Închide meniul

Pe urmele lui Maradona! ”Du-mă acolo și-i fac campioni!” Zlatan Ibrahimovic, aproape de a semna cu Napoli! De ce a picat mutarea și cum a ajuns la Milan

Silviu Corneanu Publicat: 1 decembrie 2021, 16:07

Pe urmele lui Maradona! ”Du-mă acolo și-i fac campioni!” Zlatan Ibrahimovic, aproape de a semna cu Napoli! De ce a picat mutarea și cum a ajuns la Milan

Zlatan Ibrahimovic a fost aproape de a semna cu Napoli

Profimediaimages

  • Zlatan Ibrahimovic își va lansa o nouă carte
  • Adrenalina, așa se va numi cartea lui Ibrahimovic

Ibrahimovic a fost foarte aproape de a ajunge la Napoli, în 2019, și era convins că va reuși să-i calce pe urme lui Maradona.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pasaj din noua carte a lui Zlatan Ibrahimovic

Il sun pe Mino:
– Caută-i pe cei de la Napoli. Vreau să joc la Napoli.
– Napoli?
– Da, merg la Napoli.
– Ești sigur?
– Vrei să mai joc? Adrenalina mea vor fi suporterii lui Napoli. Merg acolo, vor veni 80.000 la fiecare meci și câștig scudetto, ca Diego. O să înnebunească toată lumea.

De ce a ratat Ibrahimovic mutarea la Napoli

Ibrahimovic se înțelesese deja cu Napoli. Totul a căzut însă în momentul în care se pregătea să ia avionul spre Italia. Carlo Ancelotti a fost dat afară, chiar pe 11 decembrie 2019.

Reclamă

Vorbim cu clubul, negociem și ajungem la un acord. Sunt al lui Napoli. Antrenor e Ancelotti pe care îl cunosc bine de la Paris. Era foarte fericit că vom lucra din nou împreună. Vorbeam în fiecare zi, îmi spune cum vrea să mă joace. Cu De Laurentiis nu vorbisem, dar îl cunoșteam de câțiva ani, de când eram în vacanță la Los Angeles. Stăteam în același hotel și ne-a invitat la masă.

Ne-a lăsat un bilet la recepție: „- În seara asta sunteți invitați la restaurant.”

Reclamă

Nu era o invitație, mai degrabă era un ordin.

„- Hai să mergem”, i-am spus imediat Helenei. Am petrecut o seară plăcută […]

În ziua în care trebuia să semnez cu Napoli, 11 decembrie 2019, De Laurentiis l-a concediat pe Ancelotti. La jumătatea sezonului. Am avut o senzație tare urâtă. Era clar că nu pot avea încredere în acest președinte. Și știam că Rino Gattuso, deși e unul dintre prietenii mei, avea nevoie de un alt tip de atacant în 4-3-3. A căzut totul”, a mai povestit Zlatan în noua sa carte.

Reclamă 4 / 0/3

Zlatan Ibrahimovic a ajuns ulterior la Milan

După ce a picat mutarea la Milan, Zlatan a pus mâna pe telefon, și-a sunat impresarul și l-a întrebat care echipă este ”în cel mai mare rahat?”. Când a auzit de Milan, Ibrahimovic nu a ezitat și i-a transmis lui Raiola că vrea să revină la fosta sa echipă.

După câteva zile, l-am sunat pe Mino și l-am întrebat: – „Cine are cea mai mare nevoie de mine? Cine este în cel mai mare rahat?” Eu nu căutam un contract, căutam o provocare.

„-Milan a pierdut cu 5-0 la Bergamo”, mi-a răspuns.

De obicei, din principiu, nu mă întorc la o echipă la care am mai jucat, cu riscul de a juca mai slab decât am făcut-o prima dată. Dar de data asta, era diferit. Milan pierduse cu 5-0.

I-am ordonat lui Mino: „-Caută-i pe cei de la Milan! Mergem la Milan!”

Provocarea mea va fi să readuc în top unul dintre cele mai prestigioase cluburi din lume. Dacă reușesc, va însemna mai mult decât am făcut la toate celelalte cluburi din carieră. Asta e adrenalina mea”, se mai arată în cartea lui Ibrahimovic.

  • AS.ro LIVE, emisiunea moderată de Cătălin Oprişan, este LIVE de luni până vineri, de la ora 10:30, pe pagina www.as.ro/live, dar și pe Facebook/AntenaSport și Youtube/Antenasport. Edițiile integrale pot fi urmărite pe antenaplay.ro.
Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 14:01 Gică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai” 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj
Liga 1 • 28 mart., 13:24
Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A
Patru cluburi uriaşe, în cursa pentru transferul lui Dennis Man! Anunţul italienilor
AntenaPLAY • 22 mart., 10:14
Patru cluburi uriaşe, în cursa pentru transferul lui Dennis Man! Anunţul italienilor: „E aurul Parmei!”
Xavi a venit cu un răspuns acid pentru contestatari, după Barcelona - Napoli 3-1
Liga Campionilor • 13 mart., 8:02
Xavi, răspuns acid pentru contestatari după Barcelona – Napoli 3-1: „Ne-au spus că suntem bufonii Ligii! Acum, ce facem?”
Barcelona a scris istorie în meciul cu Napoli
Liga Campionilor • 12 mart., 23:25
Barcelona a scris istorie în meciul cu Napoli! Xavi a titularizat doi puşti pentru a ataca sferturile Champions League
De Laurentiis, primă fabuloasă pentru jucătorii lui Napoli! Miză uriaşă pentru campioana din Serie A în dubla cu Barcelona
Liga Campionilor • 11 mart., 19:15
De Laurentiis, primă fabuloasă pentru jucătorii lui Napoli! Miză uriaşă pentru campioana din Serie A în dubla cu Barcelona