rămas la suflet. La Universitatea Cluj am crescut, Botoșaniul m-a ajutat să fiu un jucător de prima ligă din România. La FCSB am demonstrat că sunt un jucător foarte bun și pot să fiu la un nivel bun din Europa”, a spus Olimpiu Moruțan, conform FRF TV.

Reclamă

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 24 aprilie 2024 15:55 VIDEOYokohama – Al Ain, finala Ligii Campionilor Asiei! Japonezii au învins dramatic Ulsan la loviturile de departajare 15:51 Marius Şumudică a dat cărţile pe faţă după ce FCSB a ajuns la un pas de titlu. Ce a spus despre Mihai Stoica 15:40 EXCLUSIV„Mă rog la Dumnezeu să fie tare” Mesajul unui patron din Liga 1 pentru Olimpiu Moruţan, după accidentarea teribilă a jucătorului! 15:24 EXCLUSIVCând va fi operat Olimpiu Moruţan în Turcia! Galata se implică şi ea! Detalii despre intervenţia chirurgicală a lui „Oli” 15:09 EXCLUSIVValeriu Iftime a vorbit cu Gigi Becali după victoria uriaşă a lui FC Botoşani cu Dinamo. Ce i-a transmis latifundiarul din Pipera 14:43 Daniel Niculae, criticat dur după ce a spus că Şumudică e o variantă foarte bună pentru Rapid: „Lipsă de respect pentru Lobonţ” 14:06 Premii uriaşe la Saudi Smash 2024. Bernadette Szocs luptă pentru trofeu, în AntenaPLAY 13:41 Pompiliu Popescu îi dă o veste teribilă lui Olimpiu Moruţan: „Puţini au mai revenit la un nivel bun după o astfel de accidentare” 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! Vezi toate știrile
Citește și